BUSINESS INSIDER: "Comercianţii mici de petrol câştigă de 33 de ori mai mult decât înainte de război"

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 31 mai 2022

"Comercianţii mici de petrol câştigă de 33 de ori mai mult decât înainte de război"

Traderii mai mici cumpără şi transportă ţiţei rusesc după ce firmele mari au părăsit Rusia, conform publicaţiei americane

Unii câştigă 20 milioane de dolari la un transport, fără să încalce sancţiunile impuse de occident, scrie Business Insider

Comercianţii mici de produse petroliere câştigă 20 de milioane de dolari dintr-o singură încărcătură de ţiţei rusesc - o creştere masivă faţă de cele 0,6 milioane de dolari pe care-i puneau în buzunar înainte de invazia Rusiei în Ucraina, aceştia intrând în piaţă pentru a umple golul lăsat de ieşirea din Rusia a unor giganţi din industrie, precum Glencore şi Trafigura, scrie Business Insider.

Conform publicaţiei americane, aceşti comercianţi oportunişti nu încalcă sancţiunile UE. "În vreme ce companiilor europene le este interzis să facă afaceri cu Rosneft, gigantul petrolier susţinut de stat, UE încă nu a impus o interdicţie generală a importului de petrol rusesc", conform Business Insider.

Or, asta a deschis uşa comercianţilor mai mici, Rusia exportând încă zilinic 3,6 milioane de barili de petrol pe mare, potrivit companiei de analiză şi date Kpler. Potrivit Petro-Logistics, necunoscuta firmă din Geneva tranzacţionează în medie 163.000 de barili pe zi.

Pentru a evita sancţiunile europene, fondatorul Paramount, Niels Troost, lucrează acum din Dubai. În trecut, Troost a făcut afaceri cu oligarhul rus Ghenadi Timchenko, fost partener de tenis a lui Vladimir Putin, conform The Wall Street Journal.

Pe de altă parte, fondatorul Paramount spune că toate tranzacţiile s-au făcut înainte de impunerea sancţiunilor. "Toate aceste tranzacţii au avut loc înainte ca sancţiunile să fie impuse şi au fost oprite imediat ce sancţiunile au fost puse în aplicare", a spus Troost, citat de Business Insider.

În prezent, petrolul Ural se tranzacţionează la puţin sub 91 de dolari pe baril, cu 25 de dolari sub ţiţeiul Brent, ce are un preţ de 116 de dolari pe baril.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. iese tot mai rapid la iveala ca-i o smecherie intre americani si rusi . unii vand armament ceilalti petrol si gaze la pret ridicat . fraierii sint in Europa care vor face foamea si vor sta in frig . totusi se pare ca nemtii sint primii care vad capcana ,

    1. Intodeauna se gaseste o solutie cand exista cerere - atat timp cat nu sa rezolvat trecerea pe energie verde - sanctiunile nu vor avea efectul dorit!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb