BVB Acţiunile SIF au urcat cu până la 10%

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 noiembrie 2011

Acţiunile SIF au urcat cu până la 10%

Bursa a scăzut cu 0,33%, într-o piaţă cu rulaj în revenire şi unde acţiunile SIF-urilor au urcat cu până la 10%, după unele declaraţii cu privire la dezbaterea în Camera Deputaţilor a proiectului legislativ de creştere a pragului maxim de deţinere de la 1% la 5% din titlurile SIF.

La finalul şedinţei, titlurile celor cinci SIF-uri înregistrau creşteri cuprinse între 6,91% şi 10%. Cea mai accelerată ascensiunea a fost înregistrată de acţiunile SIF Transilvania (SIF3), care a anunţat marţi dimineaţă că a semnat acordul prin care va vinde în acest an către Erste tot pachetul de 6% din acţiuni pe care îl deţine la BCR.

Acţiunile SIF-urilor au ridicat indicele BET-FI cu 6,06%. Creşterea indicelui a fost încetinită de titlurile Fondului Proprietatea (FP), care au scăzut cu numai 0,11%.

Cu transferuri în valoare cumulată de 26,2 milioane lei (6 milioane euro), titlurile SIF-urilor au asigurat peste jumătate din lichiditatea pieţei acţiunilor, de 50 milioane lei (11,5 milioane euro). Rulajul pieţei a atins, totodată, cel mai mare nivel din ultimele două săptămâni.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a încheiat ziua în scădere cu 0,46%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au dus indicele BET-NG cu numai 0,09% peste închiderea de luni.

Rulajul pieţei acţiunilor, de 50 milioane lei (11,5 milioane euro), a fost cu 70% peste valoarea cumulată a transferurilor de luni, de 29,4 milioane lei (6,7 milioane euro). O lichiditate mai mare decât cea de marţi a fost înregistrată la 27 octombrie, când operaţiunile au cumulat 56,3 milioane lei (13 milioane euro).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb