BCE va cumpăra active dacă se va înrăutăţi prognoza de inflaţie

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză / 20 iunie 2014

Vice-preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Vitor Constancio, a semnalat, ieri, că achiziţiile de active la scară largă reprezintă următorul pas pe care responsabilii cu politica monetară a zonei euro sunt pregătiţi să-l facă dacă se va înrăutăţi prognoza de inflaţie.

"Cum va reacţiona BCE dacă se va materializa riscul unei perioade prelungite de inflaţie scăzută?", a înrebat Vitor Constancio într-un discurs ţinut la Atena. Domnia sa a adăugat: "BCE este gata să introducă noi instrumente neconvenţionale, dacă creşte probabilitatea ca acest scenariu să se întâmple. Măsurile de răspuns implică un program extins de achiziţii de active".

Discursul lui Constancio a fost întrerupt de protestatari - deţinători eleni de obligaţiuni care au suferit pierderi în urma restructurării datoriei ţării, în 2012.

Inflaţia din zona euro a fost de 0,5% în luna mai 2014 - cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani. Pentru anul curent, BCE aşteaptă creşterea cu 0,7% a preţurilor de consum din zona euro, iar pentru 2015, estimarea arată o inflaţie de 1,1%. Ţinta de inflaţie a BCE este, însă, mai mare: 2%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Deci, daca indicii bursieri cresc, inseamna ca societatile de pe bursele americane si europene cresc, iar daca ele cresc, inseamna ca vand din ce in ce mai bine, deci consumul s-a marit din ce in ce mai mult. Pai atunci, de ce ar incepe acum banca centrala sa dea bani in piata, ca bancile sa dea bani si mai multi debitorilor, ca acestia sa ce? Sa cumpere si mai mult? Pai de ce este nevoie? Nu cumva e ceva putred la interpretarea evenimentelor internationale? De ce se tot dau bani bancilor, acestea nu dau mai departe, dar preturile companiilor cresc continuu? Nu cumva cresterea asta este de fapt o inflatie mascata? Nu cumva infuzia de capital are de fapt alta destinatie, anume de a creste pretul actiunilor pentru ca anumiti mari proprietari sa le poata vinde? Nu cumva cresterea asta si incercarea continua de inducere de optimism are alt scop, anume sa-i faca pe oameni sa intre la cumparare de actiuni, pentru ca tocmai cei care au foarte multe sa le poata vinde in castig sau macar la preturi echivalente cu cele dinainte de criza? Poate ca logica mea este proasta, insa am citit 2 lucruri: ca indicii bursieri ai tarilor dezvoltate sunt peste nivelul avut inainte de criza, si ca pretul imobiliarelor din Marea Britanie si din Germania (dar nu numai, incepe si in alte tari) cresc la niveluri alarmante. Pai, de aceea s-a facut infuzie pana acum? De aceea se face infuzie de-acum incolo? Curioase sunt toate acestea...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb