BUZĂU: 11 focare de COVID-19. Două instituţii de sănătate publică şi o primărie, printre zonele afectate

Ana Felea
Miscellanea / 14 iulie 2020

11 focare de COVID-19. Două instituţii de sănătate publică şi o primărie, printre zonele afectate

Buzăul are o transmitere extinsă comunitară. Este concluzia ministrului Tătaru care ieri a descins la Buzău şi care astăzi se confirmă, încă o dată, prin multitudinea focarelor existente la nivel de judeţ. Concret, Buzăul are 11 focare active , iar două dintre zonele cu probleme majore sunt chiar instituţiile de sănătate publică cheie în gestionarea crizei COVID-19.

Este vorba despre Direcţia de Sănătate Public Buzău unde sunt confirmţi 14 angajaţi, printre care toţi cei trei medici epidemiologi, aproape toţi inspectorii sanitari responsabili de controalele pe teren, dar şi directorul instituţiei. De asemenea, focar COVID -19 este şi la Casa de Asigurări de Sănătate unde sunt confirmate 4 persoane, cei mai mulţi din departamentul economic al instituţiei. Focar a fost declarat şi la Primăria Râmnicu Sărat, unde sunt confirmate 3 persoane. Cele mai multe focare sunt înregistrate în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău, confirmate fiind atât persoane din rândul angajaţilor, cât şi beneficiari din centrele de asistenţă socială.

Informarea trimisă de Prefectura Buzău transmite: "Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, la nivelul judeţului Buzău, sunt active 11 focare de infecţie cu SARS-Cov2, respectiv Centrul rezidenţial pentru recuperarea şi reabilitarea copilului cu tulburări de comportament nr. 5 Beceni unde sunt 20 persoane confirmate pozitiv Covid-19, Complexul servicii pentru copilul cu handicap sever nr. 8 cu 5 persoane confirmate pozitiv, Centrul rezidenţial pentru victimele violenţei în familie Râmnicu Sărat cu 6 persoane confirmate pozitiv, Primăria Râmnicu Sărat care înregistrează 3 persoane confirmate pozitiv, Direcţia de Sănătate Publică cu 14 persoane confirmate pozitiv, Centrul de Dializă cu 7 persoane confirmate pozitiv, Electrica Furnizare Râmnicu Săratunde sunt 3 persoane confirmate pozitiv, Inspectoratul Judeţean de Poliţie cu 8 persoane confirmate pozitiv, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătatecare înregistrează 4 persoane confirmate pozitiv, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă cu 3 persoane confirmate pozitiv şi o societate comercială din municipiul Buzău: 8 persoane confirmate pozitiv".

În toate aceste cazuri, Direcţia de Sănătate Publică a recomandat o serie de măsuri, precum: internarea persoanelor confirmate Covid-19, testarea contacţilor simptomatici, izolarea la domiciliu împreună cu ceilalţi membri ai familiei care locuiesc la aceeaşi adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie terminală, intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie continue, respectarea măsurilor pentru prevenirea şi limitarea răspândirii Coronavirusului.

Buzăul se confruntă cu o creştere alarmantă a numărului de confirmări de la o zi la alta. Astăzi Buzăul a înregistrat 18 noi cazuri, la persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 74 de ani. Numărul total al bolnvilor a ajuns la 842, dintre care 540 au fost deja vindecaţi. De la debutul pandemiei, Buzăul a înregistrat 24 de decese.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb