BURSELE DIN LUME Declin pe pieţele acţiunilor din Europa

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 noiembrie 2015

Declin pe pieţele acţiunilor din Europa

Bursele din Europa au scăzut ieri, investitorii analizând perspectivele de creştere a economiei globale şi stimulentele pe care le vor decide băncile centrale.

Titlurile "Cie. Financiere Richemont" SA, producător elveţian de ceasuri de lux, au coborât cu 1,2%, la 80,75 franci, iar cele ale casei de modă franceze de lux "Christian Dior" SE - cu 1,4%, la 180,75 euro, după ce China a anunţat date sub aşteptări privind exporturile sale.

Acţiunile "UniCredit" SpA, cea mai mare bancă din Italia, au avut un preţ nemodificat, de 5,95 euro. Banca ia în considerare reducerea a cel mult 12.000 de locuri de muncă şi vânzarea unor active, spun surse apropiate situaţiei.

În schimb, titlurile "National Bank of Greece" SA, cea mai mare bancă elenă, s-au apreciat cu 2,5%, la 0,54 euro. Instituţia de credit a înregistrat pierderi de 401 milioane euro în trimestrul al treilea, mai mici faţă de cele de 1,6 miliarde de euro din trimestrul al doilea.

Acţiunile "Alpha Bank" AE, a doua bancă din Grecia, au crescut cu 2,1%, la 0,10 euro. "Alpha Bank" şi "Eurobank" au ajuns la un acord pentru transferul subsidiarei "Alpha" din Bulgaria către "Postbank", subsidiara locală a "Eurobank".

Titlurile producătorului german de componente auto "Continental" AG au pierdut 5,1%, ajungând la 213,35 euro, deşi compania şi-a majorat uşor ţintele de profit pe acest an.

Acţiunile companiei energetice "Africa Oil" Corp. au consemnat un avans de 35%, la 1,60 euro. "A.P. Moeller-Maersk" A/S preia unele active "Africa Oil" din Uganda şi Kenya.

Titlurile producătorului suedez de echipamente mobile "Ericsson" AB au urcat cu 3,2%, la 88 coroane. "Ericsson" şi compania americană de reţelistică "Cisco Systems" Inc. au ajuns la un acord de parteneriat care, potrivit estimărilor, va genera venituri de un miliard de dolari pentru fiecare parte, din 2018.

La ora 16.50 (ora României), indicele FTSE MIB al pieţei din Milano a scăzut cu 0,5%, la 22.422,28 puncte, DAX al Bursei din Frankfurt - cu 0,4%, la 10.949,96, ASE al celei din Atena a urcat cu 0,9%, la 683,59.

SUA, în scădere

În SUA, acţiunile au scăzut ieri, în deschidere, corecţia venind după ce avansul din ultimele săptămâni de pe bursele americane a dus indicele Standard & Poor's 500 aproape de un record istoric.

Titlurile "JPMorgan Chase & Co.", cea mai mare bancă din SUA, au coborât cu 0,1%, la 68,38 dolari. Potrivit Financial Stability Board, marile bănci din întreaga lume, printre care şi "JPMorgan Chase", ar putea avea nevoie de capital suplimentar de până la 1.100 de miliarde de euro.

Acţiunile producătorului de aparate de zbor "Boeing" Co. s-au depreciat cu 1%, la 146,49 dolari. Compania va pune bazele unei societăţi mixte cu "Tata Advanced Systems" din India, ca să construiască împreună fuzelaje pentru elicopterul de luptă AH-64 Apache, în India.

La ora 10.00, indicele Standard & Poor's 500 a scăzut cu 0,6%, la 2.086,16 puncte, Dow Jones Industrial Average - cu 0,8%, la 17.769,63, Nasdaq Composite - cu 0,4%, la 5.126,16.

Curs negativ în Asia, cu excepţia Japoniei

În Asia, cele mai multe dintre acţiuni au scăzut ieri, investitorii anticipând majorarea dobânzilor în SUA, anul acesta. În Japonia, cursul a fost pozitiv, ca urmare a deprecierii yenului faţă de dolar.

Titlurile "BHP Billiton" Ltd., cea mai mare companie minieră din lume, au coborât cu 5,6%, la 21,42 dolari australieni, după ce Procuratura din Brazilia a solicitat suspendarea licenţelor companiei sale mixte locale, respectiv despăgubirea victimelor unui accident care a generat alunecări de teren.

Acţiunile "Santos" Ltd., al treilea mare producător australian de ţiţei şi gaze, au fost oprite de la tranzacţionare. Compania vinde o deţinere la un zăcământ de gaze, obţinând 3 miliarde de dolari de la acţionari şi de la un investitor chinez, în cadrul unui efort menit să susţină finanţele acesteia şi să ţină la distanţă ofertanţii interesaţi de o preluare.

Titlurile companiei industriale japoneze "Toshiba" Corp. s-au depreciat cu 7,5%, la 310 yeni. Aceasta a acţionat în instanţă trei foşti preşedinţi ai săi, în urma unui scandal contabil care a tăiat 1,2 miliarde de dolari din profit, timp de aproape şapte ani.

Acţiunile producătorului auto nipon "Toyota Motor" Corp., care realizează 78% din vânzări în afara graniţelor, s-au apreciat cu 1,6%, la 7.625 yeni, iar cele ale "Honda Motor" Co. - cu 1,9%, la 4.063 yeni.

Titlurile "Olympus" Corp., producător nipon de aparatură medicală, au urcat cu 17%, la 4.830 yeni (cel mai mare avans din ultimii doi ani şi jumătate), după ce acesta a raportat un profit peste estimările analiştilor.

Acţiunile "Citic Securities" Co., cea mai mare societate de brokeraj din China, au câştigat 0,6% pe piaţa din Hong Kong, ajungând la 19,46 dolari HK. Guvernul de la Beijing a decis, vineri, reluarea în curând a ofertelor publice iniţiale pe piaţa chineză.

Indicele S&P/ASX 200 al Bursei din Sydney a scăzut cu 1,8%, la 5.119,50 puncte, Hang Seng al celei din Hong Kong - cu 0,6%, la 22.726,77, Nikkei 225 al pieţei din Tokyo a urcat cu 2%, la 19.642,74.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb