BCR: Valoarea transferurilor online realizate de femei a crescut cu 20%

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 12 iulie 2012

Valoarea transferurilor realizate de către clientele BCR prin Internet Banking în primul semestru a avansat cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 484,5 milioane de lei, din care cuantumul schimburilor valutare a fost de 91,6 milioane lei, în creştere cu 38%, a anunţat, miercuri, banca.

În primele şase luni ale anului trecut, valoarea transferurilor efectuate de femei prin Internet Banking a fost de 404,8 milioane de lei, iar schimburile valutare prin acest canal au totalizat 66 milioane de lei, a declarat Elena Voichiţă Ionescu Turda, şeful departamentului e-channels din cadrul BCR, citată de Mediafax.

Totodată, transferurile interbancare online în lei au înregistrat o creştere de 21% în primul semestru, de la 100 milioane de lei la 121,6 milioane lei.

Femeile efectuează tranzacţii online cu valori medii de 1.000 de lei, în timp ce bărbaţii ajung la 1.500 de lei per tranzacţie, însă doamnele plătesc cu 4% mai mult facturi, în topul plăţilor de utilităţi situându-se serviciile de telefonie, energie şi rambursarea creditelor pe card.

Valoarea medie a unui depozit des-chis de femei prin internet banking este de 28.000 de lei, iar la bărbaţi de 33.000 lei. Dintre depozitele deschise de femei în primul semestru, 7,5% au valori de peste 100.000 lei. Valoarea maximă a unui depozit deschis de o femeie în prima jumătate a acestui an a fost de 2,2 milioane de lei.

Pe partea de economisire, ponderea femeilor în portofoliul BCR este de 55%, dar acestea economisesc sume cu 17% mai mici decât bărbaţii, potrivit Cătălinei Zincenco, şef departament produse de economisire şi investiţii.

"Femeile au început să înţeleagă că economisirile pe termen lung sunt mult mai avantajoase decât cele pe termen scurt, acestea economisind preponderent în lei", a spus Zincenco.

Din depozitele deschise de femei, 78% sunt cu maturităţi de 1-3 luni, însă un depozit este păstrat în bancă circa 20 de luni.

Începând din 2008, când a debutat criza, ponderea economiilor a crescut succesiv, ajungând în prezent la 25% din sumele câştigate, la un venit mediu net încasat de 1.900 de lei, atât la femei, cât şi la bărbaţi.

"Oamenii se tem de ziua de mâine şi au început să economisească mai mult pentru a avea o siguranţă mai crescută", a mai declarat Zincenco.

În perioada ianuarie-mai, piaţa economisirii a crescut cu 5,5% faţă de decembrie 2011, respectiv 6,4 miliarde lei, la 121 miliarde lei.

Pe segmentul fondurilor de inves-tiţii, femeile au o pondere de 43% în portofoliul BCR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb