BCR şi ING taxează depunerile de numerar în cont

Elena Voinea
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 5 februarie 2013

BCR şi ING taxează depunerile de numerar în cont

Comisioanele la depunerile de numerar variază între patru şi zece lei.

Băncile încearcă să-şi mărească veniturile prin comisioanele practicate la conturile curente, în condiţiile în care creditarea stagnează, iar numărul creditelor neperformante creşte. Din rândul primelor zece bănci în funcţie de valoarea activelor, Banca Comercială Română (BCR) şi ING Bank percep clienţilor comisioane şi pentru depunerile de numerar în conturile curente, nu doar pentru retrageri şi administrarea conturilor.

Banca Comercială Română (BCR) taxează depunerile de numerar mai mici sau egale cu 1.500 lei, în conturile altor clienţi ai băncii, cu un comision de patru lei. Pentru sumele cuprinse între 1.500-20.000 lei, depuse în conturile altor clienţi ai băncii, comisionul este de şapte lei, iar pentru sumele care depăşesc 20.000 lei banca percepe un comision de 10 lei.

La conturile în valută, BCR percepe un comision de trei euro.

În schimb, ING Bank nu taxează depunerile de numerar în conturile în valută, ci doar pe cele în conturile în lei, cu un comision cuprins între şapte şi zece lei.

Raiffeisen Bank nu percepe comision pentru depunerile în numerar în conturile în lei sau valută ale persoanelor fizice, dar pentru depunerile în lei în conturile persoanelor juridice (fără contract de colectare numerar încheiat cu banca) există un comision cuprins între patru şi opt lei, în funcţie de suma depusă.

Pentru administrarea lunară a contului curent, BCR încasează un comision de 4,5 lei la lei şi de 3,5 lei la valută.

La retragerile de numerar din conturile în lei, clientul trebuie să plătească 0,4% din suma retrasă, iar la retragerile din conturile în valută comisionul variază între 0,5 şi 2,5%, în funcţie de suma retrasă.

La ING Bank, retragerile de numerar din conturile în lei sau valută sunt taxate cu 0,5%. Pentru adminis­trarea contului, banca percepe un comision lunar care variază între unu şi doi lei sau 0,5 euro la conturile în valută.

Pentru administrarea contului în lei, Raiffeisen Bank percepe un comision care variază între 2,5 şi 9,9 lei pe lună, iar pentru administrarea contului în valută, comisionul este de un euro. La retragerile de numerar comisionul este de 0,5% din suma retrasă.

BRD nu percepe comision pentru depunerile de numerar. În schimb, la retragerile de numerar, în lei sau valută comisionul este de 0,5% din suma retrasă, iar pentru administrarea contului curent banca percepe un comision lunar de 0,80 euro.

La Alpha Bank comisionul lunar de administrare a contului este de 2,5 lei la lei şi de 0,75 euro la euro.

Retragerile de numerar sunt taxate cu 0,40% la lei şi cu 0,50% la euro. În plus, dacă clientul programează o retragere de numerar, dar nu se prezintă la data anunţată pentru ridicarea banilor, Alpha Bank percepe un comision de 0,75%, aplicat sumei programate şi neridicate.

La UniCredit Ţiriac Bank comisionul de administrare a contului este de 7,5 lei pe lună, la conturile în lei şi de doi euro pe lună, la conturile în euro. Pentru retragerile de numerar comisionul este de 0,5% la lei şi de 0,6% la valută.

La Bancpost administrarea lunară a contului curent în lei este taxată cu sume cuprinse între 1,5 şi 3,9 lei, iar la contul curent în valută comisionul este de 1-1,5 euro. Retragerile de numerar sunt taxate cu 0,5%.

La conturile în lei, CEC Bank taxează retragerile de numerar de pes­te 10.000 lei, programate, cu 0,5%, iar pe cele neprogramate cu 0,75% din sumele retrase. La conturile în valută, retragerile de numerar programate, care depăşesc 5.000 de euro, sunt taxate cu 0,50%, iar cele neprogramate cu 1%.

CEC Bank percepe un singur comision de administrare a contului curent în lei sau în valută de 2,5 lei pe lună, indiferent de numărul conturilor deţinute de client.

Pentru retragerile de numerar din contul curent, Banca Transilvania percepe un comision de 0,40% la lei şi de 0,50% la valută.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb