BVB a semnat contractul de închiriere a spaţiului din Clădirea America House

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 22 martie 2023

BVB a semnat contractul de închiriere a spaţiului din Clădirea America House

În decembrie anul trecut, Unirea Shopping Center a cerut, în instanţă, anularea hotărârii acţionarilor BVB privind schimbarea sediului bursei

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a semnat, în data de 20 martie, contractul de închiriere pentru o perioadă de zece ani a spaţiului din clădirea America House, ce va servi drept sediu social al companiei, conform unui raport de ieri al operatorului pieţei noastre de capital.

La finele anului trecut, acţionarii BVB dăduseră undă verde încheierii unui contract pentru o perioadă de zece ani cu societatea Complexul Multifuncţional Victoria, pentru închirierea unui spaţiu cu destinaţie de sediu social, alături de lucrările aferente de amenajare. Conform notei de fundamentare a propunerii, conducerea operatorului pieţei noastre de capital considera că: "Este oportun ca activitatea BVB şi a filialelor BVB să se desfăşoare într-un spaţiu de birouri de tip clasa A, de o calitate superioară şi o locaţie mai bună".

Contractul era pentru o perioadă de 120 luni (zece ani), cu o valoare estimată, calculată în baza costurilor chiriei, costurilor estimate ale taxei cu utilităţile şi mentenanţa şi costurilor estimate ale lucrărilor de amenajare a sediului, de maxim 5,5 milioane de euro.

La finele lunii ianuarie, Unirea Shopping Center, firmă controlată de familia Adamescu, a cerut, în instanţă, anularea deciziei acţionarilor BVB din decembrie anul trecut, când a fost aprobată mutarea sediului. În prezent, Bursa de Valori Bucureşti are sediul în clădirea IBC Modern, din Bulevardul Carol, deţinută de familia Adamescu, conform mai multor articole din presă.

În septembrie anul trecut, Unirea Shopping Center a solicitat, în instanţă, anularea alegerilor Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia (SIF4). Atunci, Dragoş Ştefan Gioga, Robert-Cosmin Pană şi George-Alin Ştefan au fost aleşi în calitate de membri ai Consiliului cu un mandat de patru ani. Următorul termen de judecată este 4 aprilie 2023.

La finele anului trecut, Unirea Shopping Center era deţinută în proporţie de 80,3% de Nova Group Investments Romania, firmă controlată de familia Adamescu, în timp ce SIF Muntenia avea 11,7% din societate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ieri Andre Cappon zicea ca bursele din regiune ca BVB sunt pigmei si nu au sanse daca nu se unesc

    sefii BVB au inteles mesajul si s-au apucat de semnat sediul,acum umbla sa caute mobila,decoratiuni feng shui,dupa aia fac Coltul Fericirii pot spune ca preocuparile lor sunt dintre cele mai productive! 

    1. ASTA INSEAMNA , CAND VREI SA FACI CAPITALISM , INTR-O TARA PLINA DE COMUNISTI .................. CE SA ZIC !!!!!!! SE SCHIMBA BOIERII !!!!!! CIOCOIII VECHI , DEVIN CIOCOIII NOI ........... CU MOFTURILE DE RIGOARE ........... NU LE MAI AJUNGE CONFORTUL CLADIRII DE PE STRADA CAROL ........ NU !!!!! ACOLO , NU E BINE ......... E SPATIU PREA PUTIN , PENTRU ''''''''''' DESTINDERE , CODITII , BAUT CAFELUTE , SI STAT LA CLACA ....... '''''''' ; DACA NU VEDEAM CU OCHII MEI , LA FATA LOCULUI , NU CREDEAM ......... VOR '''''''''' ALTCEVA '''''''' ........... CA , NU PLATESC EI , DIN BANII LOR .............. PLATESTE '''''''''' ALTCINEVA ''''''''', CINE PLATESTE .......... EI ....... SANT CAPITALISTI BAI , VOI AUZITI ??????????? NU CA VOI ........ E CAPITALISMUL LOR , SI NU AL VOSTRU ............ CAPITALISMUL , E ALA ( PE CARE AL INTELEG EI ...... SI NU VOI .....) ; ACUM !!!!!! INTELEGETI ??????? NU CRED , CA INTELEGETI ............. DECI : IN ROMANIA , EXISTA ( MULTE FELURI DE CAPITALISM !!!!!! ) ........ CAPITALISM , DE TIP ( PSD !!! ) ; DE TIP ( PNL !!! ) ; DE TIP ( UDMR !!! ) ; DE TIP ( ALTE PARTIDE ) ; DE TIP ( ASF - MARCU ) ; DE TIP ( BOGDAN DRAGOI & COMPANIILE ...... ) ; DE TIP ( COSA - NOSTRA ROMANEASCA , CU TOATE PANDALIILE EI ..... ) ; CAPITALISM , DE TIP : ( SA DAI , SA TE DUCI '''''''' ) , ADICA SA-TI IEI FAMILIA , SI SA FUGI LA MII SI MII DE KILOMETRII DE AICI , CA VORBEAU IERI , UNII LA TELEVIZIUNE CA , VREO 6.000.000 DE ROMANI , SI-AU LUAT LUMEA IN CAP , FUGIND UNDE AU VAZUT CU OCHII , CAT MAI DEPARTE DE TARA ASTA ............ D-LE ''''''' Make ''''''''' : TE ADMIR , SI TE FELICIT , CA MAI AI CURAJUL SA MAI RAMAI IN TARA ASTA , CONSIDERATA IN LUME , UN FEL DE ''''''''' ZONA CREPUSCULARA A CONTINENTULUI EUROPEAN '''''''' , UN FEL DE TARA '''''''''' A LUI MANOLE ''''''''' , UNDE SE STRICA PERIODIC , TOT CE SE FACE , DE MANTUIALA DE FAPT , IN MARELE SECTOR DE STAT !!!!!!!!!!!!!!!!!! SI LA BVB , S-AU INFILTRAT DE FAPT , TOT COMUNISTII , CACI AU VAZUT , CA SANT FRIPTURI BUNE DE TOT , DE MANCAT , PE SPINAREA '''''''''' CAPITALISTILOR '''''''' !!!!!!!!!!!! CICA '''''''''' AR FI SI EI , CAPITALISTI !!!!!!!! '''''''''''' ...... SA DAI , SA TE DUCI , NENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb