BCR lansează chatbot-ul ADA, asistent virtual care poate oferi suport rapid şi informaţii personalizate

G.D.
Bănci-Asigurări / 14 aprilie 2022

BCR lansează chatbot-ul ADA, asistent virtual care poate oferi suport rapid şi informaţii personalizate

Banca Comercială Română (BCR) lansează chatbot-ul ADA, asistentul virtual care oferă informaţii corecte şi rapide, atât pe zona de activitate de retail, cât şi pe cea corporate, conform unui comunicat remis redacţiei. ADA reprezintă o schimbare pentru asistenţa virtuală bancară, fiind primul chatbot din România care asigură şi suport pe programe de finanţare şi răspuns instant antreprenorilor în legătură cu fondurile europene şi naţionale relevante pentru afacerea lor. În plus, chatbot-ul BCR oferă asistenţă generală, dar şi informaţii personalizate despre produsele sau serviciile deţinute de clienţii persoane fizice.

"ADA se alătură echipei BCR, ca parte integrantă din ecosistemul digital George. Colegii noştri au construit un chatbot cu adevărat inteligent din dorinţa de a răspunde clienţilor mai bine, mai rapid, cu un grad mare de acurateţe. ADA este rezultatul modului de lucru agil din BCR, dar şi a felului în care putem utiliza transformarea digitală, ca să fim mai eficicienţi şi mai receptivi la nevoile clienţilor. Punem clientul în centrul tuturor proiectelor pe care le dezvoltăm şi ţintim să oferim interacţiuni care să-i asigure cea mai bună experienţă bancară şi soluţii pentru alegeri financiare inteligente", a declarat Cristian Mustaţă, Director Executiv Adjunct, Distribuţie Retail BCR.

Potrivit sursei citate, ADA poate prelua un număr mare din solicitările venite către platformele BCR de interacţiune cu clienţii. Este un sistem evolutiv, care învaţă şi se perfecţionează cu ajutorul fiecărei conversaţii, după ce în perioada de implementare şi testare a fost expus la peste 25.000 de posibile întrebări. Pentru antreprenori oferă, în mai puţin de 10 minute, informaţii cu privire la opţiunile de dezvoltare a unei afaceri sau de accesare a unor finanţări din fonduri europene şi naţionale.

"ADA reprezintă o premieră pentru industria bancară din România, fiind primul chatbot care oferă informaţii despre programele de finanţare disponibile, atât europene, cât şi naţionale. Prezintă variantele potrivite, în funcţie de profilul şi sectorul de activitate al firmei, şi ne ajută în activitatea de consiliere a clienţilor. Toate aceste informaţii, disponibile în orice moment al zilei, şi răspunsurile simple la preocupările companiilor sunt un alt pas important pe care îl facem pentru dezvoltarea mediului antreprenorial şi susţinerea absorţiei de fonduri nerambursabile", a declarat Oana Bâra, Coordonator Programe de Finanţare BCR.

ADA are la bază platforma conversaţionala Druid, care oferă instrumente bazate pe inteligenţă artificială, ceea ce permite oferirea de noi experienţe digitale. În următoarea perioadă, ADA va învăţa să ajute clienţii cu operaţiuni de tip self service şi, bineînţeles, cu răspunsul pentru orice întrebare pe care o vor adresa, subliniază sursa citată.

Pentru persoane fizice, ADA este disponibilă pe site-ul BCR www.bcr.ro şi răspunde la întrebările cu răspunsuri predefinite, precum şi la opţiunile de tip self-service prin care oferă detalii despre soldul conturilor, despre produsele de economisire, credite şi carduri de credit, precum şi despre operaţiunile de management card, precum blocări de card sau regenerări.

Pentru un dialog eficient cu ADA pe zona de programe de finanţare, antreprenorii trebuie să ofere informaţii legate de:

Firma pentru care doresc să obţină finanţarea - dacă este una care funcţionează deja sau are în vedere să deschidă un nou business?

Dimensiunea întreprinderii - microîntreprindere, IMM sau întreprindere mare. Dacă nu cunosc categoria întreprinderii, ADA îi va ajuta pe antreprenori să afle în ce categorie se încadrează întreprinderea utilizând mai mulţi indicatori financiari

Localizarea sediului firmei şi a investiţiei pentru care doresc finanţare nerambursabilă

Domeniul de activitate în care activează firma şi cel pentru care caută finanţare

Descrierea sumară a proiectului pentru care doresc să obţină finanţarea

Informaţii cu privire la alte finanţări europene sau naţionale obţinute în trecut de către afacerea antreprenorului, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb