BCR debutează la BVB cu o emisiune internaţională de euroobligaţiuni verzi

S.B.
Piaţa de Capital / 30 mai 2023

BCR debutează la BVB cu o emisiune internaţională de euroobligaţiuni verzi

Banca Comercială Română (BCR) listează marţi, 30 mai, prima emisiune internaţională de euroobligaţiuni verzi a unei bănci din România, sub simbolul bursier BCR27E, în valoare de 700 milioane de euro, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.

Sergiu Manea, CEO BCR, a declarat: "Vreau să le mulţumesc investitorilor pentru încrederea pe care ne-o acordă, într-un mediu de piaţă provocator, precum şi clienţilor noştri pentru tot ceea ce înseamnă astăzi BCR. Este o recunoaştere a strategiei băncii, prin care încercăm să construim valoare, sustenabilitate şi rezilienţă financiară alături de partenerii noştri, într-o economie cu un potenţial mare de creştere. Toate aceste lucruri nu ar putea fi posibile fără efortul neabătut al colegilor mei, care contribuie în fiecare zi la edificarea unui business puternic, indiferent de context şi provocări. BCR a acoperit astfel în avans o parte semnificativă din ţinta totală de instrumente eligibile MREL planificată pentru 2023, ceea ce ne demonstrează poziţia solidă şi încrederea din piaţă. Listarea emisiunii la BVB reprezintă, totodată, angajamentul nostru de a susţine dezvoltarea pieţei locale de capital, iar investiţiile în România, pentru România, rămân prioritate strategică pentru noi".

Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, a declarat: "Astăzi are loc o nouă premieră la Bursa de Valori Bucureşti, prin listarea emisiunii de euroobligaţiuni verzi a Băncii Comerciale Române, după emiterea în 2021 a primelor sale obligaţiuni verzi pe piaţa de capital locală. Banca Comercială Română îşi depăşeşte, astfel, recordul stabilit în urmă cu 2 ani, când a emis cea mai mare emisiune de obligaţiuni la acea dată, cu valoare de 1 miliard de lei, repoziţionându-se ca fiind emitentul cu cea mai mare emisiune de obligaţiuni corporative şi verzi, deopotrivă. Banca Comercială Română ne arată şi de data aceasta că îşi respectă angajamentul şi implementează proiecte vizionare, care integrează criteriilor ESG în deciziile de alocare a capitalului, care vin în sprijinul dezvoltării economiei durabile. Prin aceste iniţiative, economia românească face un nou pas către alinierea la standardele europene, prilej cu care felicităm întreaga echipă a Băncii Comerciale Române pentru această performanţă".

Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti, a declarat: "Banca Comercială Română a listat prima emisiune de euroobligaţiuni verzi emisă de o bancă românească, cu o valoare de 700 milioane de euro, un nou record stabilit la Bursa de Valori Bucureşti. Banca Comercială Română continuă să fie unul dintre cei mai activi emitenţi din sistemul financiar-bancar, cu 8 emisiuni de obligaţiuni tranzacţionabile la bursă, dintre care 3 verzi. Aceste demersuri durabile ne bucură, întrucât este necesar să avem cât mai multe emisiuni de obligaţiuni de acest fel, care să contribuie la crearea unei economii locale sustenabile. Emisiunea listată astăzi este cu atât mai importantă cu cât vorbim despre cea mai mare finanţare a unui emitent din sectorul privat din România, realizată prin intermediul unei emisiuni de obligaţiuni verzi. Banca Comercială Română a arătat, astfel, interesul investitorilor pentru acest segment la nivel local şi european, cu impact direct în dezvoltarea economică durabilă, naţională şi internaţională".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb