Bursa de Valori a dat startul la concedieri şi scăderi de salarii în tot Grupul

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 decembrie 2010

În momentul de faţă se face o restructurare prin reducerea numărului de angajaţi şi prin reducerea salariilor", a declarat Valentin Ionescu.

În momentul de faţă se face o restructurare prin reducerea numărului de angajaţi şi prin reducerea salariilor", a declarat Valentin Ionescu.

Valentin Ionescu, director general: "Renegociem toate contractele ca să scădem costurile"

Concedierile se ţin lanţ de câteva zile la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), după ce perioada de evaluare a angajaţilor din întregul Grupul BVB pare să fi ajuns la final. Veştile proaste nu s-au terminat, însă, pentru angajaţii instituţiei, Valentin Ionescu, directorul general al Bursei, anunţând că urmează reduceri de salarii şi renegociarea contractelor.

"Există o decizie de reducere a cheltuielilor şi de restructurare luată de Consiliul de Administraţie al Bursei pe care eu o pun în aplicare", a declarat, pentru ziarul "BURSA", Valentin Ionescu, adăugând: "În momentul de faţă se face o restructurare prin reducerea numărului de angajaţi şi prin reducerea salariilor. De asemenea, se renegociază toate contractele, în încercarea de a reduce costurile".

Conducerea Bursei a decis, în vara acestui an, restructurarea şi eficientizarea Grupului BVB, încercând să taie din costurile cu personalul şi chiriile. Reprezentanţii Bursei au declarat atunci că angajaţii Grupului BVB vor fi evaluaţi la sânge de o firmă specializată în domeniul resurselor umane, BVB intenţionând diminuarea costurilor cu angajaţii cu circa 10%.

CA-ul Bursei plănuieşte, tot de atunci, şi mutarea tututor societăţilor din Grupul BVB într-o singură clădire, ca să diminueze costurile cu chiriile. Administratorii Bursei au luat în calcul, la un moment dat, şi mutarea tuturor celor patru societăţi din Grupul BVB într-o clădire nouă, în apropiere de Palatul Parlamentului, dar nu au luat încă nicio decizie concretă. Surse din piaţă susţin că, cel mai probabil, sediul Depozitarului Central va fi mutat laolaltă cu cel al BVB, al Fondului de Compensare a Investitorilor şi cu cel al Casei de Compensare.

Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat deja un precedent privind concedierea angajaţilor, după ce o fostă salariată a reuşit să obţină în instanţă anularea deciziei de concediere şi reintegrarea ei pe postul deţinut anterior. BVB a fost obligată de instanţă şi să plătească salariile restante pentru perioada dintre momentul concedierii şi momentul reîntoarcerii fostei angajate la lucru.

Faptul că BVB anunţă concedieri şi tăieri de salarii tocmai pe final de an ar putea să aibă legătură şi cu perioada din ce în ce mai dificilă prin care trece piaţa de capital de la noi, cu tranzacţii care rar depăşesc trei milioane de euro pe zi. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât conducerea BVB a luat în calcul o lichiditate medie zilnică de 6,5 milioane de euro când şi-a construit Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pe 2010. Semnificativ este faptul şi că profitul BVB în al treilea trimestru, de 1,79 milioane de lei, a fost salvat de operaţiunile financiare ale instituţiei, Bursa înregistrând, de fapt, pierderi operaţionale de circa 300.000 de lei.

BVB nu a prezentat până acum public informaţii concrete privind numărul angajaţilor din Grupul Bursei care urmează să fie disponibilizaţi sau despre cuantumul economiilor pe care le va face din tăierea de salarii şi renegocierea de contracte.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. Aceste masuri vor duce la finantarea economiei romanesti prin bursa de valori. Valentin Ionescu are o mare experienta in domeniu. A condus de multe ori...prin oras...masina.Cei din CA, in afara de Siminel, nu au intilnit fiecare sau impreuna, atitia oameni, citi salariati au societatile din grupul BVB. Si e normal atunci sa reduca personalul. Ca sa corespunda experientei si capacitaii lor intelectuale.Astia toti sunt cu mintea derivata. Short. Ca daca erau Long, le era rusine sa fie in CA-ul BVB.Cred ca Farmache e turbat. Trebuie sa concedieze din nepoate, iubite si pupile...In tot raul e si un bine. Acest material este un pamflet short, derivat dintr-o institutie pusa pe butuci..Long. Si atunci trebuie tratata ca atare...Cu pastile...Sau nu.

    Pe o usa sunt dati oamenii afara de la BVB iar pe alta intra. Domnul Ionescu abia ce a angajat-o pe Daniela Cojocaru de la Money Channel in functia de consilier. In plus, saptamani la rind, doamna Cojocaru a lucrat in paralel si la Money Channel, ceea ce este cel putin dubios.

    Ce bursa oameni buni? Ce venituri are aceasta bursa? Zero??? Asa e, aveti dreptate, nu e zero; e aproape de zero. Cine este Valentin Ionescu? Un nimeni. Cu ce se poate lauda? Cu nimic. De ce au crescut preturile la emitentul BVB? Pt ca fraierii care habar n-au cu ce se mananca bursa tot viseaza ca BVB e centrul universului intr-o tara superemergenta. Vindeti BVB cat mai exista fraieri sa cumperi. BVB e pe sfarsite, asta nu e bursa e o joaca.

    Ce bursa oameni buni? Ce venituri are aceasta bursa? Zero??? Asa e, aveti dreptate, nu e zero; e aproape de zero. Cine este Valentin Ionescu? Un nimeni. Cu ce se poate lauda? Cu nimic. De ce au crescut preturile la emitentul BVB? Pt ca fraierii care habar n-au cu ce se mananca bursa tot viseaza ca BVB e centrul universului intr-o tara superemergenta. Vindeti BVB cat mai exista fraieri sa cumperi. BVB e pe sfarsite, asta nu e bursa e o joaca.

    E ora 10.47 si tranzactii pe BVB piata REGS de numai 241128 RON. Sa va fie rusine, rusinicaaaaaaa!!!

    Era in Romania odata o bursa...

    1. la evaluare s-au dat teste amarite.iubitele lui farmache le gasiti la comunicare

    foaie verde ..masina mica...unde-l duci pe Marcelica....

    Probabil ca a costat cam mult noua masina pe care si-au cumparat-o cei de la BVB ( acu 2-3 saptamani ) ...si nu mai au de unde plati benzina si asigurarea casco, asa ca s-au gandit sa mai reduca din cheltuielile...auxiliare.  

    Incredibil, in Romania s-a ajuns ca si institutiile financiare sa fie conduse de oameni care au pornit din televiziune. Daca dai bine pe sticla ramai pe sticla. Intr-o bursa e nevoie de oameni care au tranzactionat (apropo, care nu au tranzactionat in Romania ca asta e experienta zero). Sunt romani hare administreaza fonduri si de miliarde lire sterline. Am intalnit o asemenea persoana in Londra. Bineinteles ca romanii nu vor sti nicioadata pe altcineva in afara de Siminel si altii marunti. Deschideti ochii fratilor pana nu e prea tarziu.

    Daca o evaluare facuta de o firma pe bani multi de la BVB (385 euro/angajat) este o evaluare la sange, judecati dv.. Bursa reduce cheltuielile, dar angajeaza pe bani multi consilieri (vezi Daniela Cojocaru, Petra Alexandru) si creeaza posturi (tot pe bani multi - mii de euro) pentru persoane care nu au obiectul muncii (Anca Dumitru, Maria Nicolae). Ce realizari importante are acest "broker" Valentin Ionescu?

    NU MAI AM NICIO TREABA CU BVB, DAR CATIVA INSI DACA PLEACA DIN BURSA II VOR SCADEA PRETUL LA JUMATATE. ACEST VALENTIN IONESCU, CARE NU STIE UNDE INCEPE SI SE TERMINA O TRANZACTIE IN BURSA, LE TAIE LEAFA. NU STIE SA CONDUCA, NU A CONDUS NICIODATA PE NIMENI. NICI MACAR NU-SI STIE FISA POSTULUI. DE 3 LUNI SIGURA LUI REALIZARE A FOST PROIECTUL “CUM SA NE IMBRACAM FRUMOS”. VETI VEDEA CA INCEP SA PLECE ANGAJATII SI NU-I MAI ADUCETI INAPOI. TOTI I-AU FOLOSIT: STERE FARMACHE, ANCA DUMITRU SI ACUM VALENTIN IONESCU. TOTI AU VENIT, AU POZAT, AU INCASAT, AU PLECAT. O SA PLECE SI ASTA. PRIMUL A MAI SI MUNCIT CUM A PUTUT, DAR ULTIMII DOI NICI MACAR NU AU CAPACITATEA ASTA, SUNT DOAR PAPUSI.

    In tara noastra Romania se lucreaza asa : pe cei mici care lucreaza si produc mai mult decat ei ii dau afara sau le iau din salarii , ca cei mari sus-pusi sa ramana cu salariile intacte .

    Angajati ai BVB de la care eu am invatat ce e aia bursa, nu-l lasati pe Ionescu sa dea el afara si sa taie lefuri, ca nu stie de unde, nu stie cui. Faceti voi ordine, ca voi stiti cine trebuie si cine nu.

    Spuneti-i sa se ocupe in continuare de imaginea lui, nu de bursa, ca face rau pietei.

    Dati voi afara ca trebuie, dar nu-l lasati pe el.  

    Ura. S-au hotarat sa dea afara tutele si fufele lui Framache si Iliescu.Sau poate ca nu...depinde ce presteaza tuta.

    Tinuta obligatoriu instituita de Ionescu pentru angajatele bvb este: manichiura french in culori pastelate (no comment..!!), parul aranjat cat mai profesional, machiate si parfumate, tinute business (fusta/ pantalon + sacou , dar nu unul de o culoare si altul cu patretele sau ..), barbatii la costum cu cravata. Sa vedem care sunt si cei isi permit macar 5 costume + pantofi care sa se asorteze (sa nu doara capul pe cineva), camasa/bluza, farduri, etc ,

    Ati tabarat toti pe Valentin Ionescu si l-ati transformat in vinovatul de serviciu. Bursa romaneasca era de mult afectata de incompetenta, ba chiar dintotdeauna, starea jalnica in care a ajuns se datoreaza dezinteresului ce a tronat in acesti 15 ani de existenta. Cat despre calitatile lui sau lipsa lor, macar omul asta a tranzactionat ceva la viata lui , stie ce cere un sistem, nu ocupa o functie fara sa se fi intalnit vreodata cu meseria de broker. Asa ca nu mai urlati atat, ati ajuns asa ca ati ales dintotdeauna conducatori care nu au facut nimic. Uitati-va in urma si gasiti vinovatii.

    Am lucrat la bvb de la inceput,am plecat pentru că aşa a fost situatia,dar cred că este imoral s-ă critic instituţIa sau conducerea acest lucru îl fac doar oameni care nu au ce face şI toată viaţa lor au fost hahalere mi-e greaţă

    Aceste masuri puteau fi reyolvate daca se umbla la salariu lui anca dumitru sau la demiterea lui nicolae maria

    Aceste masuri puteau fi reyolvate daca se umbla la salariu lui anca dumitru sau la demiterea lui nicolae maria

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb