Brokerii băncilor au intermediat peste 40% din tranzacţiile Bursei de Valori

Rodica Orjanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 februarie 2004

Tranzacţiile intermediate în luna ianuarie de societăţile de brokeraj ale băncilor au însumat 961,9 miliarde de lei, ceea ce reprezintă 41,6% din totalul Bursei în luna ianuarie.

Pe primele locuri în funcţie de valoarea tranzacţiilor încheiate au fost societăţile de brokeraj ale băncilor ("Raiffeissen Capital & Investment", "BRD Securities", "ING Securities" şi "BT Securities"). Printre cei mai importanţi clienţi ai res-pectivelor societăţi de intermediere s-au aflat fonduri de investiţii străine, care au cumpărat, luna trecută, acţiunile societăţilor din domeniul financiar. În acest fel, se confirmă zvonurile potrivit cărora creşterea generalizată a cotaţiilor din luna ianuarie s-a datorat intrării pe piaţă a inves-titorilor străini.

Analişti ai pieţei de capital susţin că investitorii străini au preferat în primul rînd acţiunile celor două bănci ("Banca Română pentru Dezvoltare" şi "Banca Transilvania") întrucît, cred ei, acestea reacţionează primele la o creştere economică. Şi acţiunile SIF-urilor au fost cumpărate masiv luna trecută, întrucît politica de dividend adoptată în ultimii ani a fost atractivă. Pe de altă parte, creşterea cotaţiilor acţiunilor din portofoliu a dus la aprecierea activelor SIF în luna ianuarie, susţin analiştii.

Interesul ridicat al investitorilor pentru acţiunile cotate la Bursa de Valori Bucureşti în luna ianuarie s-a simţit şi prin valoarea ridicată a transferurilor. Aceasta a însumat 2.303,4 miliarde de lei, ceea ce reprezintă 56,05 milioane de euro.

Cele mai multe transferuri au fost realizate de "Broker" Cluj şi "Raiffeisen Capital & Investments", în sumă de 257,5 miliarde de lei şi, respectiv, 254,5 miliarde de lei. Transferurile încheiate de cele două societăţi de brokeraj au reprezentat peste 11% din totalul Bursei în luna ianuarie. Cu valori ridicate ale tranzacţiilor au fost în ianuarie şi "BRD Securities" (181,5 miliarde de lei), "ING Securities" (167,4 miliarde de lei) şi "BT Securities" (100,8 miliarde de lei).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb