Bursa din Egipt, în declin din cauza violenţelor

A. V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 noiembrie 2011

Bursa din Egipt, în declin din cauza violenţelor

Acţiunile tranzacţionate la Bursa din Egipt au scăzut ieri, ajungând la nivelul minim din ultima lună, după ce demonstraţiile din ţară au devenit violente.

Politiştii şi manifestanţii s-au confruntat violent în piaţa Tahrir din Cairo, sâmbătă, potrivit cotidianului Al Shorouk.

Ciocnirile dintre aceştia au izbucnit după ce forţele de ordine au intervenit ca să disperseze miile de protestatari ce au ieşit în stradă încă de vineri, cerând demisia consiliului militar aflat la putere în Egipt (în urma alungării de la putere a lui Hosni Mubarak), respectiv organizarea de alegeri libere.

Conform datelor oficiale, un protestatar a fost ucis şi circa 700 de persoane rănite în timpul demnonstraţiilor din capitală, iar un manifestant şi-a pierdut viaţa în Alexandria. Mii de protestatari au rămas în piaţa Tahrir din Cairo, în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar alţii s-au alăturat duminică dimineaţa, exprimându-şi furia faţă de utilizarea forţei de către Poliţie.

Acţiunile "Orascom Construction Industries", cea mai mare societate de construcţii din Egipt, au coborât cu 3,6%, la 219,28 lire egiptene. Titlurile "EFG-Hermes Holding SAE", cea mai mare bancă arabă de investiţii, s-au depreciat cu 0,6%, la 5,57 lire egiptene.

Indicele de referinţă EGX 30 al Bursei din Cairo a pierdut 2,4%, ajungând la 4.025,49 puncte, cel mai redus nivel din 12 octombrie până în prezent.

Analiştii arată că violenţele din Egipt influenţează piaţa în mod semnificativ, iar lumea se întreabă dacă guvernul de la Cairo va reuşi să asigure securitatea alegerilor.

Egiptul nu va amâna alegerile parlamentare programate să înceapă în 28 noiembrie, potrivit postului public de televiziune.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb