BRD şi-a propus majorarea expunerii pe agricultură

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 16 martie 2011

Valeriu Tabără, ministrul Agriculturii, a declarat că mediul rural din România s-ar putea schimba semnificativ în următorii 4-5 ani.

Valeriu Tabără, ministrul Agriculturii, a declarat că mediul rural din România s-ar putea schimba semnificativ în următorii 4-5 ani.

BRD ţinteşte în următorii ani o majorare a expunerii pe credite agricole de la 8,5% la 10,6% din totalul finanţărilor acordate, a declarat, ieri, Roxana Cosmescu, director executiv al Diviziei Comerciale a reţelei BRD.

"Expunerea noastră pe agricultură se ridică în acest moment la 8,5% din totalul creditelor acordate, reprezentând aproximativ trei miliarde lei. Suntem convinşi că agricultura românească va progresa şi sperăm să atingă performanţele ţărilor avansate în acest domeniu din Uniunea Europeană", a spus Cosmescu, citată de Mediafax.

Ea a adăugat că una dintre ţintele băncii pentru următorii ani este majorarea expunerii pentru agricultură, astfel încât creditele agricole să ocupe 10,6% din totalul finanţărilor acordate.

Creditele vor fi acordate pe termen scurt, de maxim 12 luni, şi sunt destinate exclusiv producţiei, nu şi investiţiilor. Valoarea maximă a creditului este echivalentul în lei a sumei de 400.000 euro, iar garanţia Fondului acoperă maxim 80% din valoarea creditului. Restul de 20% va trebui garantat de către fermieri.

La sfârşitul anului trecut, valoarea garanţiilor acordate de FGCR era de 157 milioane lei, la o valoare finanţată de BRD 250 milioane lei. În ultimii trei ani, garanţiile Fondului s-au ridicat la 428 milioane lei, la o valoare a finanţării de către BRD a creditelor agricole de circa 695 milioane lei.

Valoarea împrumuturilor garantate de FGCR ar putea creşte cu 10% în acest an

Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) a acordat anul trecut garanţii pentru împrumuturi în valoa-re de 1,5 miliarde lei, iar pentru acest an estimează o sumă cu 10% mai mare, a declarat, ieri, Veronica Toncea, preşedintele Fondului.

Din valoarea de 1,5 miliarde lei 80% reprezintă sprijin pentru inves-tiţii, iar diferenţa a vizat activitatea de producţie.

"În primele două luni ale acestui an am acordat garanţii de aproximativ 35 milioane euro. Bugetăm pentru acest an o creştere cu 10% a volumului creditelor pe care le vom garanta", a spus Toncea.

Ea a adăugat că estimările se bazează şi pe extinderea creditării în segmentul producţiei zootehnice.

Totodată, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat că mediul rural din România s-ar putea schimba semnificativ în următorii 4-5 ani.

"Este un început excelent, iar sectorul agricol românesc are posibilităţi excepţionale de realizare a unor valori mari", a spus el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb