BCR a redus comisioanele pentru plăţile interbancare în euro în Comunitatea Europeană

I.M.
Bănci-Asigurări / 10 septembrie 2019

BCR a redus comisioanele pentru plăţile interbancare în euro în Comunitatea Europeană

Banca Comercială Română (BCR) a redus, începând cu luna septembrie, comisioanele percepute pentru plăţile interbancare în euro în Comunitatea Europeană, pe care le aliniază la nivelul celor aplicate plăţilor similare în lei, informează banca printr-un comunicat remis astăzi, potrivit Agerpres.

Astfel, comisionul perceput de BCR pentru plăţile interbancare în lei efectuate la ghişeul bancar (15 lei în cazul persoanelor fizice şi maxim 13 lei pentru persoane juridice, în funcţie de valoarea plăţii), precum şi cel aplicat la tranzacţiile prin internet banking (3 lei pentru persoane fizice şi cel mult 12 lei pentru persoane juridice) vor fi valabile şi pentru transferurile interbancare în euro efectuate către ţări din Comunitatea Europeană (zona SEPA) realizate prin aceleaşi canale de plată.

"Reducerea comisioanelor pentru plăţile interbancare în euro are în vedere punerea în aplicare a Regulamentului UE care prevede alinierea, până la 15 decembrie 2019, a costurilor plăţilor transfrontaliere în euro la cele aferente plăţilor naţionale corespondente", precizează banca.

Comisioanele aplicate de BCR vor fi valabile pentru toate plăţile efectuate în România, cât şi către băncile din Zona Unică de Plăţi în Euro (Single Euro Payments Area - SEPA). Din zona SEPA fac parte toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, la care se adaugă Elveţia, Norvegia, Islanda, Liechtenstein, Monaco şi San Marino, conform Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor BCR, comisioanele nu se modifică pentru tranzacţiile efectuate în ţări care nu fac parte din zona SEPA, respectiv 0,20% din valoarea plăţilor efectuate la ghişeele băncii, şi 0,10% din valoarea plăţilor efectuate prin internet banking pentru persoane fizice şi 0,15% pentru persoane juridice; comisioanele aplicate în cazul acestor plăţi au o valoare minimă de 25 de euro.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private şi a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, printr-o reţea de 21 de centre de afaceri şi 22 de birouri mobile dedicate companiilor şi 482 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR dispunând de cea mai mare reţea naţională de bancomate - 2.000 de bancomate, 16.750 POS-uri şi servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking şi E-commerce, transmite aceiaşi sursă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. BCR a redus.... Bravo lor

    BRD continuă să aplice aceleași comisioane nesimtite de atatia ani! De ce nu-i controlează nimeni pe ăștia? Costul intern per operațiune este de 1 leu, ei taxează clientul cu 10 lei! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb