Bitcoin saltă la maximul ultimelor patru luni

A.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 3 aprilie 2019

Bitcoin saltă la maximul ultimelor patru luni

Jehan Chu, Kenetic Capital: "Nu cred că a avut loc ceva special, ci doar am asistat la un alt val de entuziasm temporar"

Preţul criptovalutei Bitcoin, cea mai importantă monedă virtuală în funcţie de valoarea de piaţă, a urcat brusc ieri, la cel mai ridicat nivel din noiembrie 2018 şi până în prezent, ceea ce a declanşat o creştere generalizată a cotaţiilor monedelor virtuale, într-o mişcare care a pus punct celor trei luni de calm al pieţei în valoare de 160 miliarde de dolari, notează Bloomberg.

Potrivit aceleiaşi surse, nu există un motiv clar care să stea la baza raliului ce a ridicat pentru scurt timp preţul Bitcoin deasupra pragului de 5.000 de dolari şi a crescut valoarea activelor digitale urmărite de CoinMarketCap.com cu aproximativ 17 miliarde de dolari în mai puţin de o oră.

"Chiar dacă oscilaţiile bruşte de preţ ale Bitcoin nu sunt ceva nou, activitatea preţului monedei virtuale a fost relativ redusă în acest an, traderii cântărind perspectivele unei adoptări mai mari a criptovalutei în rândul maselor, după căderea de 74% de anul trecut", menţionează Bloomberg, adăugând: "Participanţii la piaţă spun că ordine mari de vânzare sau cumpărare pentru Bitcoin pot duce de multe ori la mişcări exagerate ale preţului, în parte pentru că volumul este dispersat în zeci de locuri de tranzacţionare (n.r. exchange--uri). Investitorii individuali care se bazează pe urmărirea trendului pot, de asemenea, exacerba volatilitatea".

Jehan Chu, managing partner la Kenetic Capital, a declarat tot pentru Bloomberg: "Piaţa Bitcoin şi a criptomonedelor în general continuă să fie mică în comparaţie cu celelalte pieţe ... şi emoţională. Este încă foarte puternic supusă valurilor de entuziasm. Nu cred că astăzi (n.r. ieri) a avut loc ceva special, ci a fost doar un alt val de entuziasm temporar".

Privit din punct de vedere tehnic, Bitcoin a reuşit să depăşească formaţiunea grafică de tip triunghi, cu nivelul de rezistenţă de la 4.200 de dolari, pe graficul zilnic al perechii BTC/USD, se arată într-o analiză publicată pe site-ul newsbtc.com, în care se adaugă că acesta reprezintă un semnal bullish (de creştere) important, din moment ce preţul s-a stabilit peste pragurile de la 4.200 şi 4.400 de dolari, zone de luptă între cumpărători şi vânzători.

Sentimentul pieţei s--a îmbunătăţit şi cotaţia a urcat peste retragerea Fibonacci de 50% a celui mai recent declin, de la maximul situat la 6.546 de dolari la minimul de la 3.122 de dolari. Preţul chiar a urcat către bariera de la 5.200 de dolari, dar raliul nu a reuşit să mai accelereze, astfel încât nu a fost testată retragerea Fibonacci de 61,8%, conform newsbtc.com.

Avansul de ieri a deschis calea pentru creşteri deasupra pragului de 5.000 de dolari, prima rezistenţă importantă fiind situată la 5.200 de dolari. Dacă cumpărătorii reuşesc să ducă cotaţia peste nivelul menţionat, Bitcoin ar putea testa fostul suport de la 6.000 de dolari, care s-ar comporta ca rezistenţă.

În sens descendent, primul suport se găseşte la 4.400 de dolari, iar al doilea, mai important, se află la fosta rezis-tenţă de la 4.200 de dolari, potrivit newsbtc.com.

Ieri, la ora 13:00, cotaţia Bitcoin se tranzacţiona în jurul nivelului de 4.850 de dolari, la Bitfinex, afişând o creştere pentru ultimele 24 de ore de 15%,potrivit datelor furnizate de inves-ting.com.

Ethereum, cea de-a doua monedă ca importanţă după capitalizare, afişa un avans de 7,2%, până la 152 de dolari, în timp ce Ripple cunoştea o creştere de 6,5%, la 0,332 dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb