Bogdan Drăgoi, SIF1: "Programul de răscumpărare este o alternativă mai avantajoasă pentru acţionari"

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 martie 2016

Bogdan Drăgoi

Bogdan Drăgoi

Conducerea SIF1 Banat - Crişana a propus acţionarilor repartizarea profitului net de anul trecut, în sumă de 75.324.568 lei, la rezultatul reportat şi folosirea banilor pentru un program de răscumpărare de acţiuni, potrivit convocatorului Adunării Generale din 25 aprilie, transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Bogdan Drăgoi, preşedintele SIF1 Banat - Crişana, este de părere că propunerea pe care a făcut-o este mai avantajoasă pentru acţionari decât distribuirea de dividende.

SIF1 a propus acţionarilor răscumpărarea a maxim 30.849.268 acţiuni, din care cel mult 28.849.268 acţiuni vor fi folosite în vederea reducerii capitalului social, prin anularea acestora, iar maximum 2.000.000 acţiuni urmează să fie distribuite cu titlu gratuit către angajaţi şi membri ai conducerii. În cazul aprobării, operaţiunea urmează să fie realizată la preţuri între 0,50 lei şi 3,15 lei/unitate, într-o perioadă de maximum 12 luni.

"Nu dăm dividende, dar facem un program de răscumpărare, ceea ce are mai multe avantaje, precum o scădere a discountului", ne-a explicat Bogdan Drăgoi, adăugând: "Din profitul de anul trecut, vom cumpăra 30,8 milioane de acţiuni. Prin programul de răscumpărare, acţionarii au două alternative - să îşi vândă o parte din acţiuni, astfel încât să îşi menţină participaţia, în contextul în care titlurile răscumpărate vor fi anulate, sau să creadă în SIF, ceea îi încurajez să facă, şi să îşi păstreze participaţiile actuale, care vor avea o pondere mai mare în capital, după programul de răscumpărare".

Acţionarii SIF1 urmează să decidă, la AGA de bilanţ, şi bugetul de venituri şi cheltuieli, şi programul de activitate pentru exerciţiul financiar 2016, dar şi remuneraţia cuvenită membrilor consiliului de administraţie pentru exerciţiul financiar în curs.

Pe ordinea de zi, figurează şi aprobarea completării obiectului principal de activitate al societăţii cu activitatea de "administrare a riscurilor", precum şi cu "alte activităţi legate de propria administrare" în conformitate cu prevederile art. 5 al Legii nr. 74/2015 şi ale Regulamentului ASF nr. 10/2015, precum şi rescrierea corespunzătoare a Statutului societăţii.

SIF1 Banat-Crişana a înregistrat, anul trecut, un profit net de 78 de milioane de lei, în scădere cu 43,9% faţă de 2014, pe IFRS, în timp ce pe RAS, câştigul fusese de 90,6 milioane de lei, la 31 decembrie 2015.

La SIF1, veniturile din dividende, dobânzi şi alte venituri la 31 decembrie 2015 sunt în sumă de 51,3 milioane lei, cu 126,9% peste cele realizate în anul 2014. Creşterea este determinată de veniturile din dividende, în apreciere cu 113,6 % raportat la anul 2014 şi alte venituri operaţionale, care includ venituri din evaluarea la valoarea justă conform IAS 40, potrivit companiei.

La 31 decembrie 2015, profitul net din vânzarea activelor în sumă de 56,6 milioane lei este în scădere faţă de anul precedent, ca urmare a volumului tranzacţiilor realizate în anul 2015, mai arată SIF1.

Opinia Cititorului ( 77 )

  1. stimate domnule Dragoi,

    deoarece ar fi pacat sa fiti nevoiti asemeni FP sa raspundeti la intrebari cum ar fi aceea de ce nu ati egalizat capitalul social din IFRS conform RAS , pentru ca sa nu fie defavorizati actionarii vechi, diferenta intre capitalul social conform IFRS IAS 29 si RAS nefiind o rezerva de castig ci de capital... 

    1. se fac cu 2 meleoane de hacțâuni, mâncaț-aș, parai frate!

      iar la fraieri... era să zic, da mi-e că-mi șterge comentariul!!! 

      vând sif-onul lu dracu număru unu fără regrete! sănătate - și din partea mea facă ce vor (inclusiv să se spânzure!).

      insa nu trebuie sa te sfiesti. Va sosi o zi in care a fi INTELEPT nu va avea atata cautare versus IMBECIL :-)

      2.000.000 acţiuni urmează să fie distribuite cu titlu gratuit către angajaţi şi membri ai conducerii ---------------------

      E MOȘIA VOASTRĂ MĂ PORCILOR ? 

      mai esti si BESTIAL! Oare nu au sosit deja acele vremi?

      Vinde-l, frate si vezi-ti de drum. Si cu tine, si fara tine, pamantul o sa se invarta, oricum...

      Tu, asta cu porcilor, nici nu incerci sa disimulezi boala...

      ne inscriem la alegeri cu sloganul: DACA ESTI IMBECIL VOTEAZA- MA si ne vom lua OUALE INAPOI :-)

      vezi că lu bâlteanu i se făcu plictis, vrea colegi la „hotel”, o să vă simțiți ca porumbeii, zău!

    Drogoi ---------

    AI CUMVA NR DE TEL AL LUI bilteanu ? 

    Vedeti ca se apopie Craciunul PORCILOR 

    1. Vedeti ca se apropie Craciunul PORCILOR

      Iepuras ranit, nu te potolesti? N ai rontait destul?

    De ce nu ati intrebat si de unde cumpara 38 mil actiuni la o medie zilnica de 100.000 . Trebuie descarcat careva. Sa vedem pretul din oferta.

    1. Pot cumpara din piata 25.000 zilnic. Un sfert din suta de mii. Pentru 38 milioane actiuni e nevoie de un an jumatate

      7 ani jumate nu unul

      Asta era si scopul sa treaca anul sasi ia banul administratorii si conducerea.

      Voi la ce va-ti gandit ? 

    Te-a scos magicianul din joben si acum spui poezia.

    Avantaje da "cele patru avantaje, au fost trei , nu dam dividende si acadele una dintre ele " 

    Studiu de impact aveti ? Are ursache unu insertar de cumpararile incrucisate. 

    Cati actionari nu au cont la un SSIF si nu pot participa la programul asta de rascumparare ? 

    Faceti oferta accelerata proportional la 3.1 Ron combinata cu retragerea actionarilor reziduali dar sa nu poti vinde mai putin de 50 de actiuni si scapati de problema actiunilor reziduale. Se va face cum oferta cu dedicatie catre pachetele pe interpusi de se plimba prin piata de cand e ursache la asf si nu le vede nimeni circuitu ? 

    Anul acesta impozitul pe dividende este 5% pomana curata si tu hotarasti sa nu dai dividende pentru ca ai primit un telefon sau cum dracu ti-a venit ideea ca cei de la FT au ajuns sa se imprumute ca sa faca rascumparari pentru Eliot si discountu tot creste. 

    "Nu dăm dividende, dar facem un program de răscumpărare, ceea ce are mai multe avantaje, precum o scădere a discountului" 

    Uite cat a redus dicountu FT la FP decand tot cumpara ! 

    Retrage banii din Cipru ca nu produc decat paguba ! 

    Si angajatii astia care vor crede in sif(iepuras) cum vor vota sau nu vor avea drept de vot ?! 

    Cu cei care vor depasi pragul de 5% ce te faci ? 

    Trage Ursache sforile sa se elimine pragul ? 

    Azuga, obligaiuni romenergo, sif imobiliare cipru.... numai avantaje pentru actionari.

    5%.....impozit, prag,Iepurasul sef... nota 5. 

    1. like!

      Dom profesor, nu vrei tu sa ne dai niste lectii mai aprofundate? Uite iti dam o adresa de unde sa ti scoti fisa medicala ( spitalul9) si, daca treci testul, te asteptam, cu diploma in original. Poti sa mai iei 3-4 profesionisti postaci.facem un site si scrieti voi acolo, dar favorabil, da? Ne am inteles, favorabil?

      Cu diploma autentificată la notar!ca asa e la sif1...

      Cu diploma autentificată la notar!ca asa e la sif1...

      O singura remarca la actionarii reziduali care cea mai mare parte din ei au 6 actiuni la sif 1 deci nu se incadreaza la oferta ta.

      Eu sunt unul dintre ei cu 6 actiuni ramase de la privatizare. 

      Atunci ce facem cu ei ca nici nu au cont la SSIFsau multi nici nu stiu ca sunt actionari. 

      In rest ai perfecta dreptate. 

      Tot ce o facut Dragoi este un bul sit....... 

      Pretul actiunii ieri era de 1.5280 lei si VUAN de 3.1516 deci discaunt de 52%. 

      La FP aia au distribuit in fiecare an cate 0.05 lei actionarilor iar la sif 1 canci,canci,canci actionarilor dar le dam angajatilor 2.000.000 actiuni gratuite.

      Pai e corect sa io dau la partea dorsala lui Dragoi cel cu mintea de zmardoi. 

      Ai perfecta dreptate la sif 1 un actionar cu 6 actiuni nu poate vota prin corespondenta decat daca se duce cu buletinul de vot la notar sa autentifice semnatura.Pai cum sa atragi actionarii reziduali daca ei trebuie sa plateasca 50.00 lei pentru semnatura la notar sa poata vota in AGA la SIF 1 si actiunile lui valoreaza pe bursa 9.17 lei.

      Hahahahaha! Pai cum sa nu te credem ca esti suparat? La 6 actiuni pe care esti tu proprietar, intelegem perfect ca te simti prejudiciat de neacordarea de dividend! Deci SIF1 cred ca ti-a cauzat o gaura de vreo 0,08 bani in ultimii 5 ani... N-aveti simtul penibilului, baieti!

      Am gresit, graba, trebuia sa ajung la birou, ma gandeam ca pana la 50 de actiuni sa ai dreptul garantat de a le vinde pe toate in oferta iar SIF sa le cumpere.dar formularea a fost gresita, Adica "Dragoi " sa cumpere de la toti actoinarii existenti cel mult 50 de actiuni. Cred ca 50 actiuni acopera inclusiv cumulul din mosteniri.

      Cand se iau masuri suplimentare de protectie a actionarilor sau actiunilor detinute, nu e bine, ca este scump. Cand se voteaza la gramada, ca la SIF3, de curg "scrisorile" cu voturi pentru Fercala, nici asa nu e bine, ca se fura. Cum e bine oare, pentru noi, romanii?

      Nu proprietar ci actionar si ca mine sunt vreo 5.000.000 de actionari de la privatizare.

      Pai gaura pe care a cauzat-o se numeste prejudiciu si daca inmultesti 0.08 cat zici tu cu 5.000.000 de actionari care au 6 actiuni fiecare atunci altfel stau lucrurile. 

      Ai perceput matale. 

      Unde este AIPC ?????????

      Unde este Beze ??????????? 

      Costele, vinde si gata!

      Toata lumea fericita! 

      Dar ce s-o intalnit hotu cu prostul.

      Astept sa-mi dea 3.15 lei/unitate cat a promis Dragoi sa fie cea mai avantajoasa pentru actionari,in loc de dividende. 

      Tu ai birou? Cine dracu te plateste sa fii postac?

      Dar ce nu mai incapeti de actionarii reziduali ?

      Costele, analfabetule, "tot ce o facut dragoi"? Asa vorbiti voi ardelenii? Nu ti e rusine? Ti ai luat bacu' cu spaga [...]? Du te si te autodenunta? Mancarea i gratis la puscarie.

      Ups! L-ai prins pe "costel" ca e de la Cluj:)

      Daca e de la Cluj, are timp de stat pe forum:)) si liber la Internet. Inca...;) 

      Anonimule asa vorbim noi miticii.Bac nu ne trebuie ca nu avem ce face cu el.Avem 2 clase ca si trenul si sunt suficiente.

      Asteptam cu nerabdare ingineriile financiare ale lui Balteanu si compania(Bogdan Alexandru Drăgoi,Octavian Avrămoiu,Ștefan Dumitru,Ion Stancu,Valentin Chiser,Dan Weiler,Ionel Marian Ciucioi) 

      vând sif-onul cu meleonul.Cumpara cineva de la sif 1 ?????????

      Ups! L-ai prins pe "costel" ca e de la Cluj:)

      Costel e la Timisoara ? 

      ori sif1 ori dafora, ori mai bine baxu de bere, măcar c-o beție să te alegi!

      Dăștăpții ăștia de bubuie cred că le merge chiar orice pentru că ei sunt deștepți, iaca.

      Dar de deștepți ce sunt habar n-au cine le sunt de fapt acționarii (sau mei exact CE sunt acționarii mnealor - că mai poate fi câte unul, câte mai mulți, de pe la te miri ce instituții)... Și câte un acționăraș dintr-ăsta, dacă-l apucă drag de tine, te caută, te găsește, apoi te ajută să promovezi - de exemplu guguștiuc la dușuri pân Jilava, așa ca alți foști mari șmecheri, care de deștepți ce sunt își închipuie și-n ziua de azi c-au ajuns în rahat doar din întâmplare și fiindcă viața pute, ce să-i faci? 

    Dl.Drăgoi o fi bine intentionat,poate...Dar modul cum comunica,este dezastru!sif1avea deja mari probleme de comunicare.Dl.Drăgoi zice una si face altceva!cum vreti sa castigati increderea acționarilor?

    1. Ce comunicare ca nici la AGA nu comunica ca stau pe telefoane si dau mesaje in in timpul sedintei cu actionarii.Unde sunt cei 7 ani de acasa sau scoala nu ati facut domnilor ca eu stiu ca la o sedinta se incid telefoanele ca si la scoala de altfel.

      Sau ei fac parte din inalti demnitari alta categorie. 

      Te rog sa indici un alt sef de SIF din ISTORIE, care sa fi comunicat ca Dragoi. Unul care sa nu se fi inchis in birou, imediat ce l-au ales actionarii, si care sa iasa sa-si asume masurile propuse, asa cum o face el. Nu conteaza ce parere am despre propunerile lor, dar nu pot sa nu-l apreciez pentru

      atitudinea noua cu care vine in aceasta zona prafuita si invechita, a SIF urilor.  

      Asa e ,e un caz unic!una zice ,alta face!

    Nu stiu pt ce va agitati...dragoi e baiatul lu tata...bilteanu e baiatul lu tata...sunt o gasca indistructibila in Romania ultimilor 26 Ani....dragoi e adus de bilteanu..ce spune el e cu acordul lui dragos....se voteaza in aga cum am stabilit...

    1. Banuiesc ca tu nu ai tata. Esti un simplu bastard? Sau esti facut in eprubeta?

    1.Corect este ca actionarii sa decida care varianta este mai buna si nu Bogdan Dragoi asa incat SIF1 trebuia sa faca 2 propuneri - dividende sau rascumparari (daca tot ii pasa de actionari si de binele lor).

    2. Rascumpararea actiunilor in vederea ANULARII LOR este o decizie mai buna decat reinvestirea profitului sau acordarea de gratuite, insa in cazul de fata are o mare problema - nu poate fi realizata (datorita volumului prea mare pt. o piata atat de mica) asa incat in final se va ajunge in situatia in care nu se vor acorda dividende iar rascumpararile vor totaliza cel mai probabil cele 2 mil de actiuni catre voi (sau putin peste)! 

    In consecinta nu pot concluziona decat ca fie sunteti prosti fie sunteti hoti - in ambele dintre variante se impune sa va dati demisia in bloc pentru ca nu sunteti apti pentru a conduce o societate.

    3. Transferarea unei parti a veniturilor unei societati, catre angajatii deja platiti (in fapt catre conducerea deja bine platita) sub forma de actiuni gratuite nu este cusher mai ales in absenta unor performante care sa justifice aceasta cheltuiala suplimentara a societatii. Trebuie sa existe un echilibru intre ceea ce oferi si ceea ce pretinzi. In cazul SIFs, conducerile au oferit prea putine si pretind prea multe.  

    1. LIKE !!!!!!!!!!!!!!

      LIKE !!!!!!!!!!!!! 

      Tu ce vanezi mai vanatorule? Muste betive sau tantari anofeli? Ia te de mana cu theraflu si mergeti la un partid sa va dea 1 leu pe comentariu, postaci obositi ce sunteti? Nu va dati seama cat de caraghiosi sunteti, cercopitecilor? De aia nu merge bine tara asta ca suntem plini de boschetari care nu fac nimic si se dau interesanti sub pseudonim. La munca ratatilor!

      Costele, tu scrii cum vorbesti, analfabetule. Asa i la voi la cluj?

      Tocmai te-ai descris. Un autoportret fidel.

      Hai ca esti slab. Nici macar n ai verb. Ca de subiect si predicat nu poate fi vorba. Vanator, ce dracu de vanator esti tu? Esti o simpla caprioara boschetara. Vai de capul tau, amaratule. Du te la munca. Nu mai posta ca daca te prinde seful tau iti da 2 picioare n [...] si mori dracului de foame, ciudatule.

      esti penibil..poti doar sa insulti...raspunde cu argumente daca ai ! esti postacul lui dragoi ..esti intre cei ce vor beneficia de actiunile gratuite !

      Ups! L-ai prins pe "costel" ca e de la Cluj:)

      Costel e la Timisoara ?

      50 km. de voi ce mai o aruncatura de bat. 

      constat ca la SIF-uri avem tot felul de vietati,

      la SIF1  

      avem iepurasi - vii, morti, raniti, sefi; 

      avem caprioare boschetare; 

      avem extrem de multi porci,  

      cativa mistreti 

      La SIF2 avem 

      un urs 

      un iepuroi si o vulpe 

      la celelalte Sif-uri se asteapta capitala si provincia. 

      Nu stiu unde au ramas animalele libere, inteligente si nehaituite cum ar fi leii, vulturii, delfinii. 

      Se pare ca la SIF-uri au ramas doar haitutii, gonacii si praduitorii. 

      la SIF2  

      foarte corecta opinia!

    Amagiti actionarii cu pielea ursului din padure.

    Recomandarea mea este sa reveniti cu o nou propunere care sa vizeze atat acordarea de dividende cat si rascumparari. Este varianta optima pentru toata lumea, iar acordarea de gratuitati pentru personal amanati-o pana cand veti fi convingatori cu privire la calitatea si loialitatea actului managerial. Deocamdata mai aveti de lucrat la acest capitol. 

    1. Pielea ursului tot are o valoare. Pielea ta vanatorule, e sub valoarea unui burduf de caine. Du te la munca, pramatie! Nu ti e rusine? [...] cine te plateste sa mananci rahat?

      Esti bolnav!

      Nu e bolnav...Asa e el : octav ..frustrat de cat a plimbat mapa lui dragoi

    Practica ne arata, ca SIF-urile si creatiunile lor, zise vehicule, nu au generat plus-valoare, profiturile raportate pana acum fiind in proportie de 95% rezultatul diferentei intre un pret de vanzare actual si valoarea istorica neinflatata a activelor.

    Pornind de la aceasta ipoteza vedem ca SIF4 este in mare deranj. De ce? ...pentru ca a fost golit aproape complet de active vandabile si inregistreaza deja a doua luna pierderi de 12 milioane lei.  

    Ce poate vinde SIF4, care este administrat indirect de SIF1? Detinerea de la TLV, SIF1, SIF5, BIOFARM sau BRK. 

    La SIF1 si la BRK sunt deja anuntate programe de rascumparare. 

    Dar hai sa teoretizam mai departe: SIF4 are o detinere de 27.169.770 actiuni cumparate la o medie de 1.2 lei pe actiune, sa zicem. Pragul de rentabilitate pentru acoperirea pierderii de 12 milioane de lei da pentru detinerea la SIF1 un pret de, sa aproximam, 1.65 lei pe actiune. Cate actiuni vrea sa rascumpere SIF1 in vederea anularii acestora, nu 10%, nu 5% ci cel mult 28.849.268 de actiuni.  

    Daca aceasta ipoteza de salvare a SIF4, de rezultate dezastruoase, se verifica atunci avem un caz clar de manipulare. Domnilor si doamnelor de la ASF, daca nu sunteti cu ochii in patru, atunci va poftesc in vagoane directia DNA.

    1. Excelent punctat Aristotel.

      Poftiti in vagoane nu stati pe peroane.(sau sif-oane) 

      Mai puteti baga in ecuatie si faptul ca sif1 detine tlv,care tlv cumpara capital partners=lionachescu de fatada+bilteanu in diverse ipostaze(fondator retras formal,nas de cununie si botez al fondatorilor ramasi).Cand nu-si pune finii in CA la sif1 si sif4,isi pune amicii!Totul in combinatie cu ciorcila.Ia cercetati unde au lucrat impreuna tatii lui biltica&finii,dragoi ...la sifs se schimba garda veche cu aia noua,dar banii din mana nu se lasa,pot sa stea si-n cap toate parchetele(in caz ca vor sa se bage prea tare).

      Stai sa vezi pretu tranzactiei ...

      Cat ar da un om normal pe o societate, care de pe vremea boom-ului imobiliar are active imobilizate in valoare de 19,8 milioane lei;

      are creante 7,7 milioane lei; 

      n-are datorii; 

      are capitaluri de 26,7 mi lione lei 

      si are afaceri de 5 milioane de lei? 

      Ce cumperi de fapt niste case nevandabile de scumpe ce sunt, sau competente de investing banking; 

      Hai ca stie Bilteanu cum se evalueaza asa ceva caci doar Azuga Turism a fost superbusiness pentru SIF1.

    Dl. Dragoi este prost sau face pe prostul ?! Sau mai degraba e varianta a treia: incearca sa ne prosteasca.

    1. Nu e prost asa e el prostovan.

      E cate putin din fiecare...

    Actionari cu 20 si ceva la suta la SIF1 sunt direct sau prin detineri incrucisate d-nii Bilteanu si Lakis. Actionarii care decid ce se face la SIF1 si SIF4 sunt d-nii Balteanu si Lakis. Conducerea SIF1 dupa plecarea din CA a d-lor Bilteanu si Lakis a fost votata de d-nii Bilteanu si Lakis. D-nii Bilteanu si Lakis concertati cum sunt n-au vindut 15% din SIF1 pentru a intra in prag legal de detinere. Propun a nu se mai publica nimic despre SIF1 si SIF4 in ziarul Bursa deoarece inafara d-lor Bilteanu si Lakis care se distreaza teribil ceilalti actionari se termina cu nervii. Articolele le sunt cu adevarat nocive.

    1. Top 10 societati 30.09.2015

      Erste Group Bank AG 19,06% 

      Banca Transilvania 17,42% 

      BRD Groupe SG 8,73% 

      SIF Imobiliare 7,63% 

      Vrancart Adjud 3,73% 

      Biofarm 3,48% 

      SIF Hoteluri 2,90% 

      Azuga Turism 2,90% 

      SIF Moldova 2,47% 

      SIF Muntenia 1,96% 

      TOTAL 70,28% din VAN

      vandabil si purtator de dividende din lista asta sunt doar EBS si BRD, in rest sunt administrate de dl Bilteanu si dl Lakis, cu subordonatii Bogdan Dragoi si Octavian Avramoiu la ordin – a se vedea Biofarmm si Vrancart....in rest firme supraevaluate si nevandabile, adica canale de sifonare bani, in frunte cu SIF Imobiliare plc, listat pe BVB si fara nici o singura actiune care sa fie in alta mana decat, cea a implicatilor, initiatilor, afiliatilor......va dati seama ce mizerie se ascunde acolo????

      Dl Dragoi daca cumparati actinuni cu 1,5 lei si le anulati cu 0,1 lei se numeste no gaura de 1,4lei!FP cumpara cu 0,75 si anuleaza cu 1 leu se numeste castig 0.25. Asa a-ti facut si cu emisiune in USD cu 8-10% dobanda ca la camatari.Parerea mea ca gresiti.

      Gaura Neagra nu (va dati seama ce mizerie se ascunde acolo????)

      Sif-oane.Sif-oane. Sif-oane. 

      Esti [...]! Balteanu si Lakis N AU VOTAT NIMIC in AGA in care Dragoi a fost ales in CA. L au mandatat ceilalti actionari, [...]. Si vinde ti actiunile, daca nu ti place compania/managementul, nu sta ca [...] sa faci acv!

      Fostul ministru Bogdan Drăgoi a obţinut un loc în Consiliul SIF Banat - Crişana, fiind singurul care a întrunit suficiente voturi (77,09% din voturile exprimate). voturi exprimate 120.114.594. din care 14.24% impotriva, 8.67% anulate. Voturile grupului de off-shore-uri, identificat de procurori că acţionează concertat cu Dragoş Bîlteanu, au fost limitate la 5%, pragul legal, de la 23,46%, printr-o decizie a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

      De ce sa vinda oamenii ce au? Sa emigreze. Sa vinda. Sa nu scoata un sunet. Sa dispara.

    La anul astia isi vor vota si pensii speciale. Tot din banii SIF1.

    1. sa raspunda dragoi si brelocul lui, avramoiu , ce prime si au tras de la sif1...cat castiga din CAuri...si cum justifica acesti bani...au adus o afacere extraordinara pt sif ?...au avut o idee geniala de afacere ?...sau afacerea constant in devalizarea sifurilor ???

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb