Binance: "Lupta împotriva criminalităţii destructurează reţele internaţionale şi creşte siguranţa ecosistemului blockchain"

T.B.
Piaţa de Capital / 9 februarie

Binance: "Lupta împotriva criminalităţii destructurează reţele internaţionale şi creşte siguranţa ecosistemului blockchain"

Binance, cu o cultură centrată pe utilizatori, luptă împotriva criminalităţii şi, alături de autorităţi, destructurează reţele internaţionale şi creşte siguranţa ecosistemului blockchain, se arată într-un comunicat al Binance, remis redacţiei.

Echipele de securitate şi investigaţii ale Binance au reuşit să oprească reţele criminale internaţionale, au intervenit în cazuri majore de hacking, au ajutat la soluţionarea unor infracţiuni împotriva persoanelor şi au combătut escrocheriile online, ducând la recuperări semnificative de active şi arestări, potrivit sursei.

Binance investeşte resurse semnificative şi depune eforturi considerabile în aceste măsuri, pentru a avea grijă de comunitate, aşa cum se exemplifică prin numeroase cazuri în care acţiunile companiei au dus la recuperarea activelor furate, transmite sursa citată.

Unele reţele criminale internaţionale de amploare, ba chiar şi grupuri teroriste, folosesc active digitale pentru a transfera fonduri peste graniţe, relatează reprezentanţii Binance. Cu toate acestea, făcând acest lucru, ele se expun riscului de a fi urmărite de către investigatorii blockchain care profită de natura transparentă a criptomonedelor. Prin cooperarea cu autoprităţile naţional, echipele Binance contribuie la combaterea infractorilor cibernetici şi a terorismului, adaugă sursa.

În 2020, Binance a colaborat cu Poliţia Cibernetică din Ucraina la Proiectul Bulletproof Exchanger, care a vizat urmărirea tranzacţiilor dintre Binance şi entităţi cu grad ridicat de risc, transmite sursa. Acest lucru a condus la identificarea şi arestarea unei organizaţii de infractori cibernetici responsabilă pentru o campanie de ransomware şi spălare a peste 42 de milioane de dolari în criptomonede în doi ani, se arată în comunicat.

În anul următor, investigatorii Binance au participat la o investigaţie internaţională alături de Poliţia Cibernetică din Ucraina, Biroul Cibernetic al Agenţiei Naţionale de Poliţie din Coreea, forţele de ordine din SUA, Garda Civilă Spaniolă şi Biroul Federal de Poliţie al Elveţiei, printre alţii, care a dus la arestarea membrilor FANCYCAT, o reţea prolifică de infractori cibernetici responsabilă pentru daune de peste 500 de milioane de dolari prin atacuri cibernetice şi spălare de bani din operaţiuni pe dark web şi atacuri cibernetice de mare amploare, informează compania.

Instrumentul de analiză AML al Binance a detectat activităţi suspecte pe platforma Binance şi a extins grupul de suspecţi. După ce a cartografiat întregul reţea de suspecţi, echipa a colaborat cu companii private de analiză blockchain, TRM Labs şi Crystal, pentru a analiza activitatea on-chain, ceea ce a dus în cele din urmă la identificarea şi arestarea eventuală a membrilor FANCYCAT, potrivit comunicatului.

Într-un caz antiterorist de notorietate din 2023, Binance, în colaborare cu Banca Naţională a Tadjikistanului şi firma de analiză blockchain TRM Labs, a contribuit la un efort care a condus la arestarea mai multor membri cheie ai grupului terorist Statul Islamic - Khorasan Province (ISKP), se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O afirmatie falsa!

    1. Administratia Financiara si FBIul reusesc destul de simplu sa isi confiste blocheze criptomonedele! 

    2. Atacatorii pot destul de usor inca sa iti fure datele si monedele ...pentru ca ei cumpara inca datele din dark web... care date tot platformele le vand fara sa isi dea seama permitand unor roboti de scanare web sa le citeasca serverele si activitatile... de unde se pot lua usor traseitatea ipiurilor sau a vpnurilor... tranzitate...de unde trimit tropi roboti catre directiile respective...si tot asa... plantezi capcane web... sii pica in plasa... 

    Cand FBI si CIA au Confiscat vre 3 miliarde de dolari in cripto... une erau aia care spuneau ca "cripto sunt descentralizate" si "nimeni" nu le poate confisca...?! 

    Eu din ce vad pe moment treaba cu cripto... miroase din luna a contract actiuni pe centi... umflate..prin anipularea fluxurilor si ofertelor.... miroase a perioada trecuta de bula nasdq... to the mon... sustinuta si atunci in spate de leviere multiple peste contracte actiuni valoare cent umplate pe steroizi.... 

    Cand vine potopul in cripto dupaia putem vorbii de ce ramane in ruma..si ce va creste iar "nou pe un pamant nou"... pana atunci sa profitam de haos...cu cap si cumpatati... 

    Mai nou "bancile" prin etfuri au decis ca e loc de mancat si acolo comisioane baabane si au decis sa la paraziteze banii oamenilor... 

    Vai de sezutul nostru ce ne asteapta cand pocneste sandramaua asta... bursa impartita la bond index... e vai de capul ei in tavan... asemenea lucruri nu tin mult timp... se va lasa cu plata... asta de acum o depaseste pe aia din 29...69...2000...2024.... 

    s c c r e t 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb