Bulgaria nu îşi va închide graniţele în faţa refugiaţilor

Ioana Dogaru
Internaţional / 12 februarie 2016

Viceprim-ministrul bulgar Rumiana Başvarova a declarat joi că ţara sa nu intenţionează să-şi închidă graniţele în faţa refugiaţilor, după o întâlnire cu comisarul european pentru migraţie Dimitris Avramopoulos, informează agenţia Xinhua.

"Noi nu intenţionăm să modificăm regimul frontierelor noastre", a spus Başvarova într-o conferinţă de presă comună, răspunzând la o întrebare cu privire la posibila închidere a graniţelor ţării, potrivit sursei citate.

În practică, Bulgaria efectuează un control de 100% al frontierelor sale cu Turcia şi Grecia, iar acest lucru este probabil "cel mai strict control efectuat de o ţară europeană", a notat Başvarova, care este de asemenea ministru bulgar de interne, relatează Xinhua.

Mai mult decât atât, Bulgaria nu numai că îi verifică pe cei care intră în ţară, dar de asemenea efectuează interviuri suplimentare, a mai spus ea.

În acelaşi timp, ministerul pe care îl conduce arestează imigranţii ilegali în interiorul ţării şi în apropierea graniţei cu Serbia, a adăugat Başvarova.

Comentând întâlnirea ei cu Avramopoulos, Başvarova a declarat că ei au fost de acord că sunt necesare soluţii comune la nivel european, deoarece soluţiile regionale nu au condus la rezultatul dorit, precizează sursa citată.

La rândul sau, Avramopoulos a declarat că Bulgaria este într-o poziţie strategică, vecină cu Turcia şi Serbia, iar ţara are o mare responsabilitate în protejarea graniţelor externe ale Uniunii Europene.

Potrivit datelor furnizate de Agenţia de Stat pentru Refugiaţi din Bulgaria, 59.883 de străini au cerut azil în Bulgaria începând din 1993. Printre aceştia, 11.081 au cerut azil în 2014 şi 20.391 în 2015, notează Xinhua.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb