Blaga: "PDL va iniţia o moţiune de cenzură"

Ziarul BURSA #Politică / 7 martie 2014

Blaga: "PDL va iniţia o moţiune de cenzură"

Pocora: "PDL se joacă de-a opoziţia"

Partidul Democrat Liberal (PDL) va iniţia o moţiune de cenzură în contextul în care premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe programul de guvernare, a declarat ieri preşedintele partidului, Vasile Blaga.

Domnia sa a precizat pe o reţea de socializare: "Este instrumentul automat la care Opoziţia poate apela în cazul unei astfel de proceduri în Parlament. Neiniţierea unei moţiuni de cenzură ar însemna automat acceptarea noului Guvern. Iar PDL nu poate face asta. Va fi o moţiune care va separa apele în politica românească, care va arăta cine este de fapt Opoziţia".

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au ajuns miercuri la un acord, conform căruia şeful statului a validat echipa guvernamentală votată marţi de Parlament.

Premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe un program de priorităţi pentru perioada următoare, document care nu reprezintă programul de guvernare din decembrie 2012, dar este inspirat aproape integral din acesta.

Pentru depunerea unei moţiuni de cenzură este nevoie de 144 de semnături, iar pentru adoptarea ei de 288 de voturi. PDL are 37 de deputaţi şi 20 senatori.

Pocora: "PNL va decide dacă depune moţiune după ce vedem programul"

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat ieri că PDL se joacă de-a opoziţia, spre deosebire de PNL, care va iniţia o moţiune de cenzură dacă va fi cazul, în situaţia angajării răspunderii Guvernului asupra programului de guvernare, însă după prezentarea acestuia.

Cristina Pocora a spus: "PNL este un partid serios şi ne vom exprima legat de programul de guvernare al Guvernului PSD după ce acesta va fi realizat şi transmis Parlamentului. După ce apare textul, dacă va fi cazul, PNL va iniţia o moţiune de cenzură, pentru că noi avem nu numai capacitatea de a scrie textul moţiunii, dar şi un număr suficient de parlamentari pentru a o depune, spre deosebire de PDL, care doar se joacă de-a opoziţia".

Negoiţă: "Invităm pe toţi care se pretind de opoziţie să se alăture"

Prim-vicepreşedintele PDL Liviu Negoiţă îi invită pe cei din opoziţie, inclusiv pe liberali, să se alăture moţiunii de cenzură a PDL . "Să îi vedem pe cei 30 de liberali care au votat pentru învestirea Guvernului Ponta III cu cine joacă de fapt, unde sunt ei - la putere sau la opoziţie", a mai spus Negoiţă.

Zgonea: "Moţiunea de cenzură anunţată de PDL e un drept democratic, dar să şi strângă semnăturile"

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a declarat, ieri, că iniţiativa PDL de a depune o moţiune de cenzură la asumarea răspunderii pe programul de guvernare este un drept democratic, dacă reuşeşte să strângă semnăturile necesare, arătând că nu va fi o problemă de respingere la vot a acesteia.

"În acest moment, PDL nu are semnăturile ca grup politic", a afirmat Zgonea.

El a adăugat că majoritatea nu va avea o problemă în respingerea prin vot a unei astfel de moţiuni de cenzură.

"Aţi văzut câte voturi avem. Nu cred că este o problemă legată de respingerea unei moţiuni de cenzură. Este un drept democratic al oricărui partid de opoziţie care reuşeşte să strângă semnăturile stabilite de Regulament", a spus Zgonea.

Forţa Civică va susţine orice moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta III

Preşedintele partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat ieri că parlamentarii partidului său vor susţine orice moţiune de cenzură care ar putea fi iniţiată împotriva Guvernului Ponta III.

Într-un comunicat de presă, Mihai Răzvan Ungureanu a declarat: "Forţa Civică, prin toţi parlamentarii săi, se angajează să susţină orice moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta III. În nenumărate rânduri, am făcut vorbire de inerenţa şi obligativitatea iniţierii unei moţiuni. Schimbarea componenţei unui guvern trebuie corelată cu schimbarea compoziţiei programului de guvernare. Şi sper ca acest demers îndreptat împotriva ipocriziei politice, să fie susţinut de toate formaţiunile de dreapta. Fără orgolii inflamate şi fără subterfugii ieftine".

El adaugă că FC nu poate asista impasibil "la manevrele politice" pe care puterea le desfăşoară. "PSD se erodează şi astfel încearcă, prin orice subterfugiu, să îşi conserve influenţa politică. Nu avem de gând să permitem ca un guvern care a ratat toate testele de moralitate şi integritate politică să mai decidă viitorul României. Vrem să punem capăt încercărilor disperate ale PSD-ului de a deveni partid-stat şi de a-şi mai bate joc de întreaga ţară", afirmă preşedintele FC.

Ponta: "Sper ca liberalii să nu semneze o moţiune de cenzură împotriva unui program care peste 95% este al USL"

Premierul Victor Ponta a declarat, recent, într-o emisiunea tv, că speră ca parlamentarii PNL să nu semneze o moţiune de cenzură în cazul în care aceasta va fi depusă după asumarea în Parlament a programului noului Guvern, adăugând că este, de fapt, "peste 95% programul USL-ului".

"I-am asigurat (n.r. pe liberali), şi evident că aşa va fi, că nici nu modificăm cota unică de 16%, nici nu renunţăm la obiectivele privind CAS-ul sau profitul reinvestit. Deci, practic e programul pe care, ca să fiu foarte sincer, l-am făcut împreună cu liberalii', a declarat premierul.

Victor Ponta a subliniat, pe de altă parte, votul foarte clar dat în Parlament la validarea noului Guvern. "(...)Un vot parlamentar foarte clar şi foarte plin de semnificaţii a avut loc ieri (marţi - n.r.), o diferenţă mare de voturi, 346, dacă nu mă înşel, la 192. Mi-e greu să cred că într-o săptămână acest raport se va schimba în sensul în care să treacă o moţiune de cenzură. Nu e imposibil, sigur, dar este foarte puţin probabil, trebuie să fiţi de acord cu mine", a mai declarat premierul.

Deputat PSD de Mureş: "Voi susţine Guvernul cât timp nu se atinge de UMF Târgu Mureş"

Deputatul PSD Mureş Florin Buicu a declarat, ieri, că va susţine Guvernul, din Parlament, "atât timp cât nu se atinge de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş", dat fiind că "politicul nu are ce căuta în spaţiul academic în influenţarea deciziilor".

Deputatul PSD de Mureş Florin Buicu, care este secretarul Comisiei de Sănătate din Cameră, a declarat presei că a votat Guvernul şi i-a dat aviz pozitiv lui Nicolae Bănicioiu pentru portofoliul de ministru al Sănătăţii, iar în continuare va susţine Guvernul, din Parlament, doar "atâta timp cât nu se atinge de UMF Târgu Mureş", unde a fost cancelar şi unde ţine şi în prezent cursuri.

"Refuz orice schimbare care ar putea duce la separarea studenţilor, a sălilor de curs în interiorul UMF Târgu Mureş, a clinicilor sau a spitalelor. Orice decizie în acest sens trebuie să aparţină Senatului UMF, în baza autonomiei universitare. Dorinţa UDMR de înfiinţare a unei facultăţi separate cu predare în limba maghiară la UMF Târgu Mureş o găsesc nejustificată atâta vreme cât minorităţile din ţara noastră au toate condiţiile de a învăţa în sistemul actual de învăţământ", a spus Buicu, citat de Mediafax.

Deputatul PSD a subliniat că, în contexul în care evenimentele din planul politic au readus în atenţie problema UMF Târgu Mureş, "o problemă sensibilă, datorită căreia Guvernul Ungureanu a căzut în 2012 printr-o moţiune de cenzură", el îşi menţine opinia exprimată şi atunci, că "politicul nu are ce căuta în spaţiul academic în influenţarea deciziilor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb