Bursa de Valori Bucureşti şi Ministerul Comunicaţiilor lansează proiectul "BVB pentru IT&C"

Andrei Stan
Piaţa de Capital / 16 iunie 2016

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) împreună cu Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională (MCSI) anunţă lansarea unei noi serii de workshop-uri dedicate companiilor din sectorul IT&C, potrivit unui comunicat de presă.

La începutul acestui an, cele două instituţii au semnat unui protocol de cooperare, dedicat sprijinirii IMM-urilor din sectorul IT&C.

Proiectul "BVB pentru IT&C" prevede organizarea a şase ateliere de lucru în perioada 30 august - 4 octombrie, la Bucureşti (30.08, 04.10), Braşov (06.09), Cluj-Napoca (13.09), Timişoara (20.09) şi Iaşi (27.09). În cadrul atelierelor, participanţii vor afla despre oportunităţile disponibile pe pieţele de capital pentru companiile care sunt în căutarea de capital, precum şi evaluarea de piaţă.

"Mai mult decât atât, prin intermediul acestui proiect, Bursa de Valori Bucureşti va facilita accesul investitorilor potenţiali interesaţi de acţiunile sau obligaţiuni emise de către societăţile de pe AeRO sau de pe piaţa principală. Mai mult decât atât, toate societăţile înregistrate vor beneficia de o consultanţă iniţială gratuită, care urmează să fie realizată de către BVB şi de intermediari", se arată în comunicat.

Marius Bostan, Ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, a declarat: "Statisticile arată că în România există la ora actuală 70.000 de freelanceri în IT&C, în timp ce la nivel global, numărul liber profesioniştilor IT a ajuns la 14 milioane. Acesta este singurul domeniu în care nu există şi nici nu vor exista şomeri. România are un potenţial genetic extraordinar de a dezvolta start-up-uri în domeniul digital. Trebuie doar să-i descoperim pe cei care au idei şi să-i ajutăm să-şi pună pe picioare o afacere în domeniul IT&C, facilitându-le întâlnirea cu potenţiali investitori. Inovaţia, cultura financiară şi spiritul antreprenorial vor crea ecosistemul high tech, care va marca dezvoltarea României în următoarea perioadă. Vă aştept să vă înscrieţi în număr cât mai mare la cele şase workshop-uri pe care le vom organiza împreună cu BVB".

La rândul său, Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori Bucureşti, a precizat: "Noi lansăm această iniţiativă deoarece piaţa de capital devine tot mai complexă, oferind investitorilor tot mai multe oportunităţi - de la câştigarea unor venituri impresionante din dividendele companiilor listate la BVB, până la a investi în companiile cu mare potenţial de creştere din sectorul IT&C. Proiectul lansat acum, împreună cu Ministerul, este o prefigurare, de asemenea, o unei noi linii de activităţi a Bursei de Valori Bucureşti legate de investiţii pe piaţa de capital: Fluent în IPO-uri".

Participarea la atelierele de lucru este gratuită. Companiile îşi pot rezerva un loc prin secţiunea dedicată a site-ului BVB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb