BVB Acţiunile "Azomureş" au fost caracterizate de o lichiditate ridicată

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 8 aprilie 2004

Şedinţa bursieră de miercuri a fost suspendată în jurul orei 11.44, ca urmare a defectării sis-temului informatic al Bursei de Valori. Pînă la ora închiderii, s-a constatat o tendinţă generală de scădere a cursurilor titlurilor, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Cele mai tranzacţionate au fost titlurile "Rompetrol Rafinare" Constanţa, care au fost introduse ieri la cota Bursei de Valori.

Preţul acţiunilor "Azomureş" Tîrgu Mureş înregistra la ora suspendării sesiunii bursiere o scădere de 10,9% comparativ cu şedinţa de marţi, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Brokerii consideră că lichiditatea mare a fost determinată şi de faptul că investitorii au vîndut alte acţiuni ca să procure lichidităţi în vederea achiziţionării de acţiuni "Rompetrol Rafinare". Printre acestea s-au numărat "Azomureş", SNP "Petrom" şi "Impact". Cursurile titlurilor emise de societăţile de investiţii financiare s-au înscris pe un trend descrescător, în condiţiile unor volume mici de tranzacţionare.

Tranzacţionarea acţiunilor "Banca Transilvania" nu a fost reluată nici ieri, fiind cea de a treia zi cînd sînt suspendate. Acestea au fost oprite pînă la raportarea de către bancă a hotărîrilor AGA în care au fost aprobate rezultatele financiare aferente anului 2003.

Nivelurile indicilor bursiei au înregistrat deprecieri de peste 1%. Indicele BET-FI, al societăţilor de investiţii financiare, a înregistrat cea mai mare scădere, de 1,73%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb