Bursa Română de Mărfuri riscă insolvenţa, pentru "un mărunţiş"

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 iunie 2009

Septimiu Stoica: Datoria a fost achitată săptămâna trecută

Bursa Română de Mărfuri (BRM) riscă să intre în insolvenţă, după ce, săptămâna trecută, Tribunalul Bucureşti a decis să deschidă procedura de insolvenţă ca urmare a solicitării în acest sens a Companiei de Tranzacţii şi Brokeraj Moldova SRL, reprezentantul Terminalului Iaşi.

Conducerea BRM a declarat, ieri, că la mijloc a fost "neglijenţa inexplicabilă" a directorului juridic al instituţiei, situaţia urmând să fie remediată în cel mai scurt timp cu putinţă. Suma pentru care BRM a intrat în insolvenţă este de aproximativ 43.000 de lei, datoria fiind achitată, după spusele reprezentanţilor Bursei, încă de săptămâna trecută.

La originea litigiului s-au aflat disputele dintre BRM şi administratorul terminalului Iaşi privind posibile nereguli legate de operaţiunile contabile ale CTB Moldova, au spus ieri reprezentanţii BRM. Conducerea Bursei a refuzat să transfere sumele datorate până la elucidarea situaţiei, ceea ce a determinat declanşarea conflictului.

"S-a ajuns aici din cauza unei greşeli comise de o juristă de la BRM care nu a depus la timp actele care să ateste că am achitat datoria la timp", a declarat, pentru ziarul Bursa, Gabriel Purice, preşedintele-director general al Bursei. Domnia sa a precizat că suma pentru care s-a deschis procedura de insolvenţă se ridică la 43.000 de lei, reprezentând datoria BRM către terminalul din Iaşi.

"Este vorba despre un mărunţiş de 43.000 de lei, pe care noi I-am şi achitat. De-altfel, banii erau într-un cont comun.

Vom obţine o anulare a deciziei de deschidere a procedurii de insolvenţă", a mai spus domnul Purice.

Negocierile dintre Bursa Română de Mărfuri şi Compania de Tranzacţii şi Brokeraj Moldova s-au desfăşurat pe parcursul mai multor luni, implicând o serie de revendicări reciproce, ne-a spus Septimiu Stoica, preşedintele BRM.

"În concepţia Bursei, acest litigiu a fost cauzat de o serie de revendicări reciproce. Acum că partea lor de revendicări s-a stins prin plată, mai rămâne să vedem cum se va rezolva revendicarea noastră", a explicat domnul Stoica.

Reprezentanţii Terminalului Iaşi au confirmat plata datoriei, însă au refuzat să se pronunţe asupra creanţelor pe care Bursa Română de Mărfuri le-ar avea asupra Companiei de Tranzacţii şi Brokeraj Moldova SRL, acestea nefăcând subiectul litigiului menţionat.

"Plata a fost efectuată, însă nu era de datoria noastră să depunem acele acte", ne-a spus reprezentantul Terminalului Iaşi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb