BVB a achiziţionat 4,99% din Bursa de Valori a Moldovei

L.C.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 octombrie 2011

BVB a achiziţionat 4,99% din Bursa de Valori a Moldovei

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a cumpărat în luna iulie un pachet reprezentând 4,99% din Bursa de Valori a Moldovei, din Chişinău, potrivit unor surse din piaţă.

Oficialii BVB şi cei moldoveni au mai căzut de acord ca BVB să participe cu sistemul de tranzacţionare ARENA la o eventuală majorare a capitalului bursei din Chişinău, pentru ca deţinerea să nu îi fie diluată.

Aceleaşi surse ne-au declarat că SSIF "Estinvest" SA Focşani ar putea cumpăra, la rândul său, un alt pachet de 4,99% din acţiunile Bursei Moldovei.

Directorul general al BVB, Valentin Ionescu, declara în aprilie că Bursa are cinci milioane de euro puşi deoparte, în buget, pentru achiziţia de participaţii la burse vecine. Domnul Ionescu preciza, la momentul res-pectiv, că oficialii BVB purtau unele discuţii cu reprezentanţii unor burse din regiune, refuzând să dezvăluie despre ce operatori de piaţă este vorba.

O lună mai târziu, în mai, o delegaţie formată din oficiali ai Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare din Republica Moldova (CNPF) şi din membri ai Comisiei de economie, buget şi finanţe a Parlamentului basarabean a venit la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Oficialii moldoveni au spus atunci că scopul vizitei este un schimb de experienţă.

Planurile Bursei de Valori Bucureşti de extindere la nivel regional datează de acum câţiva ani, de când bursa autohtonă a făcut o propunere pentru cumpărarea Bursei de la Ljubljana, dar a trebuit să renunţe în faţa ofertei mult mai tentante depusă de Bursa din Viena.

Bursa de Valori a Moldovei a fost fondată în decembrie 1994, ca societate pe acţiuni de tip închis, potrivit informaţiilor de pe site-ul operatorului de piaţă. La crearea bursei moldoveneşti au participat 34 de fondatori. Primele tranzacţii au avut loc la 26 iunie 1995, considerată ziua de "naştere" a Bursei de Valori a Moldovei. Corneliu Dodu deţine din 1997 funcţia de Preşedinte al Bursei de Valori a Moldovei, conform informaţiilor de pe site-ul companiei.

În 2010, la Bursa de Valori a Moldovei a fost înregistrat un rulaj de 267,89 milioane de lei moldoveneşti (22,04 milioane de dolari).

La bursa moldovenească, sunt prezente aproape o mie de companii, majoritatea la categoria non-listing.

Aurica Doina, vicepreşedintele CNPF, menţiona, cu prilejul vizitei la Bucureşti din mai, că circa douăzeci de companii sunt mai lichide.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. E un mare succes.S-au unit doua nevoi.Conduse de doi stilpi ai pietei de capital.Si cum de la Focsani, se da ora exacta pe bursele din lume, e normal ca si casa de investitii din localitate, sa participe.Poate cauta cineva sa vada ca situatia, ;pare a fi asemenea mustului trezit....

    ei da ! mare realizare a lui escu! mai sa fie! asta este cu adevarat nevoie de o penalizare. sau un avertisment ceva.

    si halatul, si halatul cine il cumpara???

    Asta-i vreme de cumparare, asa-i, dar sa cumperi Moldova? La aceiasi bani, peste o luna, cumperi New Yorkul.

    1. Eu stiu din auzite ca BVB a mai cumparat actiuni la alte Burse. Sa ne spuna ce s-a intamplat cu ele? Sau ne vor spune la aga? Chiar in dinastia lui Farmache si la comanda lui expresa.

      pai frate, nu stii ca vor pleca la sfa lunii si pe acolo? super echipa ! asa ca spor la cumparaturii pe W Street.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb