Berlin, capitala europeană a târgurilor de Crăciun

GEORGE MARINESCU
Internaţional / 25 decembrie 2023

Berlin, capitala europeană a târgurilor de Crăciun

Vin fiert, migdale prăjite şi curling (n.red. - un sport nou care se desfăşoară pe o pistă de gheaţă), acestea reprezintă o parte dintre ofertele celor peste 100 de târguri de Crăciun care au loc în pieţele din Berlin în fiecare an, dar în perioada dintre Ajunul Cărciunului şi Anul Nou rămân deschise cele mai importante locaţii.

În apropierea Crăciunului, capitala Germaniei este caracterizată printr-o atmosferă festivă şi o mare varietate de pieţe de Crăciun. Pe de o parte, se află târgurile tradiţionale de Crăciun, al căror farmec este mereu neschimbat, iar pe de altă parte sunt târguri de Crăciun moderne, care sunt dotate cu caruseluri variate şi cu parcuri tematice pentru această perioadă. Mai mult, în Berlin are loc anual un târg de Crăciun şi pentru cei care fac parte din comunitatea LGBTQ+, târg ce reprezintă un loc de socializare a membrilor acestei comunităţi în perioada sărbătorilor de iarnă.

Practic, târgurile de Crăciun din Berlin reprezintă un amestec interesant de tradiţional, modern şi chiar futurist, care face ca locaţiile respective să fie speciale, fapt constatat de zecile de milioane de turişti şi localnici care le vizitează în fiecare an. Fie că doresc să savureze un vin fiert alături de cei dragi sau să împărtăşească spiritul Crăciunului cu copiii, târgurile de Crăciun din capitala Germaniei le oferă tuturor momente de neuitat.

Practic, în Berlinul pregătit de Crăciun există câte ceva pentru fiecare, fie că este singur, fie că este însoţit, împreună cu familia sau cu prietenii. Primele târguri de Crăciun se deschid în Berlin în noiembrie şi uneori întâmpină vizitatorii cu atmosfera lor festivă până la începutul lunii ianuarie, dar cele mai multe se închid înainte de Crăciun.

Ce trebuie să ştie cei care doresc să viziteze capitala Germaniei în perioada sărbătorilor de iarnă este că fiecare din cele peste 100 de târguri de Crăciun din cele 12 sectoare ale Berlinului are o identitate proprie. De la tradiţionala piaţă de Crăciun Spandau din oraşul vechi până la piaţa regală de Crăciun din faţa Palatului Charlottenburg sau până la "oraşul de corturi albe" de la Gendarmenmarkt din Berlin, vizitatorii curioşi pot descoperi lucruri noi şi produse tradiţionale.

Târgul de Crăciun de la Palatul Charlottenburg este probabil cel mai romantic din Berlin, cu decorul său ca de basm, pus la cale de organizatori care, atunci când împodobesc căbănuţele din lemn şi corturile pagodă, evită să folosească decoraţiunile din plastic. Chiar şi coşurile de gunoi sunt din lemn. Zona este ţinută minuţios curată, iar acest concept este unul care oferă un cadru plăcut pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă. Târgul este deschis până la 31 decembrie 2023, în intervalul orar 12:00-22.00, dar este închis în Ajunul Crăciunului, adică în 24 decembrie.

În mijlocul centrului istoric al Berlinului se desfăşoară, începând din 27 noiembrie, târgul de Crăciun din Spandau. Vorbim despre cea mai mare zonă pietonală din Berlin, în care zonele cu produse culinare şi cu produse artizanale pot fi incluse într-un city-break de Crăciun sau de sfârşit de an, în care turiştii pot vizita centrele comerciale adiacente acestui târg. În zona respectivă, de la Primăria Spandau până la Biserica Sfântul Nicolae, artizanii şi meşteşugarii oferă o multitudine de produse, care îi atrag pe turiştii care alerg să îşi petreacă timpul la târgurile de Crăciun din Berlin. Târgul din zona Spandau are şi o zonă dedicată Crăciunului Medieval, situată între Biserica Sfântul Nicolae şi Piaţa Reformei.

Un alt târg de Crăciun reprezentativ pentru Berlin are loc în faţa Primăriei din Mitte, eveniment numit de către organizatori "Crăciunul Berlinului". Două dintre atracţiile acestui târg sunt patinoarul de la Fântâna Neptun şi o roată înaltă de 50 de metri cu gondole încălzite, care oferă o vedere panoramică asupra centrului oraşului - cu vedere la Poarta Brandenburg şi Potsdamer Platz. Vizitatorii pot efectua plimbări în trăsuri trase de cai, pot să bea vin fiert aromatizat după reţete vechi, pot să cumpere obiecte de artizanat, să îşi facă poze în faţa unei scene a Nativităţii, unde personajele biblice sunt în mărime naturală sau se pot opri în faţa tavernelor decorate festiv unde îi aşteaptă multe suprize plăcute culinare. Un Moş Crăciun alunecă cu sania sa pe o frânghie, de trei ori pe zi, la târgul de Crăciun din centrul Berlinului.

Târgul din Mitte este deschis până pe 7 ianuarie 2024, între orele 12 şi 22, de Revelion între orele 12 şi 20, iar în Ajunul Crăciunului este închis.

Un alt târg de Crăciun reprezentativ pentru Berlin are loc la Gendarmenmarkt. Deoarece anul acesta zona este într-o renovare masivă, târgul nu este organizat între Konzerthaus şi catedralele germane şi franceze, ci în Bebelplatz, lângă Opera de Stat. Mulţi artizani îşi expun marfa acolo, iar accentul e pus pe oferta culinară specială. În cadrul târgului, au loc zilnic spectacole susţinute de acrobaţi, coruri, trupe de muzică şi dans pe o scenă special amenajată.

Târgul de Crăciun din Gendarmenmarkt este deschis până la 31 decembrie 2023, iar acolo se va desfăşura şi petrecerea de Revelion, între orele 19:00 (31 decembrie 2023) şi 1:00 (1 ianuarie 2024).

Tot în capitala Germaniei, se desfăşoară în această perioadă târgul "Berlin Winter Magic" pe Landsberger Allee din Lichtenberg. Vorbim despre un târg clasic, care are standuri de vin fiert, tarabe de artizanat şi multe delicii de Crăciun.

La Biserica Memorială de pe Breitscheidplatz din City West este organizată o piaţă de Crăciun, unde producătorii locali au la dispoziţie peste 100 de tarabe, amplasate între cei mai frumoşi brazi de Crăciun din Berlin, potrivit site-ului Berlin.de.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. "târg de Crăciun şi pentru cei care fac parte din comunitatea LGBTQ+"

    si târg de Crăciun şi pentru cei care fac parte din comunitatea islamului

    extremist unde se pot socializa si invata cum sa faca atentate  

    Si nici un tanc mujic la targul de Craciun din Berlin:-)?...sau mujicii ajung la targ in "trei zile" dupa calendarul Iulian:-)

    1. Intrebarea reala este "niciun tanc nemtesc la targul de Craciun"... si mai ales nici in armata.

      Politico scrie ca Germania va finaliza pana in 2027 de trimis o brigada de tancuri in Lituania. Este brigada Panzerbatallion 203.... Dar, lovitura de teatru este ca aceasta brigada de tancuri nu mai are tancuri. Merg cu trotineta, cel mai probabil. 

       

      Germania trimite la lupta cu rusii o brigada de tancuri fara tancuri.... HAHAHAHAHA. 

      Tancurile lor au fost facute fier vechi in Ucraina. 

       

      In a sign of the escalating demands on the Bundeswehr, one of the units making up the new brigade is Panzerbatallion 203 fr om Augustdorf in North Rhine-Westphalia, but that armored unit has handed all of its Leopard 2 tanks to Ukraine and is wa iting for newly built replacements. 

      Pistorius said that the order for replacement tanks for the 203rd is in — and once built, they'll be shipped directly to Lithuania. 

      But without an adequate long-term funding plan and without their main Leopard 2 combat systems, the Lithuania brigade "won't even be ready for defense," warned Roderich Kiesewetter, a politician with the opposition Christian Democrats and a retired colonel in the Bundeswehr with 27 years of service. 

      "The conclusion is that either [Leopard 2] replenishment is accelerated" before deployment, Aylin Matlé, a fellow at the German Council on Foreign Relations, said,o rPanzerbattalion 203 could be sent to Lithuania "without their main battle system." 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb