BCE menţine dobânzile la minim record până la mijlocul lui 2020

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 iunie 2019

BCE menţine dobânzile la minim record până la mijlocul lui 2020

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis, ieri, să nu modifice dobânzile şi a anunţat că intenţionează să menţină nivelul scăzut record al dobânzilor până la mijlocul anului viitor, mult după data de 31 octombrie, când se încheie mandatul preşedintelui Mario Draghi, transmit MarketWatch, DPA şi Reuters.

Anterior, BCE indicase că ar putea majora dobânzile de la începutul lui 2020, dar deteriorarea rapidă a aşteptărilor inflaţioniste a determinat instituţia să-şi schimbe planurile.

De asemenea, Banca Centrală Europeană a anunţat condiţiile pentru a treia rundă de operaţiuni de refinanţare pe termen lung (TLTRO), care va începe în luna septembrie 2019. Băncile se vor putea împrumuta de la BCE la o rată cu zece puncte de bază peste dobânda la depozite, de minus 0,40%, conform Agerpres.

Este pentru a treia oară de la debutul crizei din zona euro când BCE lansează astfel de operaţiuni ţintite de refinanţare pe termen lung (TLTRO). Prin aceste operaţiuni, BCE oferă credite pe termen lung băncilor, în ideea de a le stimula pe acestea să acorde mai multe credite economiei reale, astfel încât firmele să se poată împrumuta la dobânzi mai mici.

Într-un comunicat de presă al BCE, instituţia precizează că, la şedinţa care a avut loc joi, Consiliul guvernatorilor a menţinut dobânda de politică monetară la nivelul zero, în timp ce dobânda la facilitatea de creditare marginală a fost păstrată la 0,25%, iar dobânda la depozite, care se aplică băncilor ce stochează lichidităţile în exces la banca centrală pentru o perioadă de 24 de ore, a fost lăsată la minus 0,40%.

Economiştii se aşteaptă ca prima majorare a ratei dobânzii să fie anunţată de BCE în 2021, iar politica monetară relaxată să fie menţinută, pentru a stimula creşterea economică.

Pe fondul escaladării tensiunilor comerciale globale şi al incertitudinilor legate de evoluţia economiei mondiale, marile bănci centrale, cum ar fi Rezerva Federală a SUA (Fed) şi Banca Centrală Europeană, par să fi renunţat la planurile lor de înăsprire a politicii monetare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb