Bursa din Thailanda, în declin după atentatul din Bangkok

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 august 2015

Bursa din Thailanda, în declin după atentatul din Bangkok

Piaţa acţiunilor din Thailanda a pierdut aproape 3% ieri, în urma unui atentat cu bombă ce a avut loc luni, la Bangkok, soldat cu decesul a peste 20 de persoane.

Indicele de referinţă al acestei pieţe, SET, a coborât cu 2,6%, la 1.372,61 puncte, consemnând cea mai rea zi din ianuarie 2014 până în prezent. Declinul s-a produs în pofida avertismentelor transmise de autorităţi şi asociaţiile de întreprinzători cu privire la vânzările masive.

În condiţiile în care motivul din spatele atentatului nu este clar, acţiunile dependente de turism au fost supuse presiunii vânzărilor. Acţiunile "Airports Of Thailand" PCL, compania care are în administrare cele şase aeroporturi internaţionale din ţară, s-au depreciat cu 6,6%, la 268 baht.

Titlurile "Nok Airlines" PCL, divizia low-cost a "Thai Airways", au pierdut 6,2%, ajungând la 7,60 baht, iar cele ale "Erawan Group" PCL, societatea care operează hotelurile Grand Hyatt şi Marriott Courtyard din Bangkok, au coborât cu 11%, la 3,70 baht.

În acelaşi timp, moneda thailandeză, baht-ul, s-a depreciat cu 0,5% pe parcursul zilei, la 35,55 unităţi/dolar - cel mai redus curs din ultimii şase ani. La finele zilei, cursul era de 35,53 baht/dolar, mai mic cu 0,01% faţă de ziua precedentă.

Moneda thailandeză s-a depreciat cu peste 17% faţă de dolar din aprilie 2013 până în prezent. Scăderea a fost determinată de relativa apreciere a dolarului, dar şi de temerile tot mai mari legate de cea de-a doua mare economie din sud-estul Asiei. În ţară există, totodată, incertitudini cu privire şi la succesorul regelui Bhumibol Adulyadej, care are va împlini 88 de ani în decembrie şi are o sănătate şubredă.

Amintim că luni, la Bangkok, a explodat o bombă în apropierea unui sanctuar şi a unui centru comercial.

Explozia a avut loc după ora locală 18.30, moment al zilei când numeroşi turişti şi credincioşi se duc la sanctuarul Erawan, aflat în aer liber.

Atentatul nu a fost revendicat deocamdată, dar Ministerul thailandez al Apărării a anunţat că îi viza pe turiştii străini.

Conform presei din Thailanda, bomba a fost amplasată pe o motocicletă parcată la intrarea în sanctuarul care este vizitat zilnic de mii de oameni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb