BOMBA TICĂIE LA ASF Arcaş, PSD: "Senatorii de la buget vor analiza orice sesizare legată de ASF"

I.Ghe.
Piaţa de Capital / 17 mai 2020

Viorel Arcaş

Viorel Arcaş

Senatorii de la buget vor analiza orice sesizare legată de situaţia de la ASF, ne-a precizat senatorul PSD Viorel Arcaş, preşedintele Comisiei de buget, finanţe-bănci, care a primit mai multe sesizări punctuale privind activitatea desfăşurată de Autoritatea de Supraveghere Financiară, dar cele mai multe dintre ele privesc sectorul asigurărilor.

În legătură cu activitatea lui Gabriel Grădinescu, vicepreşedintele ASF pentru piaţa de capital, Viorel Arcaş ne-a spus: "Nu am primit nicio sesizare cu privire la activitatea desfăşurată de acesta. Vom vedea ce se mai întâmplă, dar menţionez că membrii comisiei vor analiza orice sesizare primită în legătură cu activitatea ASF".

În privinţa desemnării unui nou preşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară, şeful comisiei de specialitate din Senat ne-a spus că Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului vor stabili data când va începe procedura respectivă.

Viorel Arcaş, preşedintele Comisiei buget, finanţe-bănci din Senat, a precizat: "Este o situaţie neplăcută că încă nu avem un şef la ASF. Înainte de decretarea stării de urgenţă erau discuţii privind numirea unui preşedinte pentru această instituţie şi numirile pentru alte funcţii la ANRE şi Curtea de Conturi. Din păcate, situaţia ASF este mai delicată, deoarece a trecut destul de mult timp de când Autoritatea nu are un preşedinte. Nu cred că vom reuşi să numim un preşedinte până la 1 iunie, dar sper ca în cursul acestei sesiuni parlamentare să rezolvăm această problemă stringentă".

Referitor la candidatura senatorului Daniel Zamfir la funcţia de preşedinte al ASF, Arcaş a menţionat că nu ne poate preciza dacă acesta se află în cărţi pentru a obţine postul respectiv, deoarece nu a fost luată încă o decizie în PSD.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Ce sa analizeze? Stiti cati senatori, deputati si personaje politice au "legaturi" (familie, neveste, copii, amante, tovarasi, prieteni etc.) angajati in ASF?? Stiti cati dintre acestia au terminat ASE sau macar un ISF ceva acolo? Mai putin de jumatate. Stiti ce procent din acesti impostori au studii de finante? Sub 10%. Si mai ales, stiti ce salarii au personajele astea pline de nulitate? In Romania anului pandemic 2020 cand aprox 1.5 mil de romani sunt afectati financiar serios si multe milioane sunt afectati intr-un fel sau altul. Si pentru ce? Pentru o sintagma nenorocita "autoritate autonoma finanta independent". De parca veniturile ASF vin din vanzarea de ciorapi la piata...nu tot din banii celor care au asigurari, platesc CAS pentru pilon II sau investesc pe pietele de capital....din 2013 o duc asa privilegiat cu salarii enorme fara ca opinia publica..zombie normali muritori simpli cu salarii mizere sa stie de existenta lor. Frumos!

    1. Interesati-va in spatele a cate afaceri sta si trage sforile (nu cu arcul!) acest Arpacas, daca tot veni vorba. Si daca nu prea aveti timp limitati-va la cele ale fiului său sau la cele din Medias.

    În legătură cu activitatea lui Gabriel Grădinescu, vicepreşedintele ASF pentru piaţa de capital, Viorel Arcaş nu ne-a spus daca i se pare corect ca Gabitza sa o angajeze consiliera pe salariu enorm pe nadragii lu'Oprisan prietenul lui focsanean. Ce studii are respectiva? Ne spune nea' Arcas?

    A gresit numele lui viorel, arpacas mai bine.

    Ce varza pesedista ! 

    1. Si trista ...in acelasi timp

    Arcas:...N-am primit nicio sesizare in legatura cu acesta (cu referire la Gradinescu).

    Probabil pe plaiurile mioritice de unde a pornit acest Arcas nu s-a auzit de expresia "domnia sa" sau "domnul......" atunci când te exprimi in legatura cu cineva.

    Sau poate asa este exprimarea la nivel de PSD prin comisiile parlamentului.  

    Grijă, de eventualele sesizari care ar putea veni de la Make!.

    1. DAaa, ai grija, apoi ingrijorare, apoi stress si apoi sa te duci la arcas sa raportezi !

    Din pacate, de cand nu mai exista CSA, in piata am observat doar incordarea muschilor prin cuantumul amenzilor acordate, lipsa coerentei cat si lipsa de verticalitate, impingan aceasta piata(vorbind doar de asigurari) spre o lipsa a protectiei consumatorului/utilizatorului, spre abuz... Companii autohtone numarate care au o foarte mica cota de piata... Oligopol? Se maresc preturile nejustificat(asigurator/reasig urator/service), nu se doreste o coerenta, doar ambiguitate....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb