Camera de Comerţ Britanic-Română (BRCC) împreună cu RebelDot sunt încântaţi să vă invite la evenimentul nostru comun - Building Resilience for Sustainable Growth, care va avea loc pe 21 septembrie la sediul RebelDot, din Cluj-Napoca, începând cu ora 16:00, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
Iniţiativele sustenabile ale BRCC continuă la Cluj, invitând liderii şi organizaţiile să-şi exprime experienţa şi dezbaterea cu privire la principiile de sustenabilitate şi modalităţi eficiente de abordare şi implementare a acestora în organizaţiile lor, conform sursei citate.
Epoca actuală este din ce în ce mai definită de interacţiunea întreruperilor complexe, cu originile lor disparate şi consecinţele pe termen lung, transmite sursa precizată.
Epoca actuală este din ce în ce mai definită de interacţiunea întreruperilor complexe, cu originile lor disparate şi consecinţele pe termen lung, se mai arată în comunicat.
Pentru a stimula rezilienţa pentru o creştere durabilă, incluzivă, trebuie să abordăm domeniile strategice de rezilienţă, inclusiv clima, lanţurile de aprovizionare, tehnologia, comunităţile, educaţia şi construcţiile. Toate sunt supuse schimbărilor şi perturbărilor continue. Trebuie să le gestionăm ca niciodată dacă vrem să creştem şi să prosperăm sustenabil, potrivit sursei citate.
• Bogdan Pletea - ESG Risk & Sustainability Strategist
Având o abordare strategică şi orientată spre soluţii a managementului riscului, Bogdan lucrează cu organizaţii pentru a integra riscurile ESG şi legate de climă în strategie, se mai arată în comunicat. Transpunând în practică strategiile de durabilitate, Bogdan ajută companiile mari să-şi îmbunătăţească rezilienţa operaţională şi dezvăluirea datelor ESG şi climatice în conformitate cu reglementările actuale şi cu cele mai bune practici din sector. Bogdan are o experienţă vastă în consultanţă în management, managementul riscurilor şi strategie de sustenabilitate, dobândită în peste 20 de ani de practică internaţională în Marea Britanie, Spania, Austria şi România, în sectorul energetic, turism, asigurări şi bancar. Este membru al Institutului pentru Managementul Riscului (IRM) din Londra, are o diplomă internaţională în Managementul Riscului şi a absolvit un program de MBA la Institutul Internaţional de Management din Paris, transmite sursa citată.
• Alina Vasile-Floroaie - Fondator The Climate School, Cambridge Institute for Sustainable Leadership Expert & Google for Startups Mentor
Conducând un tip de consiliere de tip boutique britanic-român, cu accent pe strategia de durabilitate, economie circulară, raportare ESG şi investiţii în energie regenerabilă, Alina are o vastă experienţă în consultanţă în management, în sectorul public şi în politici regionale, după ce a lucrat la nivel global toată cariera sa, potrivit comunicatului de presă. Prin Dare Strategy Ltd. şi Climate School, Alina se dedică să ajute organizaţiile să construiască şi să implementeze strategii ambiţioase de sustenabilitate în timp ce încearcă să tranzite la emisii nete de carbon zero şi modele de afaceri circulare. După ce a lucrat şi pentru Uniunea Europeană, la Bruxelles, Alina este în prezent expert contributor la Cambridge Sustainability Leadership Institute, predă Business Sustainability Management şi Climate Change-Net Zero, în timp ce serveşte şi ca mentor Google pentru Start-up-uri şi Climate-KIC, şi Green Advisory Expert la CINEA, transmite sursa citată.
• Shajjad Haider Rizvi MBE - CEO al Resysten International
Resysten International este o companie inovatoare de acoperiri care oferă soluţii durabile pentru sectoarele de sănătate şi mediu, potrivit comunicatului. În 2023, Resysten a creat Clean Air by Resysten, un strat care absoarbe NOx şi îl transformă în materie inofensivă. Fiecare nouă mp de suprafeţe acoperite cu Clean Air anulează emisiile de NOx dintr-o călătorie zilnică medie cu maşina. Shajjad este şi Consulul Onorific al Prosperităţii Marii Britanii la Cluj Napoca pentru ambasada Marii Britanii la Bucureşti.
Fondator al organizaţiei caritabile Little People de cancer la copii care ajută fiecare copil din România bolnav de cancer din România şi Republica Moldova. Co-fondator al Youth Cancer Europe (YCE) şi preşedinte al Premiului Duke of Edinburgh în România. În 2019, Shajjad a primit un MBE de către ASR, Prinţul de Wales, pentru activitatea sa de caritate în România, transmite sursa citată.
• Tudor Ciuleanu este fondatorul şi CEO al RebelDot , o companie axată pe proiectarea şi construirea de produse digitale pentru clienţii săi, iar Rebel Ventures o companie care ajută şi investeşte în startup-uri aflate în stadiu incipient, se arată în comunicat.
În ultimii ani, s-a concentrat pe găsirea de startup-uri internaţionale şi locale, ajutându-le să accelereze creşterea ca investitor. După ce şi-a început călătoria antreprenorială în urmă cu 13 ani, până astăzi, compania sa a lucrat cu peste 40 de startup-uri din întreaga lume, potrivit sursei citate.
• Ana-Raluca Chisu, specialist in managementul sanatatii si marketing servicii, absolvent al Academiei de Studii Economice Bucureşti în limba germană, al programelor de specializare în Managementul Serviciilor de Sănătate a Şcolii Naţionale de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sănătăţii Bucureşti şi absolvent al cursurilor de MBA al Departamentului de Evaluare Internaţională Educaţie al Şcoala Internaţională Cambridge, se arată în comunicat. Timp de peste 13 ani, după o perioadă în care a asistat investitori străini în proiecte de investiţii europene în România, doamna Chisu a fondat primul Centru de Recuperare exclusiv Pediatrică din sectorul privat din România. În prezent, coordonează reţeaua Centrelor de Recuperare Pediatrică KinetoBebe şi este Manager de Program în Asociaţia KinetoBebe. Cu o capacitate de peste 150 de copii în terapie, zilnic, Centrele coordonate de dna. Chisu este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de terapie pediatrica din Romania. Timp de trei ani, ea este partener UNICEF în proiecte de sprijin şi dezvoltare de politici de educaţie pentru sănătate, atât pentru personalul medical, asistenţi medicali, asistenţi comunitari şi părinţi. Este pasionată de identificarea aspectelor care necesită îmbunătăţiri atât din partea administrativă a sectorului public, cât şi din cel privat, susţinând astfel cursuri pentru city managerii din 14 oraşe din România şi oferindu-le sprijin în elaborarea propunerilor de politici publice; proiect derulat sub egida unor proiecte finanţate de Comisia Europeană. asistenţi comunitari şi părinţi. Este pasionată de identificarea aspectelor care necesită îmbunătăţiri atât din partea administrativă a sectorului public, cât şi din cel privat, susţinând astfel cursuri pentru city managerii din 14 oraşe din România şi oferindu-le sprijin în elaborarea propunerilor de politici publice; proiect derulat sub egida unor proiecte finanţate de Comisia Europeană. asistenţi comunitari şi părinţi, transmite sursa citată. Este pasionată de identificarea aspectelor care necesită îmbunătăţiri atât din partea administrativă a sectorului public, cât şi din cel privat, susţinând astfel cursuri pentru city managerii din 14 oraşe din România şi oferindu-le sprijin în elaborarea propunerilor de politici publice; proiect derulat sub egida unor proiecte finanţate de Comisia Europeană, se mai arată în comunicat.
• Agenda evenimentului aşa cum se arată în comunicat este:
16:00-16:30 - Înregistrarea participanţilor şi cafeaua de bun venit
16.30-16.45 - Cuvânt de deschidere a BRCC
16.45-18:00 - Panel de discuţie şi întrebări şi răspunsuri
18:00-18:15 - Cuvânt de încheiere
18.15-20.00 - Networking
Ziarul Bursa este partener media al evenimentului.