BVB Acţiunile Oltchim au câştigat 15%

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 aprilie 2011

Acţiunile Oltchim au câştigat 15%

Acţiunile Oltchim (OLT) au cres-cut treptat în sesiunea de ieri şi au închis cu un câştig de 14,99%, într-o piaţă în scădere cu 0,8% şi unde jucătorii au fost prudenţi la tranzacţionare, realizând tranzacţii de 27,18 milioane lei (6,5 milioane euro).

Titlurile Oltchim au închis cu cel mai mare avans din piaţă, pe un rulaj redus, de un milion de lei. Preţul acţiunilor combinatului chimic s-a dublat de la începutul anului, de la 0,2033 lei.

Brokerii spun că avansul acestor acţiuni au fost susţinut de speculaţiile privind începerea procesului de privatizare a companiei de către stat.

Cele mai lichide zece titluri, analizate de indicele BET, au închis la preţuri în scădere în medie cu 0,78%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,92% sub nivelul de la finalul sesiunii de vineri.

Totodată, indicele BET-FI, care reflectă evoluţia acţiunilor celor cinci SIF-uri şi a titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a scăzut cu 1,89%.

Astfel, indicele extins al bursei, BET-XT, care sintetizează evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, consemna o corecţie de 1,19%.

Mihai Chişu, broker la IFB Finwest, a declarat citat de Mediafax: "Piaţa a cunoscut evoluţii pozitive în ultima perioadă, fapt ce a determinat şi startul unor marcări de profit. Din acest motiv scăderile pot fi catalogate cel puţin până în acest moment ca fiind normale din punct de vedere tehnic, o repliere pe niveluri mai joase reatragând atenţia speculatorilor. Pieţele externe evoluează favorabil, ceea ce nu induce un stres suplimentar pieţei autohtone, iar datele macroeconomice aşteptate în cursul săptămânilor viitoare vor avea un rol determinant în evoluţia pieţelor de acţiuni. Volumele se menţin totuşi mici, inducând ideea unei aşteptări, mai bine spus a unei confirmări, ceea ce va conduce la o evoluţie laterală în perioada următoare până la apariţia de noi ştiri dinspre economia românească".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb