BVB Acţiunile "Băncii Transilvania" au fost din nou preferate de investitori

Rodica Orjanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 ianuarie 2004

Lichiditatea acţiunilor a fost mai scăzută ieri comparativ cu şedinţa bursieră de luni. Valoarea tranzacţiilor a fost de 32,74 miliarde de lei, mai mică decît cea de luni. Cele mai tranzacţionate acţiuni au aparţinut "Băncii Transilvania", cu care au fost realizate transferuri în valoare de 11 miliarde de lei.

Pe fondul unei valori a tranzacţiilor ridicate, toţi cei trei indici bursieri au înregistrat creşteri. Variaţiile mici îi determină pe brokeri să susţină că tendinţa generală a cotaţiilor a fost una de stagnare.

Acţiunile societăţii "Rafinăria Astra Română" au fost suspendate de la tranzacţionate pentru înregistrarea majorării capitalului social. Noul capital social este de 1.135,02 miliarde de lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 1.000 lei.

"Banca Română pentru Dezvoltare"

Lichiditatea acţiunilor BRD a crescut ieri comparativ cu cea din sesiunea de luni. Valoarea tranzacţiilor încheiate cu titlurile BRD s-a ridicat la 2,9 miliarde de lei, în condiţiile în care numărul acţiunilor tranzacţionate a fost de 132.599. Deşi ultima tranzacţie a fost realizată la un curs cu 0,9% mai mic decît cel de luni, brokerii apreciază că preţul acţiunilor BRD a evoluat ieri pe un trend ascendent. Ei susţin că preţul mediu a crescut comparativ cu cel din şedinţa de luni. Brokerii sînt de părere că preţul acţiunilor BRD se va stabiliza la 22.000 lei/ac-ţiune, investitorii aşteptînd convocatorul AGA privind aprobarea rezultatelor financiare din 2003.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Acţiunile TLV au fost şi ieri cele mai tranzacţionate, cursul atingînd maximul de 5.000 lei/acţiune. Numărul cumpă-ră-torilor titlurilor TLV a fost şi în şedinţa de ieri ridicat, fapt care a explicat creşterea cotaţiei cu 3,1% faţă de nivelul de luni. Creşterea cursului a fost susţinută, spun brokerii, şi de interesul scăzut al investitorilor pentru vînzarea titlurilor TLV. Avînd în vedere numărul ordinelor de cumpărare comparativ cu al celor de vînzare, brokerii susţin că preţul acţiunilor TLV ar putea să depăşească nivelul de 5.000 lei/acţiune.

SNP "Petrom" Bucureşti

Lichiditatea acţiunilor SNP a înregistart ieri o uşoară creş-tere, numărul titlurilor tranzac-ţionate fiind de aproape 2 mili-oane. Brokerii cred totuşi că ac-ţiunile SNP transferate au fost puţine comparativ cu capitalul social al companiei. Ultima trazacţie cu acţiunile SNP a fost realizată la 1.450 lei/acţiue, acelaşi ca cel de luni. Brokerii sînt de părere că preţul acţiunilor SNP se va stabiliza în jur de 1.450 - 1.460 lei/acţiune.

"Antiobiotice" Iaşi

Cotaţia acţiunilor "Antibiotice" Iaşi a înregistrat ieri o uşoa-ră scădere, ultima tranzacţie fiind realizată la 2.450 lei/ac-ţiune, cu 2% mai puţin decît cursul de închidere de luni. Scăderea a fost determinată de numărul mai mare de vînzători ai acţiunilor ATB. Brokerii sînt de părere că evoluţia preţului acţiunilor producătorului ie-şean de medicamente este una firească, avînd în vedere că aces-ta a înregistrat o creştere accentuată în ultimele trei şedinţe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb