BVB Acţiunile "Turbomecanica" au atins un nou maxim

Rodica Orjanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 martie 2004

Lichiditatea şedinţei bursiere de vineri a înregistrat o creştere semnificativă faţă de sesiunea precedentă, valoarea tranzacţiilor ridicîndu-se la 74 miliarde de lei. Nivelul ridicat al transferurilor s-a datorat acţiunilor "Banca Transilvania" Cluj Napoca şi "Şantierul Naval Orşova", cu care au fost încheiate tranzacţii în sumă de 39,7 miliarde de lei. Unii brokeri susţin că valoarea ridicată a tranzacţiilor poate fi explicată prin intrarea pe piaţă a unor fonduri noi. Interesul ridicat pentru achiziţionarea acţiunilor, în principal listate la prima categorie a Bursei, a determinat şi creşterea accentuată a indicelui BET, care a depăşit cu 1,13% nivelul de joi.

Pentru şedinţele următoare, brokerii estimează creşteri generalizate ale cotaţiilor, avînd în vedere că cele mai multe societăţi nu şi-au anunţat încă data de referinţă pentru AGA în care se va decide repartizarea profitului.

"Siretul" Paşcani

Pe fondul cererii ridicate, cursul acţiunilor SRT a ajuns la un nou maxim istoric, de 9.200 lei/acţiune. Volumul transferat vineri, de aproape 500.000 de acţiuni, reprezintă 1,9% din capitalul social al companiei. La finalul sesinii de vineri, domnul Ţaica Radu Horaţiu, angajat al societăţii de brokeraj "Target Capital", a raportat că deţine 5,05% din acţiunile SRT.

"Impact" Bucureşti

Preţul acţiunilor IMP a înregistrat vineri o creştere cu 2% faţă de nivelul precedent, deşi titlurile nu mai dădeau dreptul cumpărătorilor să subscrie în cadrul majorării de capital la un preţ de 2.200 lei/acţiune. Brokerii susţin că preţul titlurilor IMP a început să crească pe parcursul sesiunii, pe fondul unui număr mai mare de acţiuni cerute, dar volumul transferat a fost scăzut (208.649 de acţiuni). Ei cred că preţul titlurilor IMP ar mai putea scădea în şedinţele următoare. Nivelul de 5.000 lei/acţiune este unul la care acţiunile IMP ar putea aduce mai mulţi cumpărători după ce a trecut data de referinţă, susţin unii brokeri.

- SNP "Petrom" Bucureşti

Acţiunile SNP au fost mai intens tranzacţionate în şedinţa de vineri, volumul atingînd aproape 4 milioane de titluri. Pe fondul cererii în creştere, cursul a ajuns la 1.770 lei/acţiune, valoare care reprezintă un nou maxim al ultimului an de tranzacţionare. Brokerii susţin că preţul acţiunilor SNP va înregistra variaţii mai mari în perioada următoare, luînd în considerare faptul că investitorii aşteaptă informaţii noi în legătură cu privatizarea companiei.

"Turbomecanica" Bucureşti

Cursul acţiunilor TBM a atins vineri un nou maxim al ultimului an, de 66.000 lei/acţiune. Pe parcursul sesiunii, cursul a crescut de la 59.500 la 66.000 lei/acţiune, ultima tranzacţie fiind realizată la un preţ cu 11,9% peste cel de joi. Brokerii cred că interesul investitorilor pentru titlurile TBM este determinat de informaţiile potrivit cărora Asociaţia Salariaţilor, care controlează 63% din acţiuni, se va dizolva în această lună.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb