BÎLTEANU ŞI LAKIS RĂMÂN ÎN AREST Foştii şefi de la SIF Banat-Crişana nu vor fi în libertate la alegeri

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 februarie 2015

Foştii şefi de la SIF Banat-Crişana nu vor fi în libertate la alegeri

Dragoş Bîlteanu şi Najib El Lakis vor rămâne în arest, încă 30 de zile, până pe 9 martie, potrivit deciziei Curţii de Apel Bucureşti, astfel că nu vor fi în libertate, pe 2 martie, când este programată Adunarea Generală a Acţionarilor SIF1 Banat-Crişana, pentru alegerea a patru membri în Consiliul de Administraţie.

Împotriva celor doi, procurorii au formulat acuzaţii de delapidare, spălare de bani şi manipulare a pieţei de capital, astfel că Autoritatea de Supraveghere Financiară le-a retras avizele pentru funcţiile de administratori la SIF1, în urma arestării lor preventive.

Alte două locuri în Consiliul de Administraţie au fost eliberate după demisiile lui Ali Lakis şi a lui Adrian Petreanu.

Lista finală a candidaţilor pentru alegeri cuprinde, în total, 21 de persoane, cel mai cunoscut fiind numele lui Bogdan Drăgoi, fost ministru de finanţe, care s-a înscris în concurs alături de fostul său consilier Octavian Avrămoiu.

În referatul de arestare, anchetatorii au susţinut că Dragoş Bîlteanu deţinea concertat, împreună cu alţi acţionari, peste 25% din acţiunile SIF1.

Cu Bîlteanu şi Lakis în arest, acţionarii au început deja să facă alianţe pentru preluarea puterii la SIF Banat-Crişana. Un factor decisiv în stabilirea câştigătorilor va fi. cu siguranţă. hotărârea pe care o va lua Autoritatea de Supraveghere Financiară, înainte de AGA, în privinţa restricţionării sau nu a drepturilor de vot pentru acţiunile contorizate de procurori în "tabăra" Bîlteanu.

Sub conducerea lui Dragoş Bîlteanu, SIF Banat Crişana nu a mai oferit dividende acţionarilor, în ultimii doi ani, aşa că miza celor care vor prelua controlul este distribuirea profitului de peste 142,24 milioane lei, făcut de companie în 2014. Compania stă pe active nete totale de 1,604 miliarde lei.

Locuri la masa de conducere a SIF1 mai vrea şi SSIF Broker, prin directorul general Grigore Chiş şi preşedintele Mihai Buliga, dar şi omul de afaceri Florin Pogonaru, care şi-a retras oamenii de la SIF Oltenia, anul trecut. Ana Bobircă, Chief Investment Oficer la Central European Financial Services, unde este şi partener alături de omul de afaceri Florin Pogonaru, participă şi ea la alegerile de la SIF1.

Pe lista de candidaţi s-au mai înscris Augustin Dănilă, preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Energia Eoliană Montana, care spune că doreşte să reprezinte acţionarii minoritari în CA, Cătălin Dobrescu, manager tranzacţii la SIF Banat-Crişana, Laviniu Beze, preşedintele Asociaţiei Investitorilor pe Piaţa de Capital, Mircea Oancea, director general la Fondul de Garantare a Drepturilor din Sistemul de Pensii Private, expertul judiciar Daniela Arieta Săbău, Mariana Cornelia Costinaş, manager sucursala Cluj a SIF Banat-Crişana, Dan Weiler, consultant independent şi preşedinte al Conpet, Adrian Henorel Niţu, fost deputat în perioada 2008-2012, Ionel-Marian Ciucioi, preşedintele Vrancart Adjud, şi Adrian Mitroi, director executiv financiar Nextebank România.

Raiffeisen Bank şi Piraeus Bank sunt reprezentate şi ele în alegerile pentru locurile libere din Consiliul de Administraţie SIF Banat-Crişana, de către Laurenţiu Ciocârlan şi, respectiv, Octavian Marcu.

Un alt candidat este fostul senator Ovidiu Marian, celebru pentru că a propus creşterea pragului limită de deţinere la SIF-uri, la 5%.

Pe listă se află şi Adrian Simionescu, directorul general al Vienna Investment Trust, Bogdan Vânătoru, administrator la Bev Oil SRL, şi Monica Ploscaru, director general al Blue Rock Financial Services.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Degeaba il asteptati pe Dragos si Najib, ei mai au de stat pe unde sunt. Vedeti-va de treburile voastre si pregatiti banii de dividende, vreo 300 de milioane, asa ca sa fie toti actionarii multumiti.

    Nu-i aveti?

    Atunci luati de ;la Dragos. 

    1. Foarte multi locoteneti de-ai lui lakis si balteanu pe lista ! ASF sa publice actionarii care detin peste 1% la data de inregistrare pentru aga si sa nu mai acopere infractorii !

      ASF ar trebui sa-i oblige pe factorii actuali de decizie sa publice din partea caror actionari au fost propusi candidatii asa cum s-a facut la BVB pentru candidatii propusi pentru CA al DC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb