BVB Acţiunile BRD au făcut obiectul unei tranzacţii speciale

Rodica Orjanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 4 februarie 2004

Cotaţiile acţiunilor şi-au continuat creşterea şi în şedinţa bursieră de ieri. Pe fondul unei lichidităţi mai scăzute decît cea de luni (49,5 miliarde de lei), toţi cei trei indici au închis şedinţa la valori mai mari decît cele din sesiunea precedentă. Brokerii susţin că şedinţa a fost dominată de cumpărători, numărul investitorilor care doreau să vîn-dă fiind în continuare redus.

Acţiunile SIF au fost mai puţin tranzacţionate decît luni, valoarea transferurilor ridi-cîndu-se la 15,9 miliarde de lei. Cele mai puţin lichide au continuat să fie titlurile SIF "Muntenia", fiind transferate puţin pes-te 100.000 de acţiuni. Cele mai căutate au fost acţiunile SIF "Moldova", care au încheiat şedinţa la 3.750 lei/acţiune, cu 1,4% peste cel de luni.

Pentru şedinţele următoare, brokerii estimează că preţurile acţiunilor ar putea să mai creas-că, pînă în prezent toate societăţile raportînd rezultate preliminate peste aşteptările brokerilor.

"Banca Româna pentru Dezvoltare"

Cotaţia acţiunilor BRD a continuat să crească şi în şedinţa de ieri. Cele mai multe tranzacţii au fost realizate la 24.000 lei/acţiune, dar cursul a cres-cut pînă la 24.400 lei/acţiune. Brokerii susţin că preţul acţiunilor BRD are o tendinţă ascendentă din cauza numărului redus de acţiuni afişate la vînzare, fapt care explică şi lichiditatea redusă a acţiunilor (numai 3,6 miliarde de lei pe piaţa principală). În şedinţa de ieri a fost încheiată o tranzacţie specială cu 150.000 de acţiuni BRD la preţul de 24.100 lei/acţiune. În opinia brokerilor, cotaţia va continua să crească, întrucît cererea pentru acţiunile BRD este ridicată, iar investitorii speră că banca va raporta rezultate financiare bune pentru 2003.

"Banca Transilvania" Cluj

Cotaţia TLV a stagnat ieri, pre-ţurile la care au fost realizate transferurile oscilînd între 5.450 şi 5.500 lei/acţiune. Brokerii susţin că preţul acţiunilor TLV se va menţine la nivelul actual, avînd în vedere că rezultatele preliminate raportate de bancă pentru 2003 nu au de-păşit aşteptările investitorilor. Din aceeaşi cauză, ei nu exclud ca preţul titlurilor TLV să mai înregistreze o uşoară scădere, avînd în vedere că cererea pentru acestea este redusă.

"Impact" Bucureşti

Cursul acţiunilor "Impact" a înregistrat ieri o uşoară creştere, cu 0,9% faţă de preţul de închidere de luni. Cotaţia preferată de investitori a fost de 5.300 lei/acţiune, iar ultima tranzacţie a fost realizată la 5.350 lei/acţiune. Brokerii apreciază că preţul acţiunilor IMP ar putea să mai crească pînă la data de referinţă pentru acordarea dividendelor, avînd în vedere menţinerea politicii de majorare a capitalului social prin capitalizarea profitului din 2003.

"Şantierul Naval Orşova"

Cererea pentru acţiunile SNO a fost ridicată pe parcursul şedinţei de ieri, lichiditatea aces-tora majorîndu-se comparativ cu sesiunea de luni. Pe fondul cererii ridicate, cursul acţiunilor SNO a crescut pînă la 49.000 lei/acţiune, valoare care reprezintă un nou maxim de tranzacţionare al ultimului an. Ultima tranzacţie a fost realizată la 46.500 lei/acţiune, cu 3,3% peste cursul de luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb