BVB Acţiunile SNP "Petrom" au făcut obiectul unei tranzacţii speciale

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 21 iulie 2004

Pe parcursul sesiunii bursiere de marţi au fost efectuate tranzacţii cu acţiuni în valoare totală de 90,6 miliarde de lei, cu aproximativ 35% mai mult decît în şedinţa anterioară. Au fost efectuate, totodată, trei tranzacţii cu 1.145 obligaţiuni "Raiffeisen Bank", la un preţ mediu mai mare cu 0,01% decît principalul.

Pe fondul aprecierii cursurilor la 19 din cele 54 de simboluri tranzacţionate, toţi cei trei indici bursieri au crescut, ajungînd, pentru a treia şedinţă consecutiv, la noi maxime istorice.

"Vel Pitar" Rîmnicu Vîlcea

Cursul acţiunilor VEL a înregistrat pe parcursul şedinţei bursiere de marţi, o apreciere semnificativă (de peste 12%), pe fondul unui volum mic de tranzacţionare. Au fost transferate 12.464 de acţiuni, în valoare totală de 112,6 milioane de lei. Ultima tranzacţie a fost perfectată la preţul de 9.200 lei/acţiune, cu 300 de lei mai mare decît cursul de deschidere de ieri. Brokerii consideră că preţul titlurilor VEL a crescut ca urmare a anunţării de către societate a rezultatelor financiare preliminare pentru primul semestru 2004, al căror nivel s-a dublat raportat la aceeaşi perioadă a anului anterior.

è SIF "Transilvania"

Preţul acţiunilor SIF3 a înregistrat în prima parte a şedinţei bursiere o creştere accentuată, ajungînd la un maxim de 9.200 lei/acţiune. Brokerii precizează că, spre sfîrşitul şedinţei, pe fondul lansării unui număr mare de ordine de vînzare, cursul a intrat pe un trend descendent, ultima tranzacţie fiind efectuată la preţul de 8.850 lei/titlu, cu 0,6% mai mic decît cursul de închidere de luni.

Valoarea totală a transferurilor cu acţiuni SIF3 a fost de 3,7 miliarde de lei şi corespunde unei lichidităţi medii (420.753 de titluri).

"Turbomecanica" Bucureşti

Pe parcursul şedinţei bursiere de marţi, preţul titlurilor TBM s-a înscris pe un puternic trend ascendent, astfel că ultima tranzacţie a fost efectuată la cursul de 94.500 lei/titlu, cu 6.500 de lei mai mare decît preţul de deschidere de ieri şi cu 14,6% peste cursul de închidere de luni. Lichiditatea a fost redusă, numărul titlurilor transferate fiind sub 40.000. Brokerii consideră că interesul mare manifestat ieri, de către investitori, pentru acţiunile TBM s-a datorat faptului că societatea a încheiat recent un contract de furnizare componente de motoare de aviaţie cu "Rolls Royce".

SNP "Petrom" Bucureşti

Lichiditatea acţiunilor SNP aproape s-a triplat comparativ cu şedinţa anterioară, numărul titlurilor transferate fiind de peste 6,1 milioane. Valoarea tranzacţiilor realizate cu acestea s-a ridicat la 15,8 miliarde de lei. Preţul s-a înscris pe un trend ascendent, ajungînd la un maxim de 2.580 lei/titlu, după care, spre sfîrşitul şedinţei, cursul a început să scadă. Astfel, ultima tranzacţie a fost perfectată la preţul de 2.550 lei/titlu, cu 0,4% mai mic decît cursul de închidere de marţi. Pe parcursul sesiunii a fost realizată o tranzacţie specială cu 797.500 acţiuni SNP la cursul de 2.570 lei/titlu (cursul mediu de ieri). Cel mai mare pachet transferat ieri a numărat 1,8 milioane de titluri, restul pachetelor tranzacţionate avînd maxim 200.000 de acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb