BOGDAN CIUCĂ, PC: "Suntem un popor cu o guvernare nepregătită pentru criza economică"

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 20 noiembrie 2008

"Ţara noastră nu a avut în ultimii patru ani o guvernare vizionară." - Bogdan Ciucă

"Ţara noastră nu a avut în ultimii patru ani o guvernare vizionară." - Bogdan Ciucă

Mircea Geoană, reconfirmat de conservatori pentru funcţia de premier

Alianţa PSD+PC are un singur premier şi acela este Mircea Geoană, a susţinut, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al Partidului Conservator, Bogdan Ciucă.

Reprezentantul PC a dorit astfel să infirme orice speculaţii pe aceas­tă temă referitoare la faptul că Alianţa PSD+PC ar avea pregătită o altă variantă pentru funcţia de prim-ministru, în eventualitatea în care va câştiga alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

"Pentru a nu exista comentarii, în opinia Alianţei PSD+PC, un guvern este clădit şi generat de alianţa noastră pe o singură variantă de premier - Mircea Geoană", a declarat Ciucă, citat de Agerpres.

"Nu lucrăm cu oameni de rezervă, nu avem strategii înşelătoare, cu tot felul de nominalizări care să îmbrace rol de ceaţă sau de fum", a adăugat acesta.

Potrivit reprezentantului PC, 85% dintre românii care se confruntă cu tot felul de probleme sociale, dar mai ales legate de apariţia crizei economice şi financiare internaţionale, au nevoie de un guvern stabil.

Ciucă a apreciat "că românii s-au săturat de patru ani de scandal şi instabilitate politică, ani în care atât PD, cât şi PNL, dar şi premierul şi preşedintele au fost preocupaţi care cum să se calce pe picioare şi au uitat de problemele românilor".

Bogdan Ciucă a explicat: "Ce vom dori? O guvernare de dreapta - croită doar pe interesele celor puţini sau bogaţi, sau o guvernare pentru cei 85% dintre români care aşteaptă cu teamă factura de întreţinere. Suntem un popor cu o guvernare nepregătită pentru o criză economică".

Purtătorul de cuvând al PC a criticat faptul că actuala guvernare recunoaşte acum utilitatea unor proiecte sociale la care a dat însă aviz negativ în urmă cu aproximativ un an, un an şi jumătate.

Un astfel de proiect "pe care guvernarea îl consideră acum ca fiind o soluţie salvatoare pentru ieşirea din criză" este iniţiativa legislativă referitoare la neimpozitarea profitului reinvestit.

În opinia lui Ciucă, actuala putere şi-a dat seama "cam târziu, dar nu prea târziu" de utilitatea unui astfel de proiect.

Reprezentantul PC a mai dat ca exemple iniţiativele legislative ale PSD şi PC de ştergere a penalităţilor datoriilor la întreţinere, dar şi anularea taxei de primă înmatriculare şi returnarea banilor către cetăţeni, iniţiative pe care de asemenea guvernarea le consideră în prezent ca fiind utile.

"Ne-a lipsit întotdeauna o guvernare vizionară, avem nevoie de un guvern care să preîntâmpine situaţiile nenorocite, avem nevoie de o guvernare stabilă", a conchis Bogdan Ciucă.

Preşedintele Biroului Electoral Central (BEC), Ştefan Ciontu, urmează să decidă dacă amendează Alianţa PSD+PC pentru folosirea denumirii, siglei şi a sloganului PD-L fără acordul prealabil al acestui partid. Sesizarea PD-L organizaţia sector 2, privind amendarea Alianţei PSD+PC de către BEC pentru folosirea denumirii, siglei şi a sloganului democrat-liberalilor fără acordul acestora, în materialele de promovare ale Alianţei, a fost luată în discuţie în şedinţa de marţi a Biroului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb