BBC: Moment-cheie în alegerile prezidenţiale din SUA: Este seara primei întâlniri faţă în faţă între Donald Trump şi Kamala Harris

A.F.
Politică / 10 septembrie

BBC: Moment-cheie în alegerile prezidenţiale din SUA: Este seara primei întâlniri faţă în faţă între Donald Trump şi Kamala Harris

Fostul preşedinte Donald Trump şi vicepreşedintele Kamala Harris se vor confrunta marţi seara în prima lor dezbatere pentru alegerile din 2024, la ABC News, conform BBC. Cu doar câteva săptămâni înainte de ziua alegerilor, dezbaterea este o ocazie crucială pentru ambii candidaţi de a încerca să influenţeze votanţii indecişi în cursa din noiembrie, care se anunţă foarte strânsă.

Dezbaterea este o şansă pentru Kamala Harris - care a devenit candidatul democrat după ce preşedintele Joe Biden a părăsit cursa în urma prestaţiei sale slabe la dezbaterea din iunie - şi Trump de a-şi explica politicile cu privire la probleme-cheie. Este prima dată când cei doi se vor întâlni în persoană.

Dezbaterea găzduită de ABC News va avea loc în Philadelphia, la National Constitution Center (Centrul Constituţiei Naţionale), marţi, 10 septembrie, la ora locală 21.00 (miercuri, ora 4:00, ora României).

Prezentatorul şi editorul şef al emisiunii "World News Tonight", David Muir, şi prezentatoarea ABC News Live "Prime", Linsey Davis, vor fi moderatori.

Atât Harris, cât şi Trump au acceptat regulile dezbaterii, care includ faptul că microfoanele lor vor fi închise atunci când timpul aparţine altui candidat.

ATUUL LUI DONALD TRUMP

Însă dezbaterile prezidenţiale americane nu sunt câştigate pe politică, scrie corespondenta specială a BBC în SUA, Katty Kay, care a urmărit şase alegeri prezidenţiale americane şi spune că nu a văzut niciodată o dezbatere în care un candidat să iasă învingător doar pentru că a făcut o propunere politică remarcabilă.

Desigur, moderatorii ABC News de la dezbaterea de marţi le vor adresa lui Donald Trump şi Kamala Harris întrebări serioase despre reduceri de taxe şi politică externă. Însă telespectatorii se concentrează întotdeauna asupra momentelor în care un candidat are o replică care îi sare în ochi, îşi enervează cumva adversarul sau, pur şi simplu, pare mai stăpân pe situaţie.

Acesta este probabil motivul pentru care, potrivit unui consilier al lui Trump, fostul preşedinte nu şi-a petrecut timpul de pregătire perfecţionând politicile pe care le va susţine. În schimb, el "a pus la punct teatralitatea prestaţiei sale". Iar dacă există un lucru pe care Donald Trump îl înţelege bine, atunci acesta este publicul de televiziune.

Pentru Kamala Harris, acest lucru reprezintă o problemă. Este greu să devii un interpret de clasă mondială în câteva săptămâni, iar ea nu a avut prea mult timp de repetiţii pentru acest spectacol. Donald Trump a fost pe scena unei dezbateri prezidenţiale de cinci ori. Pentru Harris, acesta este debutul său.

CUM S-A PREGĂTIT KAMALA HARRIS

Spre deosebire de adversarul său, Kamala Harris şi-a petrecut ultima săptămână refugiată într-un hotel din Pennsylvania, cufundată în cărţi de politică - dar echipa sa a încercat, de asemenea, să o pregătească pentru a câştiga şi bătălia vizuală.

Se pare că echipa lui Harris a construit o scenă TV fictivă - complet echipată cu un podium de dezbatere şi iluminare adecvată. Consilieri de top sunt în picioare şi joacă rolul lui Donald Trump (unul dintre ei ar fi îmbrăcat chiar în costumele groase şi cravatele roşii - obiecte vestimentare specifice lui Trump). Toate acestea sunt menite să o facă pe Kamala Harris să se simtă confortabil cu teatrul.

De asemenea, au revăzut ore întregi de înregistrări video de la toate dezbaterile lui Trump, pentru a vedea care sunt piesele care funcţionează bine împotriva lui şi care nu funcţionează.

EMOŢII ŞI SOLUŢII PENTRU HARRIS

Dacă vicepreşedinta spera la o explozie de veşti bune de ultim moment pentru a potoli orice teamă de scenă, nu a avut parte de ea. Un sondaj New York Times din această săptămână i-a zguduit pe democraţi. Sondajul a arătat o cursă cap la cap între cei doi candidaţi, dar o parte considerabilă a alegătorilor au declarat că nu cred că ştiu suficient despre Kamala Harris.

Un strateg democrat a trimis un mesaj pentru a spune că sunt nervoşi cu privire la dezbatere, deoarece au simţit că Harris a fost timidă într-un interviu recent pentru CNN. Întrebaţi oricare dintre republicanii pe care Trump i-a demolat în dezbaterile primare din 2016 şi vă vor spune cu siguranţă că "ezitarea" nu este o strategie câştigătoare împotriva lui, spune corespondenta BBC.

Întrucât publicul american ştie mult mai multe despre Trump decât despre Kamala Harris, miza pentru aceasta pare mai mare marţi seara.

O abordare pe care ar putea să o adopte în încercarea de a câştiga această dezbatere va fi să facă tot posibilul pentru a se asigura că Donald Trump o pierde.

Echipa ei vrea să îl zdruncine, să îl facă să fie cea mai "trumpistă" versiune a sa. Ei speră că, dacă telespectatorii îl vor vedea comportându-se urât, aşa cum a făcut într-o dezbatere din 2020 împotriva lui Joe Biden, acest lucru îl va costa sprijinul.

Tocmai de aceea, Harris ar putea folosi cuvinte declanşatoare precum "vechi/bătrân" (idei vechi, poveste veche) şi "mic/limitat" (gândire limitată, convingeri limitate) ca modalitate de a-l înţepa, pe baza faptului că Trump este conştient că este candidatul mai în vârstă, iar referirile la mărime par să-l irite.

Dar va fi dificil să-l determine să facă întreruperi nepoliticoase în această dezbatere, deoarece microfoanele candidaţilor vor fi dezactivate atunci când nu este rândul lor să vorbească.

"Până când nu vom vedea ce se întâmplă pe scenă, este greu de stabilit cum arată o victorie pentru oricare dintre candidaţi. Dezbaterile sunt lucruri imprevizibile. Întrebaţi-l doar pe Joe Biden", conchide corespondenta BBC.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. sa vezi acolo promisiuni electorale

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Procurorul și condamnatul devenit guilty. Rezultatul este previzibil

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb