Programul BVB Arena 2024, cunoscut înainte ca "Made in Romania" şi lansat anul acesta, în luna aprilie, de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), sub o nouă identitate şi un nou nume: "BVB Arena" anunţă noii câştigători, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.
Este vorba despre 15 companii româneşti care activează în sectoare de activitate diverse şi cu o însemnătate aparte pentru economie: construcţii, agricultură, educaţie, transport, IT&C, industria alimentară şi altele.
Companiile finaliste sunt:
"Începând de astăzi, 15 companii româneşti cu poveşti incredibile,intră în Arena BVB şi se alătură astfel comunităţii solide de antreprenori şi afaceride succes, pe care am construit-o în cei şapte ani de existenţă a programului. Ne bucurăm, pe de o parte, că v-am descoperit, că urcaţi pe scena BVB Arena pentru a vă face şi mai vizibili şi, pe de altă parte, ne bucurăm că vă punem în contact între voi, dar şi cu resurse care vă pot ajuta să vă dezvoltaţi, oferindu-vă acces la finanţare, expertiză şi consultanţă.", a declarat Radu Hanga, Preşedinte BVB.
"Am pornit la drum cu acest proiect în anul 2017, cu gândul de a iniţia, la acea vreme, un dialog cu comunitatea de antreprenori din tara noastră, pentru ca ei să cunoască posibilitatea de a se finanţa prin bursă, şi nu numai. Pe parcursul celor 7 ani, alături de partenerii care ne-au fost alături şi de alţi membri ai pieţei de capital, am reuşit, împreună, să aducem toate aceste companii înscrise în program, mult mai aproape de piaţa de capital, iar 20 dintre companiile finaliste şi semifinaliste, au derulat 37 de runde de finanţare, reuşind să atragă, în total, 236 milioane de euro. Cele 15 companii finaliste ale acestei ediţii, se alătură celor peste 1500, care deja fac parte din program şi au acces la resursele financiare care pot fi puse la dispoziţie de numărul tot mai mare de investitori la bursă, la informaţiile valoroase oferite de work-shop-urile la care pot participa în cadrul programului şi, nu în ultimul rând, la şansa de a face parte dintr-un ecosistem care se dezvoltă tot mai mult, şi la performanţele notabile ale pieţei de capital din România.", a declarat Adrian Tănase, CEO BVB.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.09.2024, 13:38)
dintre toate aceste povesti incredibile care au derulat 37 de runde de finantare,majoritatea obligatiuni,cate aumai dat inapoi banii?
Cate zeci de milioane nu mai dau inapoi doar Vivre si Elefant?Deocamdata doar astea ca se pregatesc si altele de la anul.
Cand comparam sumele,e un succes pentru investitori ca au imprumutat si finantat toate aceste companii?Sau iese pe negativ socoteala?
Or fi avand fiecare partea lor de vina,totul insa pana la apromova ca mare succes ce e de fapt o mare teapa!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.09.2024, 13:57)
evoMAG-Patrascu face o romaneasca cu sturza si Manda,sterg cu buretele toate creantele statului si creditorilor,isi dau singuri niste bani din vanzarea marcii pe care stati sa vedeti cine o cumpara la o licitatie aranjata de BDO.Veridct!puscarie grea pentru prejudiciu intentionat la buget de zeci de milioane prin transfer fictiv active!
Autonom-sute de milioane obligatiuni,din ele isi dau singuri credit cu dobanda mult sub ce ofera statul sau giganti ca TLV,peste 50 de milioane,banii ajung la ATM Ventures aka fondul personal de pacanele.Apoi astia cumpara zeci de participatii la tot felul de crasme,spatii,startupuri aiurea.Ce se poate verifica e numai pe bursa ca exista MIB,4RT,CODE unde deja au prapadit din bani chiar si la supraevaluarea lor.
Asa se face imprumut sa se dezvolte cica firma Autonom,cu sute de procente grad de indatorare=se pun parte din bani acasa la ei,la adapost,in afara firmei care a venit cu'povestea incredibila'
Dar aveti suficiente asemenea povesti incredibile pe AERO unde banii atrasi pe minciuni s=au dus pe cu totul altceva decat pe ce s-a anuntat cand s-au cerut.
Mai lasati-ne cu povestile astea ca ne lovim la tot pasul de ele,cand balteste capitalul vin hienele sa-l'atraga,ca e ieftin,indrugi doar niste minciuni'
Sa ne intelegem,peste tot se atrage capital de risc,insa numai la noi se deturneaza fondurile in mod barbar si nu se sta cateva zeci de ani la puscarie,ba se lauda public,asa cum observam.
3. de ce
(mesaj trimis de ionut cercel în data de 27.09.2024, 15:52)
mai faceti un asemenea eveniment, daca aceste companii tot nu vin si nu vor veni pe bursa? care e rostul?
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.09.2024, 12:24)
Sa-si justifice existenta