Bundesbank reduce drastic estimările de creştere a economiei Germaniei

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 decembrie 2012

Bundesbank reduce drastic estimările de creştere a economiei Germaniei

Banca centrală a Germaniei, Bundesbank, şi-a revizuit puternic în sens negativ estimarea de creştere a economiei ţării în 2013, tăind peste un punct procentual din previziune, după ce criza datoriilor a împins zona euro în recesiune, iar expansiunea economiei mondiale a încetinit.

Conform unui raport publicat vineri, Bundesbank anticipează că cea mai mare economie europeană va avea o expansiune de 0,4% în 2013, faţă de 1,6%, cât preconiza instituţia în iunie. În acelaşi timp, estimarea pentru 2012 a fost redusă de la 1% la 0,7%.

"Economia germană va scădea în ultimul trimestru al acestui an şi va stagna în primele trei luni ale anului viitor", arată Bundesbank, adăugând că, în 2014, PIB-ul ţării ar urma să înregistreze un avans de 1,9%.

Raportul Bundesbank notează: "Perspectivele economice ale Germaniei s-au înrăutăţit, ca rezultat al unei ajustări severe în unele părţi ale zonei euro şi al încetinirii economiei mondiale. Perspectivele sunt umbrite de un mare grad de incertitudine, iar riscurile de decelerare predomină. Totuşi, există o speranţă rezonabilă că perioada economică slabă nu va dura prea mult pentru Germania, iar ţara va reveni pe creştere".

Economia Germaniei a crescut cu 0,2% în perioada iulie - septembrie 2012, după un avans de 0,3% în trimestrul al doilea. Evoluţia vine în contextul în care economia zonei euro a intrat în recesiune în perioada menţionată, pentru a doua oară în ultimii patru ani, din cauza încetinirii schimburilor comerciale şi a declinului cheltuielilor guvernamentale din regiune.

Conform Eurostat, Produsul Intern Brut al uniunii monetare a scăzut cu 0,1% în trimestrul al treilea din 2012, comparativ cu trimestrul al doilea, când a înregistrat un declin de 0,2%.

Banca Centrală Europeană (BCE) şi-a redus, în 6 decembrie, estimările privind evoluţia economiei zonei euro în 2012 şi 2013, în condiţiile înrăutăţirii perspectivelor regiunii. Pentru acest an, BCE anticipează un declin economic de 0,5% în zona euro, faţă de -0,4% - cât preconiza în septembrie. Pentru 2013, BCE estimează o scădere de 0,3%, faţă de o creştere de 0,5% anticipată anterior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb