BCR susţine IMM-urile din România şi este partener FEI pentru garanţii de portofoliu PNRR

T.B.
Bănci-Asigurări / 25 octombrie 2023

Sergiu Manea - CEO BCR

Sergiu Manea - CEO BCR

Banca Comercială Română (BCR) este partener al Fondului European de Investiţii (FEI) pentru implementarea garanţiilor de portofoliu din PNRR, se arată într-un comunicat al BCR, remis redacţiei. Prin acest acord de garantare directă, BCR oferă IMM-urilor din România credite la costuri mai mici, printr-o dobândă redusă, cu cerinţe de avans şi colateral micşorate şi cu o perioadă de rambursare mai mare, informează sursa menţionată. Finanţările sunt acordate pentru investiţii verzi sau pentru capital de lucru şi extinderea capacităţii de producţie, potrivit comunicatului.

"Destinaţia acestei infuzii de capital este una sigură: investiţii strategice în România, pentru România. Pentru că în centrul acestui parteneriat cu Fondul European de Investiţii se află consolidarea şi pregătirea mediului de afaceri pentru o nouă revoluţie industrială, care transformă producţia, distribuţia şi consumul de bunuri şi servicii. Este despre tranziţia spre o economie verde şi digitală, dar şi despre alegeri financiare inteligente care ne plasează în vârful competitivităţii la nivel regional şi european", a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română, conform sursei citate.

"Ne bucurăm să fim partener FEI şi astfel să extindem portofoliul de soluţii pentru mediul de afaceri din România. Pentru că rolul nostru, la BCR, este să aducem valoare adăugată clienţilor noştri şi să îi ajutăm să gândească şi să implementeze proiecte transformaţionale. Proiecte pentru viitorul afacerilor lor. De altfel, facem un apel constant la diversificarea surselor de finanţare. Pentru că avem nevoie de şi mai multă informare despre ce înseamnă reducerea riscului şi cum pot fi stimulate investiţiile de impact, printr-un mix de granturi, instrumente şi garanţii directe", a declarat Oana Bâra, Coordonator Programe de Finanţare Banca Comercială Română, transmite sursa precizată.

Potrivit comunicatului, cele două noi tipuri de garanţii adăugate în portofoliul BCR vor facilita accesul la finanţare pentru sustenabilitatea şi competitivitatea IMM-urilor:

"SME Sustenabilitate - finanţările verzi pentru IMM-uri şi întreprinderi mici cu capitalizare medie, care este, în primul rând, despre diminuarea schimbărilor climatice care ne afectează pe fiecare dintre noi, dar care va avea efecte şi mai pronunţate asupra copiilor şi nepoţilor noştri. Este despre utilizarea energiei regenerabile, despre transport curat, despre tranziţia către o economie circulară, care înseamnă reducerea deşeurilor, minimizarea risipei şi maximizarea utilizării resurselor.

SME Competitivitate - este despre finanţările pentru capital de lucru şi investiţii pentru crearea premiselor de creştere şi extindere a capacităţii de producţie a IMM-urilor. Este despre companiile care înţeleg oportunităţile şi provocările industriei 4.0. Despre companiile care au şanse reale să fie competitive economic şi să crească nivelul de trai în comunităţile unde activează", arat[ datele comunicatului BCR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb