BCE, în conflict cu Germania în privinţa autorităţii unice bancare

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 mai 2013

BCE, în conflict cu Germania în privinţa autorităţii unice bancare

Banca Centrală Europeană (BCE) a intrat în conflict cu Germania în privinţa modului în care se va ocupa Uniunea Europeană de gestionarea eventualelor falimente bancare, respectiv a creării unei autorităţi unice responsabile cu restructurarea sau lichidarea băncilor.

Joerg Asmussen, membru în consiliul guvernatorilor BCE, a făcut apel, ieri, la crearea agenţiei centrale de rezoluţie bancară şi a fondului care să finanţeze băncile falimentare până în vara lui 2014, când BCE va prelua noi atribuţii de supraveghere în domeniu. Oficialul BCE şi-a exprimat această poziţie înaintea unei reuniuni a miniştrilor de finanţe din UE, care urma să aibă loc ieri, la Bruxelles.

Afirmaţiile lui Asmussen au venit după ce, în cadrul unei dezbateri desfăşurate ieri, ministrul german al finanţelor, Wolfgang Schaeuble, a declarat că UE nu ar trebui să încerce să creeze o agenţie unică de rezoluţie bancară fără să modifice tratatele UE. Oficialul de la Berlin a reiterat astfel poziţia exprimată cu o zi în urmă, potrivit căreia înfiinţarea autorităţii unice la nivelul UE, responsabilă cu restructurarea sau lichidarea băncilor aflate în prag de faliment, nu este posibilă fără revizuirea tratatelor Uniunii.

În opinia oficialului german, este necesară o abordare "în doi paşi", astfel încât situaţiile de criză bancară să fie coordonate de o reţea a autorităţilor naţionale până când tratatele UE vor fi modificate astfel încât să fie posibilă înfiinţarea unei agenţii europene unice cu răspundere în domeniu.

Liderii UE au dat startul discuţiilor pentru crearea uniunii bancare anul trecut, începând cu oferirea de puteri sporite BCE, respectiv cu un angajament de înfiinţare a mecanismului unic de gestionare a falimentelor bancare.

Proiectul autorităţii unice europene care să gestioneze situaţiile de criză bancară, preluând responsabilitatea în acest sens de la autorităţile naţionale, a apărut ca urmare a crizei datoriilor de stat din zona euro, agravată de reglementările cu lacune din domeniu sau aplicate cu indulgenţă şi de intervenţiile masive din bani publici pentru salvarea instituţiilor de credit ajunse în pragul colapsului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Gala BURSA 2024
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb