BVB Acţiunile SNP "Petrom" au revenit în atenţia investitorilor

Rodica Orjanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 februarie 2004

Valoarea tranzacţiilor înche-iate în şedinţa bursieră de ieri s-a ridicat la 84,67 miliarde de lei. Pe fondul unei lichidităţi ridicate, indicii BET şi BET-C au înregistrat uşoare scăderi comparativ cu nivelul precedent, din cauza reducerii preţurilor titlurilor BRD şi TLV. Brokerii susţin că tendinţa ge-nerală a pieţei a fost de u-şoară creştere, deşi pentru ac-ţiunile BRD a fost simţită o presiune mai mare la vînzare. Acţiunile SIF au fost mai tranzacţionate comparativ cu şedin-ţele precendente, valoarea tranzacţiilor încheiate cu acestea ajun-gînd la 32,9 miliarde de lei. Cele mai căutate de investitori au fost acţiunile SIF "Moldova" şi SIF "Oltenia", care au depăşit 2 milioane de titluri transferate.

î "Banca Transilvania" Cluj Napoca

Lichiditatea acţiunilor TLV a fost ridicată în şedinţa de ieri, valoarea tranzacţiilor cifrîdu-se la 21 miliarde de lei. Brokerii susţin că investitorii au făcut ieri presiuni mai mari pentru vînzarea titlurilor TLV, cotaţia diminuîndu-se pînă la 5.750 lei/acţiune. Pe parcursul şedin-ţei, cursul a scăzut de la 5.950 lei/acţiune la 5.750 lei/acţiune. Brokerii susţin că preţul ac-ţiu-nilor TLV ar putea să mai crească în şedinţele următoare, scăderea de ieri fiind numai o corecţie normală a cotaţiei după creşterea accentuată de săp-tă-mîna trecută.

î "Banca Română pentru Dezvoltare"

Cursul acţiunilor BRD a scă-zut ieri, pe fondul unei lichidităţi reduse. Pe parcursul şedinţei au fost transferate numai 103.838 de acţiuni BRD, cele mai multe tranzacţii fiind în-che-iate la 27.500 lei/acţiune. Brokerii susţin că scăderea pre-ţului acţiunilor BRD a fost normală. Ei estimează că preţul titlurilor BRD se va menţine în jur de 27.000 lei/acţiune şi în şedinţele următoare.

ì SNP "Petrom" Bucureşti

Pe fondul lichidităţii ridicate, de peste 3 milioane de acţiuni, cursul acţiunilor SNP a crescut ieri cu 2% faţă de vineri, ajun-gînd la 1.590 lei/acţiune. Valoarea reprezintă un nou maxim al ultimului an de tranzacţionare pentru titlurile SNP. Brokerii susţin că intersul inves-titorilor pentru acţiunile SNP ar putea fi determinat de apropierea termenului pînă la care vor fi depuse ofertele finale pentru privatizarea companiei.

î "Impact" Bucureşti

Interesul investitorilor pentru acţiunile IMP s-a menţinut şi în şedinţa de ieri. Cererea ridicată a dus la aprecierea cu 0,9% a cursului, preţul ajungînd ieri la 5.700 lei/acţiune. Brokerii apreciază că investitorii aşteap-tă noi informaţii privind majorarea capitalului social, conducerea societăţii făcîndu-şi deja publică intenţia să capitalizeze o parte din profitul anului trecut.

ì "Amonil" Slobozia

Cursul acţiunilor "Amonil" a crescut ieri pînă la 166 lei/ac-ţiune, valoare care reprezintă un nou maxim de tranzacţionare al ultimului an. Creşterea cotaţiei a fost însoţită de o lichiditate ridicată, ieri fiind transferate aproape 10 milioane de acţi-uni AMO. Brokerii susţin că investitorii au cumpărat mai multe acţiuni AMO în speranţa că rezultatele financiare pe care le va raporta societatea pentru sfîrşitul anului îşi vor menţine tendinţa de creştere din primele nouă luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb