BNR NEAGĂ AMESTECUL ÎN DEMISIA LUI MITRACHE DE LA CEC BANK: Dan Suciu: "Minciuni, ca de obicei"

E.O.
Bănci-Asigurări / 8 august 2019

Dan Suciu

Dan Suciu

Întrebat dacă Banca Naţională Română are vreo legătură cu demisia lui Laurenţiu Mitrache de la şefia CEC Bank, purtătorul de cuvând al BNR Dan Suciu ne-a transmis: "Minciuni, ca de obicei".

Întrebarea a venit în contextul în care, surse din sectorul bancar ne-au spus că Laurenţiu Mitrache, numit în toamna anului trecut în funcţia de preşedinte al Comitetului de Direcţie al CEC Bank, a fost "forţat" să plece de la conducerea băncii. Conform acestora, domnul Mitrache urmează să plece de la şefia CEC Bank începând de luni, după ce şi-a depus demisia vinerea trecută, în locul său fiind numit interimar Bogdan Neacşu.

Sursele citate ne-au precizat: "Laurenţiu Mitrache nu a dorit să semneze unele restructurări de credite acordate sub formă de refinanţări ale unor împrumuturi făcute la altă bănci. De asemenea, DG Competition a cerut lămuriri referitoare la portofoliul de credite neperformante şi la majorarea capitalului băncii. În acest context, domnul Mitrache a fost pus în situaţia să demisioneze. Mai mult decât atât, BNR ar intenţiona să îl aducă înapoi la conducerea băncii pe Radu Graţian Gheţea".

Analistul economic Lucian Isar a scris, în această dimineaţă, pe pagina sa de Facebook: "Gheţea trebuie readus la CEC. Isărescu este disperat ca procurorii DNA să nu intre în CEC Bank şi să se analizeze intervenţiile pentru credite sau ne-restructurări. Fără asta, Isărescu pierde bani şi susţinere prin «inacţiune». CNSAS şi procurorii tropăie şi fostul CEO al CEC Bank nu răspundea la comenzile lui Isarescu".

În 6 august, Lucian Isar comenta, pe Facebook: "Isărescu îl presează pe actualul CEO al CEC Bank să ascundă ce a aflat despre perioada Isărescu-Gheţea la conducerea CEC Bank.

Să vedem dacă rezistă noul CEO al CEC Bank, dat fiind că Isărescu are acum deal şi pe CEC cu oamenii serioşi, Dăncilă şi Tăriceanu. Alegerile se apropie, iar creditele care nu sunt date pentru a fi returnate zburdă".

Activ în sectorul financiar-bancar de 16 ani, Bogdan Neacşu s-a alăturat Comitetului de Direcţie al CEC Bank, în calitate de Director - Prim-Vicepreşedinte, la data de 7 ianuarie 2019.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. '' oamenii serioşi, Dăncilă şi Tăriceanu''....ha...ha...

    Cand spune "Minciuni, ca de obicei", Dan Suciu se refera la propriile declaratii.

    a linistit opinia publica cu acest comunicat.

    Problema este daca sursele citate sustin opinia lui Isar sau informatia este confirmata din alte surse, independente de acesta. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb