Belgia va introduce carantina obligatorie pentru toţi călătorii din zonele de risc UE

A.P.
Internaţional / 9 iulie 2020

Belgia va introduce carantina obligatorie pentru toţi călătorii din zonele de risc UE

Belgia a anunţat miercuri că va aplica o carantină obligatorie pentru călătorii care sosesc pe teritoriul său din ţările Uniunii Europene (UE) şi cele asociate considerate "zone de risc" pentru coronavirus, pe baza unei liste ce se va reactualiza, care împarte statele de origine în trei grupuri, scrie g4media.

Această decizie, care va fi în vigoare pe întreg teritoriul belgian, se va baza pe o listă de ţări întocmită şi actualizată în mod regulat de Ministerul Afacerilor Externe belgian, cea mai recentă versiune datând din 8 iulie.

Începând de miercuri, patru ţări din spaţiul european apar la secţiunea de culoare roşie, însemnând că o persoană care efectuează o călătorie neesenţială, de exemplu un turist, trebuie să se supună unei carantine obligatorii de 14 zile: Finlanda, Irlanda, Malta şi Norvegia.

Pe lângă carantină, călătorii vor fi obligaţi să facă un test de screening Sars-Cov-2 la nouă zile după sosirea lor în Belgia. La următoarea categorie, de culoare portocalie, carantina este voluntară, dar recomandată, iar Spania, Portugalia, Grecia, Regatul Unit şi Islanda apar în prezent în această secţiune. Călătorilor din aceste ţări li se recomandă, de asemenea, să se supună unui test de coronavirus, deşi acesta nu este obligatoriu.

În sfârşit, Ministerul Afacerilor Externe belgian nu recomandă nicio măsură suplimentară în afara protocoalelor obişnuite pentru distanţarea fizică şi igienă, pentru ţările din a treia categorie, cea verde. Această listă include Germania, Austria, Franţa, Ungaria, Italia, Luxemburg, Letonia, Croaţia, Olanda, Polonia, România, Slovacia, Suedia, Liechtenstein, Lituania, Estonia, Bulgaria, Cehia şi Slovenia.

Ministerul precizează că lista va fi actualizată pe baza criteriilor Comitetului de concentrare care se va întruni miercuri, 8 iulie, astfel încât, potrivit radioteleviziunii publice francofone RTBF, este de aşteptat ca versiunile viitoare ale acestei liste să nu se refere doar la ţări, ci şi la regiuni afectate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb