BRK a făcut 31 de tranzacţii pentru stabilizarea preţului acţiunilor One

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 august 2021

BRK a făcut 31 de tranzacţii pentru stabilizarea preţului acţiunilor One

Perioada de stabilizare s-a încheiat; BRK a început să presteze servicii de market-maker pentru One United Properties Titlurile dezvoltatorului imobiliar se află cu circa 2% sub preţul din ofertă

BRK Financial Group (BRK) a realizat 31 de tranzacţii pentru stabilizarea preţului acţiunilor One United Properties (ONE), se arată într-un anunţ de ieri al brokerului din Cluj postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În total, între 12 iulie şi 9 august, perioada în care BRK putea acţiona pentru stabilizarea preţului ONE, brokerul a cumpărat 1,3 milioane de titluri ale dezvoltatorului imobiliar, la preţuri situate între 1,76 lei şi 1,94 lei, conform datelor publicate la BVB.

În plus, în data de 30 iulie, Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu, cei doi fondatori ai One United Properties, au cumpărat 0,8 milioane de acţiuni ale companiei, fiecare câte 0,4 milioane de titluri, la preţul de 1,94 lei/titlu. În acea zi, acţiunile ONE au urcat cu 5,35%, până la 1,97 lei, cea mai bună dinamică procentuală a preţului de la listarea din 12 iulie.

Ieri, la ora 16:00, acţiunile One United se tranzacţionau la 1,96 lei, cu 2% sub preţul din ofertă, de 2 lei/titlu, şi cu 0,5% sub cel de închidere din prima zi de tranzacţionare, de 1,99 lei. Spre comparaţie, indicele BET s-a apreciat cu circa 1,05%, în aceeaşi perioadă.

Amintim că, începând de ieri, BRK Financial Group prestează servicii de market-maker pe One United Properties.

Pentru anul trecut, dezvoltatorul imobiliar a avut venituri consolidate de 541,97 milioane de lei, în creştere cu 35% faţă de cele din 2019, şi cu 70% mai mari decât veniturile obţinute în 2018. Profitul net a fost de 176,94 milioane lei, cu 10% sub rezultatul obţinut în 2019, dar cu 66,7% mai mare decât cel din anul anterior.

Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu deţin fiecare câte 29,73% din One United, astfel încât împreună au controlul companiei. Dar, la adunarea acţionarilor One din data de 10 septembrie se va supune la vot aprobarea constituirii unei noi clase de acţiuni cu vot multiplu (Clasa B), respectiv cinci drepturi de vot. Sub rezerva aprobării acestui punct, se va supune la vot conversia a 22,74% din acţiunile ordinare ale celor doi fondatori în acţiuni de Clasa B, respectiv câte 11,37% pentru fiecare.

În luna mai a acestui an, acţionarii One United au aprobat o operaţiune asemănătoare, dar Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a respins, de două ori, înregistrarea menţiunilor corelative ale deciziilor acţionarilor, motivând că legea societăţilor comerciale nu admite decât două clase de acţiuni, ordinare şi cu dividend prioritar şi fără drept de vot.

Faţă de preţul acţiunii ONE de ieri de la ora 16:00, evaluarea bursieră a dezvoltatorului imobiliar se situa la 2,8 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. cind o luao ONE la vale, sa tot vezi stabilizare la market makers

    1. Nerusinarea unora nu este intrecuta decat de credulitatea altora. Trebuie sa fii orb, surd si cu mintea-n traista ca sa nu vezi cat de ridicole sunt prezenta si intentiile acestei companii. In fine, unii si-o cauta cu lumanarea iar altii ii cauta tocmai pe ei ca sa le ia banii: sa le fie la toti de bine!

    Transport Trade Services de ce se misca asa greu? Pare mai ok ca One ...

    1. Pai cum sa se miste. E acțiune buna pentru componenta defensiva a unui portofoliu diversificat, doar că dau dividende cam mici.

      Pai nu prea are nicio logica sa se miste asa ... e cam la pretul de subscriere, fata de bombe ca AirClaim, Arctic, StarResidence, One care se tot umfla (cu aer zic eu). La fel si cele din agricultura gen Germina sau Holde Agri, merg prost rau, desi nu mi se par asa de rele ...

      Pretul a fost "rezonabil" dar nu mic si nu prea mai poate merge prea sus pentru ca TTS nu e o afacere sa creasca prea mult si nici prea profitabila nu e nici dividende mari nu vor da. Practic... va stagna dar nici nu prea are de ce sa scada.

      Eu am vandut TTS dar poate intru iara daca mai scada pe la 19. 

      Pe ce crezi ca merita intrat acum? E cam nasol de cumparat cand e bursa la maxim :))

      Asa, baieti, visati manevre cu marje de un leu sau doi, si ignorati fericiti viitorul. Peste o vreme o sa va plangeti, aici ori aiurea, ca, vai de noi, ce probleme sunt ...

      Inteleg unde bati dar poate ne explici tu de ce TTS e o investitie pentru viitor si cumpar chiar acum?

      Eu nu am nicio expunere pe TTS, însă întrebam ce vede lumea asa interesant la celelalte, iar altele gen TTS (am dat si alte ex.) nu suscita interesul

      Pentru că nu are potențial mare de creștere și da dividende cu randament mic.

      Pai citeste prospectul TTS: ONE are mai multe fronturi deschise, proiecte, aprobari, judecati, vrea sa creasca. Teoretic... are sanse sa valoreze mult.

      TTS sta binisor ca si cota de piata dar este relativ plafonat, are niste clienti maricei care pot strica treaba daca schimba si desi ar vrea sa se extinda asociatii se retrag. Este foarte posibil sub noul management TTS sa aiba o renastere, insa la fel de bine e sa mearga stabil tot asa, incasari constante, dividende mici. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb