BOGDAN AURESCU: "Susţinem consolidarea rolului central al ONU"

S.B.
Miscellanea / 24 octombrie 2020

"Susţinem consolidarea rolului central al ONU"

România susţine consolidarea rolului central pe care Organizaţia Naţiunilor Unite îl are în promovarea multilateralismului eficient şi a ordinii internaţionale bazate pe norme, dar şi continuarea procesului de reformă a ONU, astfel încât cooperarea multilaterală să devină mai adecvată provocărilor lumii contemporane, afirmă ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, informează Agerpres.

"Doresc să reafirm, o dată în plus, sprijinul ferm al ţării noastre pentru multilateralismul eficient şi pentru ordinea internaţională bazată pe norme. Susţinem consolidarea rolului central al ONU în acest sens, dar şi continuarea procesului de reformă a Organizaţiei, astfel încât cooperarea multilaterală să devină mai eficientă şi mai adecvată provocărilor lumii contemporane (...) Impactul ONU se resimte în toate colţurile lumii, iar România nu face excepţie", a subliniat Aurescu în cadrul unui mesaj de Ziua Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Potrivit şefului diplomaţiei române, ataşamentul "profund" al ţării noastre pentru multilateralism reprezintă unul dintre pilonii de bază ai politicii externe a României, alături de apartenenţa la UE şi NATO, precum şi Parteneriatul Strategic cu Statele Unite.

"În cei 65 de ani de apartenenţă la ONU, România a dezvoltat o tradiţie îndelungată în consolidarea multilateralismului, iar ONU ne-a fost un partener constant în toată această perioada. Aş menţiona, ca exemple recente, cooperarea cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în vederea implementării eficiente, în plan intern, a Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, precum şi în ceea ce priveşte implementarea politicii ţării noastre de cooperare pentru dezvoltare. De asemenea, UNICEF sau UNHCR rămân parteneri consecvenţi de dialog, iar rezultatele activităţii derulate în ţara noastră, în cooperare cu autorităţile române rămân de netăgăduit", a adăugat Aurescu, potrivit unui comunicat de presă transmis, azi, de Ministerul Afacerilor Externe, potrivit Agerpres.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Hopaaa ...,ce face tipul ? Miroase infrangerea lui Trump si revigorarea (oarecum ) a termenului de multilateralism ? Incearca sa impace capra cu varza adica aroganta de sef mondial indiscutabil al lumii - in care Trump exceleaza -cu sastisirea in rol de subordonati a tarilor din fruntea Europei ? E greu de vazut ca cele trei directii , multilateralism , apartenenta la UE si la NATO , parteneriatul strategic cu SUA , nu sunt tocmai congruente si se cam ciondanesc ? Credeam ca tipul e mai exact ,mai aplicat , da" vad ca s-a contaminat si el de molima bla-bla !

    1. Joaca la doua mese. Săptămâna trecută s-a întâlnit cu Mike Pompeo, să-i ducă lista de cumpărături de armament și i-a strecurat lu Trump un as în mânecă - afacerea fiului lui Biden cu Puiu Popoviciu. Acum le canta in strună globaliștilor, ca să nu se simtă singuri.

    Un lingau,....sper sa se dea o diploma si pentru aceasta materie :LINGAIALA STAPANULUI

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb