Ultima şedinţă a săptămânii trecute a însemnat o revenire uşoară la nivelul valorii totale a transferurilor, aceasta atingând 21,2 milioane RON. De asemenea, finalul săptămânii a adus creşteri la nivelul indicilor bursieri, excepţie făcând BET-FI, care a înregistrat o uşoară depreciere (-0,05%) datorită ordinelor de vânzare de acţiuni SIF2 "Muntenia" apărute în piaţă către finalul zilei. Indicele BET, care urmăreşte evoluţia celor mai lichide zece acţiuni de pe piaţă, s-a apreciat cu +1,73%, iar indicele BET-C a câştigat +1,34%. Brokerii susţin că vineri, investitorii au fost prezenţi cu precădere în prima parte a şedinţei, piaţa intrînd pe final într-o stare de acalmie acentuată, cu volume mici şi oscilaţii uşoare ale cotaţiilor.
Vedeta şedinţei de vineri a fost compania farmaceutică "Biofarm". Acţiunile BIO s-au situat pe prima poziţie din punct de vedere al valorii transferurilor, care s-a cifrat la peste 10 milioane RON. Investitorii s-au orientat către titlurile "Biofarm" deoarece vineri a fost ultima zi în care se puteau cumpăra acţiuni pentru a putea beneficia de efectele majorării de capital social (306,8 acţiuni gratuite la 1000 de acţiuni deţinute), data de înregistrare fiind 7 iunie 2006. În şedinţa de vineri au fost transferate 16,3 milioane acţiuni reprezentând 4,5% din capitalul social al emitentului. După şedinţă, Tudor Dumitru s-a raportat ca fiind cumpărătorul unui pachet de 9 milioane de acţiuni (2,5% din capitalul social al companiei), la preţul mediu de 0,6150 RON/titlu, acesta fiind şi ultimul preţ al acţiunilor BIO la finalul săptămânii.
Investitorii s-au orientat vineri şi către acţiunile societăţilor de investiţii financiare, îndeosebi către titlurile SIF2 "Moldova", a căror rulaj s-a cifrat la 1,12 milioane RON. La deschiderea şedinţei, toate cele cinci SIF-uri au înregistrat aprecieri ale cotaţiilor, însă pe parcurs au avut loc uşoare corecţii. Cotaţia SIF4 "Muntenia" a fost singura din acest sector care a înregistrat o depreciere, preţul de referinţă fiind de 1,37 RON/acţiune, în scădere cu -0,7% faţă de şedinţa de joi.
"SNP Petrom"
Cotaţia acţiunilor SNP a înregis-trat o evoluţie foarte bună în şedinţa bursieră de vineri, apreciindu-se cu 3%.
Încă de la deschidere, cursul s-a situat pe o pantă ascendentă, atingând maximul de 0,52 RON/acţiune la mijlocul şedinţei. Totuşi, în a doua parte a zilei, nu a mai existat o susţinere puternică la cumpărare, cursul coborând astfel la 0,5150 RON/acţiune. Valoarea totală a transferurilor cu acţiuni SNP s-a cifrat la 1,6 milioane RON, pe fondul unui rulaj de 3,2 milioane acţiuni. Şi titlurile celuilalt emitent de seamă din sectorul petrolier "Rompetrol Rafinare" Constanţa, au înregistrat o apreciere semnificativă a cotaţiei, de 1,9%, preţul de referinţă la finalul zilei de vineri fiind de 0,0805 RON/acţiune. Brokerii sunt însă de părere că aprecierea acţiunilor RRC s-a făcut pe fondul unei lichidităţi modeste, rulajul total depăşind cu puţin 3 milioane de acţiuni.
"BRD-Groupe Société Générale"
Cursul acţiunilor BRD a câştigat vineri 2,5%, pe fondul unui rulaj de 1,6 milioane acţiuni. Ordinele de cumpărare au dominat piaţa cu precădere în prima parte a zilei, determinând o creştere a cotaţiei până la 16,6 RON/acţiune. Unii brokeri consideră că această apreciere în tandem a cotaţiilor SNP şi BRD poate fi justificată şi prin existenţa unor investitori instituţionali care consideră atrăgătoare preţurile celor două acţiuni şi au în vedere eventuale restructurări ale portofoliilor deţinute.