BICO Industries SA, companie deţinută de ROCA Industry în proporţie de 60%, a semnat un contract de finanţare cu Administraţia Fondurilor pentru Mediu (AFM) pentru finanţarea unui proiect de construcţie şi dotare a unei fabrici de producţie material neţesut din fibră de sticlă prin reciclarea deşeurilor de fibră de sticlă, relatează news.ro, de la care transmitem următoarele informaţii. Valoarea totală eligibilă a proiectului care face obiectul finanţării nerambursabile acordate prin PNRR este de maximum 37,82 milioane lei (echivalentul a 7,61 milioane euro), cu o intensitate a sprijinului de 60%. Astfel, sprijinul financiar nerambursabil este în sumă de maximum 22,69 milioane lei, echivalentul a 4,57 milioane euro.
"Conducerea ROCA INDUSTRY HOLDINGROCK1 SA informează piaţa că, în data de 17 aprilie 2025, BICO Industries SA, companie deţinută de ROCA Industry în proporţie de 60%, a semnat un contract de finanţare cu Administraţia Fondurilor pentru Mediu (AFM) pentru finanţarea unui proiect de construcţie şi dotare a unei fabrici de producţie material neţesut din fibră de sticlă prin reciclarea deşeurilor de fibră de sticlă rezultate atât din activitatea sa actuală (producţie din plasă de fibră de sticlă pentru armarea termosistemelor), cât şi prin colectare din piaţă", arată un anunţ transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Valoarea totală eligibilă a proiectului care face obiectul finanţării nerambursabile acordate prin PNRR este de maximum 37.825.728,92 lei, echivalentul a 7.619.856,35 euro, cu o intensitate a sprijinului de 60%. Astfel, sprijinul financiar nerambursabil este în sumă de maximum 22.695.437,35 lei, echivalentul a 4.571.913,81 euro.
Perioada de implementare a proiectului nu poate depăşi data de 30.06.2026.
"Prin acest proiect, BICO doreşte să reducă cheltuielile de gestionare a deşeurilor provenind din activitatea principală, precum şi să îşi diversifice portofoliul de activităţi. Prin intermediul noilor produse, BICO va accesa noi pieţe de desfacere, convertind deşeul generat din activitatea curentă, cea de producţie a textilelor tehnice specifice construcţiilor, în materiale neţesute cu proprietăţi de izolare, utilizate în industrii conexe", precizează compania.
În plus, iniţiativa susţine angajamentul holdingului faţă de principiile ESG, prin valorificarea acestor deşeuri şi integrarea lor într-un circuit productiv secundar, în conformitate cu modelul economiei circulare, potrivit news.ro.
Opinia Cititorului