Borbely: Listarea la bursă a acţiunilor Romtelecom ar putea avea loc în toamna acestui an

R.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 februarie 2008

Borbely: Listarea la bursă a acţiunilor Romtelecom ar putea avea loc în toamna acestui an

Listarea la bursă a acţiunilor Romtelecom ar putea avea loc în toamna acestui an, într-o primă etapă la o bursă internaţională, a declarat ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Károly Borbély. "Intenţia noastră este de a relua, în această perioadă, procedura de selecţie a unui consultant care va pregăti compania pentru ieşirea pe o bursă străină, dar luăm în calcul şi listarea pe o bursă locală", a precizat ministrul comunicaţiilor. Potrivit sursei citate de Rompres, selectarea consultantului şi semnarea contractului se va extinde pe o perioadă de aproximativ trei luni, iar, ulterior, în 4-5 luni va fi pregătită compania pentru scoaterea pe bursă. "În perioada de evaluare se va stabili procentul pe care îl vom scoate pe bursă în funcţie de piaţă, dar şi de alte criterii propuse de consultant", a explicat oficialul MCTI. De asemenea, ministrul comunicaţiilor a precizat că există interes pentru această companie în condiţiile în care zilnic se primesc la minister, în medie, cinci solicitări de informaţii despre Romtelecom.

La ora actuală, operatorul Romtelecom şi-a anunţat planul de business pentru 2008 care prevede investiţii semnificative pentru îmbunătăţirea proceselor interne, furnizarea unei oferte competitive de servicii pentru creşterea bazei de clienţi, concomitent cu un control mai riguros al costurilor. De asemenea, compania a anunţat că planul de business pe 2008 prevede disponibilizarea unui număr maxim de 2.500 de angajaţi până la finele anului, dintr-un total de 12.300. MCTI a iniţiat anul trecut procedurile de actualizare a actelor normative necesare pentru reluarea listării la bursă a Romtelecom, după ce s-a constatat expirarea contractului de consultanţă încheiat în data de 8 august 2006 cu Credit Suisse Securities Europe. Durata acestuia a fost stabilită la nouă luni de la data semnării de către toate părţile contractante. Contractul de consultanţă şi servicii financiare a fost încheiat în vederea realizării ofertei publice iniţiale secundare de valori mobiliare a MCTI, constând în vânzarea a până la 45,98 la sută din acţiunile Romtelecom SA, deţinute de statul român prin MCTI, inclusiv asistarea acestuia în procesul de listare pe piaţa bursieră internă şi internaţională şi efectuării tuturor activităţilor specifice acestor acţiuni. Mai multe surse din domeniul financiar au estimat valoarea de piaţă a Romtelecom la 2,5 miliarde euro, dar rezultatele financiare pe 2007 ar putea creşte acestă valoare. Afacerea statului român cu cele 46 la sută din acţiunile Romtelecom este estimată la peste un miliard de euro.

De la începutul anului 2007, operatorul a pierdut 516.000 de clienţi, majoritatea rezidenţiali, câştigând, în schimb, alţi 134.000 de noi clienţi, în mare parte de business. În prezent, operatorul are aproximativ 3,02 milioane clienţi (linii telefonice). Conform raportului financiar al grupul elen de telecomunicaţii OTE Group, acţionarul majoritar al operatorului, Romtelecom a înregistrat, în primele nouă luni din 2007, un profit net de 19,5 milioane euro, în scădere cu 53,1 procente faţă de rezultatul net de 41,6 milioane euro în perioada similară a anului trecut. OTE Group deţine 54,01 la sută din Romtelecom, iar 46 la sută din acţiuni sunt deţinute de statul român.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb