Bursa bucureşteană va distribui acţionarilor profitul din 2009

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 aprilie 2010

Stere Farmache, preşedintele BVB

Stere Farmache, preşedintele BVB

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va distribui integral acţionarilor profitul net obţinut în 2009, de circa opt milioane de lei, a declarat preşedintele Consiliului de Adminis-traţie, Stere Farmache, citat de Mediafax.

Astfel, dividendul brut se va ridica la puţin peste un leu pe acţiune, sub nivelul distribuit pentru exerciţiul financiar 2008, de 1,3 lei pe titlu, când valoarea totală a dividendelor s-a ridicat la 10,01 milioane lei.

Consiliul Bursei a decis marţi să convoace adunarea generală a acţionarilor pe 30 aprilie, pentru a dis-cuta în legătură cu situaţiile financiare aferente anului trecut şi cu modul de distribuire a profitului net.

De asemenea, pe ordinea de zi se află aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli şi a planului de afaceri pentru anul 2010, precum şi numirea auditorului financiar al BVB.

Consiliul a aprobat, totodată, caietul de sarcini pentru desemnarea intermediarului operaţiunii de listare a acţiunilor BVB pe propria platformă.

"Publicarea anunţului oficial de participare în vederea selectării intermediarului de către Consiliul Bursei, precum şi punerea la dispoziţia celor interesaţi a caietului de sarcini, urmează să fie realizate în cursul acestei săptămâni", se arată într-un comunicat al BVB.

Societăţile de brokeraj care au reprezentanţi în Consiliul Bursei nu vor participa la selecţia privind intermediarul operaţiunii.

BVB a raportat, pentru 2009, un profit net de circa 8 milioane de lei, cu aproape 25% sub cel din 2008, de 10,6 milioane de lei. Veniturile Bursei au însumat 23,5 milioane de lei în 2009, în scădere cu 25,5% faţă de cele din anul precedent, în timp ce cheltuielile s-au situat la 13,9 milioane de lei, cu 27,9% mai mici decât cele din 2008, de 19,28 milioa-ne de lei.

Cifra de afaceri înregistrată de BVB în 2009 s-a ridicat la aproximativ 12 milioane de lei, cu 42,5% sub nivelul din 2008, de 20,88 milioane de lei.

Bursa are un capital social de 76,74 milioane de lei divizat în 7,67 milioane de acţiuni cu valoarea nominală de 10 lei. În prezent, BVB are 327 de acţionari, din care 241 persoane juridice, iar restul persoane fizice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb